Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Dzierkals: Jāiet tik tālu, cik var

Latvijas hokeja izlasei pasaules čempionātā nevajadzētu apstāties pie ceturtdaļfināla sasniegšanas, pēc izcīnītās ceļazīmes sarunā ar žurnālistiem atzina valstsvienības uzbrucējs Mārtiņš Dzierkals.

Jau ziņots, ka Latvijas izlase otrdien apakšgrupu turnīra pēdējā spēlē pēc pamatlaika cīnījās neizšķirti ar Šveici un nodrošināja vietu ceturtdaļfinālā. Papildlaikā uzvaras vārtus gūstot Rūdolfam Balceram, latvieši ceļazīmes iegūšanu atzīmēja ar uzvaru 4:3.

Ceturtdaļfinālā ceturtdien Rīgā pretī stāsies Zviedrija.

"Piecas uzvaras pēc kārtas, viss pagaidām ir labi. Visi šodien spēlējām uz 110% un cīnījāmies viens par otru. Skatītāji vispār noteikti bez nerviem palika... Tik daudz emociju...," emocionāli stāstīja Dzierkals.

Pēc otrā perioda Latvijas izlase bija vadībā ar 2:1 un mērķis bija censties panākt vēl labvēlīgāku rezultātu, nevis vienu vārtu pārsvara noturēšanas.

"Runājam, ka jāturpina spēlēt tā, kā iesākām. Esam uz laba viļņa, nevajag nekur atmesties, nevajag spēlēt no aizsardzības. Nepaveicās ar ielaistajiem vārtiem, taču, kamēr galarezultāts ir uzvara, tikmēr nav par ko sūdzēties," atzina Dzierkals.

Latvijas izlase ir labā sportiskajā formā un turnīra gaitās iegūtās emocijas noderēs ceturtdaļfināla cīņā, teica Dzierkals.

"Nedrīkstam apstāties, jātiek tik tālu, cik var. Bija smaga nometne, bet tagad tas viss ir atmaksājies. Visi skrien un sitās, nevaru pārstāt slavēt savus komandas biedrus. Vienalga, kas mums nāks pretī, iesim un darīsim savu darbu," solīja uzbrucējs.

Latvijas izlase ceturtdaļfinālam kvalificējusies pirmo reizi kopš 2018.gada. 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sācies Olimpiskais mēnesis 2024

Ir sācies Olimpiskais mēnesis 2024, kas norisināsies līdz 26. aprīlim un noslēgsies ar Olimpiskās dienas Vislatvijas kopīgo vingrojumu. Šogad dalībai Olimpiskajā dienā saņemti pieteikumi no 41 pašvald...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi