Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Džeriņš pēc divām PČ spēlēm dala septīto vietu uzvarētājos iemetienos

Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Andris Džeriņš pēc divām pasaules čempionāta spēlēm dala septīto vietu uzvarētajos iemetienos.

Pasaules čempionātā nedēļas nogalē tika aizvadītas pirmās divas spēles. Latvija vispirms ar 1:4 atzina ASV pārākumu, bet pēc tam ar 1:2 piekāpās Somijai.

Džeriņš pirmajos divos mačos uzvarējis 18 no 26 iemetieniem, ar 69,23% dalot septīto vietu ar čehu Davidu Krejči, bet Oskars Batņa bijis pārāks deviņos no 14 metieniem (64,29%), dalot 12.pozīciju. Vislabākais uzvarēto iemetienu procents - 90% - ir Austrijas izlases spēlētājam Ali Vukovicam.

Turnīra rezultatīvāko spēlētāju galvgalī ir čehs Romans Červenka, kurš pats vēl vārtus nav guvis, toties asistējis sešos komandas biedru precīzajos metienos. Viņam arī visvairāk piespēļu, bet Červenkas komandas biedrs Matejs Blūmels ar trīs gūtiem vārtiem šajā statistikas rādītājā dala pirmo vietu ar dāni Joahimu Blihfeldu.

Savukārt Blūmels un šveicietis Jonass Zīgentālers iekrājuši labāko lietderības koeficientu +5. Norvēģis Mangnuss Breke Henriksens un soms Saku Mēnalanens ar 27 un 25 soda minūtēm ir nedisciplinētākie spēlētāji, abi šos sodus saņemot par dūru izvicināšanu savstarpējā mačā.

Vārtsargs Elvis Merzļikins neitralizējis 44 no 50 metieniem un starp ripu ķērājiem, kas aizvadījuši divas spēles, ar 88% ieņem sesto vietu.

Latvijas izlases hokejisti izdarījuši 42 metienus pa vārtiem un guvuši divus vārtus, ar 4,76% realizāciju no turnīra 16 komandām apsteidzot vienīgi Kazahstānu. Vislabākais sniegums ir kanādiešiem, kuriem gandrīz katra piektā ripa sasniegusi savu mērķi - 19,30%.

Kanāda, tāpat kā Somija un Šveice, realizējusi pusi no saviem vairākumiem, kamēr Latvija vienu no pieciem, kas dod dalītu 11.pozīciju. Somija, Itālija un Slovākija līdz šim mazākumā nav ielaidušas vārtus, bet Latvija no septiņiem mazākumiem vārtus zaudējusi trijos un ir dalītā 12.vietā. Ar 14 soda minūtēm Latvija ir piektā disciplinētākā komanda turnīrā.

Ar vidēji 9710 skatītājiem spēlē mači ar Latvijas izlases dalību bijuši otri apmeklētākie. Tiesa, savu lomu spēle tas, ka turnīra otrais duelis bija pret mājinieci Somiju, kuras divas cīņas caurmērā apmeklējuši 11 448 skatītāji.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi