Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +14 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Edgars Kulda guvis savainojumu, priecājoties par vārtu guvumu

Latvijas uzbrucējs Edgars Kulda guvis labās rokas savainojumu, kad pēc vārtu guvuma Rietumu hokeja līgas (WHL) spēlē pārāk aizrautīgi iesita pa laukuma aizsargstiklu.

Kuldas pārstāvētā komanda Edmontonas Oil Kings svētdien ar rezultātu 5:1 uzvarēja Medisinhetas Tigers, bet Latvijas uzbrucējs guva vienus vārtus un izdarīja vienu rezultatīvu piespēli.

Kā atzīst Latvijas hokejists, viņš ir bijis pārāk sajūsmināts, gūstot vārtus, kas vēlāk izvērtās par uzvaru nesošajiem.

"Bija gara maiņa, ripa nonāca uz nūjas, izdevās izlauzties un gūt vārtus. Tas bija tik labi," portāls edmontonsun.com citē aizsargu.

Sportists cer, ka gūtais savainojums nav nopietns un tas viņam netraucēs atgriezties "Oil Kings" sastāvā jau trešdien pret Albertas "Red Deer Devils".

Šie vārti bija tikai otrie 20 spēlēs, kopš Kulda atgriezās laukumā pēc divarpus mēnešu pauzes, kas viņam bija jāizcieš traumas dēļ. Februārī Kulda guvis septiņus punktus, un ir pazīmes, ka viņš varētu atgriezties uz rezultativitātes ceļa, kādu rādīja iepriekšējā sezonā, kad kļuva par prestižā Memoriālā kausa vērtīgāko spēlētāju.

Kā atzīst Kulda, viņš pamazām atgūst spēles garšu. "Beidzot pamazām to var just. Redzu, ka mana spēle kļūst arvien labāka un labāka. Man ir bijušas vairākas iespējas un esmu gandarīts, ka tas rezultātā devis vārtu guvumu."

"Oil Kings" treneris Stīvs Hamiltons Kuldu pievienojis maiņai, kurā spēlē komandas divi rezultatīvākie spēlētāji Brets Polloks un Leins Bauers. Kulda šajā virknējumā spēlē gan vairākumā, gan mazākumā.

"Domāju, ka viņš ir kļuvis labāks visās trijās zonās. Tas nav devis rezultātu uzbrukuma zonā, bet viņš ir kļuvis daudz labāks aizsardzībā," Hamiltons pauž, ka Kulda pēdējos mačos uzlabojis savu sniegumu.

Pagājušajā sezonā Latvijas hokejists 66 spēlēs guva 30 vārtus un izdarīja 30 rezultatīvas piespēles, kas viņam ļāva kļūt par piekto rezultatīvāko spēlētāju komandā. Līdz novembrim, kad spēlētājs guva ķermeņa apakšdaļas savainojumu, Kulda 14 spēlēs bija guvis sešus vārtus un izdarījis sešas rezultatīvas piespēles. Pēc atgriešanās "Oil Kings" sastāvā Kulda 13 spēlēs pēc kārtas neguva vārtus un janvārī 12 mačos iekrāja vien trīs punktus.

Kā atzina Kulda, pēc atgriešanās laukumā viņš nedaudz bija zaudējis pārliecību. "Bet es jūtu, ka pamazām to atgūstu. Es varu darīt to, ko vienmēr vajadzēja darīt un jūtos daudz labāk."

Šajā sezonā uzbrucējam 35 aizvadītajās spēlēs kopā ir izdevies gūt astoņus vārtus un izdarīt 14 rezultatīvas piespēles.

Pagājušajā septembrī Kulda piedalījās Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Arizonas "Coyotes" jauno talantu, kā arī pirmās komandas pirmssezonas treniņnometnē, tomēr vēlāk tika nosūtīts atpakaļ uz WHL.

Kulda jau iepriekšējās divas sezonas pavadīja "Oil Kings" komandā, kas pērnajā pavasarī triumfēja WHL izslēgšanas spēlēs, turklāt pēc tam izcīnīja arī prestižo Memoriālo kausu, kurā sacenšas visu trīs Kanādas Hokeja līgā (CHL) iekļauto līgu čempioni, kā arī turnīra saimnieki. Kulda ne tikai kļuva par pirmo Latvijas hokejistu, kurš ticis pie Memoriālā kausa, bet viņš arī saņēma turnīra vērtīgākā spēlētāja balvu, jo piecos mačos guva četrus vārtus un veica trīs rezultatīvas piespēles.

Vasarā uzbrucēju "Coyotes" NHL draftā izvēlējās ar kopējo 193.numuru.

Latvijas uzbrucējs uz Ziemeļameriku pārcēlās pirms 2012./2013.gada sezonas, pirms tam spēlējot Latvijā un Krievijas Jaunatnes hokeja līgā. Kulda jau vairākus gadus pārstāvējis dažāda vecuma Latvijas jauniešu izlases.

E.Kulda ir Latvijas izlases aizsarga Artūra Kuldas jaunākais brālis.

"Oil Kings" komanda pašlaik ar 60 punktiem 60 spēlēs ieņem Austrumu konferences kopvērtējuma astoto vietu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šilovs: Uztraukuma pirms papildlaika nebija

Latvijas vārtsargs Artūrs Šilovs, kurš svētdien debitēja Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņā un tika pie dramatiskas uzvaras papildlaikā, pēc mača norādīja, ka pārlieku satrauci...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi