Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Fāzels sola darīt visu iespējamo pasaules čempionāta norisei Minskā

Starptautiskā Ledus hokeja federācija (IIHF) darīs visu iespējamo, lai nākamgad plānotais pasaules čempionāts varētu notikt protestu pārņemtajā Minskā, otrdien sarunā ar Krievijas ziņu aģentūru RIA Novosti izteicies IIHF prezidents Renē Fāzels.

Fāzela teiktais seko dienu pēc Šveices portāla watson.ch publicētā raksta, kurā par iespējamajām pasaules čempionāta rīkotājām pirmo reizi tika piesauktas arī Slovākija un Čehija.

IIHF prezidents sola tikties ar Baltkrievijas autoritāro līderi Aleksandru Lukašenko, lai "pārspriestu šā brīža situāciju". Tikšanās ar Lukašenko plānota ap 7.janvāri.

"Ieguldīsim visus spēkus, lai nodrošinātu čempionāta norisi Minskā," apgalvo Fāzels.

Vēl novembrī IIHF valde skaidri norādīja, ka tai nepieciešams ilgāks laiks, lai pieņemtu galējo lēmumu par čempionāta norises vietu. Savukārt pirms nedēļas IIHF atklāja, ka līdz 11.janvārim būs skaidrība, kuras valstis rīkos nākamā gada pasaules čempionātu hokejā.

Jau ziņots, ka 2021.gada pasaules čempionāts nākamgad jāuzņem Minskai un Rīgai, taču Latvijas valdība nevēlas rīkot turnīru kopā ar Baltkrieviju, jo Lukašenko režīms vērš represijas pret mierīgajiem protestētājiem. Eiropas Savienība un citas rietumvalstis uzskata 9.augustā notikušās prezidenta vēlēšanas par viltotām un neatzīst Lukašenko par leģitīmu prezidentu.

Protestos pēc 9.augustā notikušajām prezidenta vēlēšanām Baltkrievijā vairāki cilvēki ir gājuši bojā, simtiem ir ievainoti, un aptuveni 30 000 cilvēku ir aizturēti.

Rīga un Minska 2017.gada maijā notikušajā balsojumā sīvā cīņā pārspēja Somijas pilsētas Helsinkus un Tamperi. Plānots, ka Rīgā un Minskā notiks grupu turnīri un pa diviem ceturtdaļfināliem, bet pusfināli un fināls tiks aizvadīti Baltkrievijas galvaspilsētā.

Maijā IIHF lēma, ka Rīgā B grupā spēlēs Latvija, Kanāda, Somija, ASV, Vācija, Norvēģija, Itālija un Kazahstāna, bet Minskā A grupā cīnīsies Baltkrievija, Krievija, Zviedrija, Čehija, Šveice, Slovākija, Dānija un Lielbritānija.

Minska pasaules čempionātu uzņēma arī 2014.gadā, un jau toreiz Eiropas Parlaments aicināja IIHF liegt Baltkrievijai uzņemt meistarsacīkstes, norādot uz varas iestāžu represijām pret opozīciju.

2022.gadā turnīru plānots uzņemt Somijai (Helsinkiem un Tamperei), 2023.gadā - Krievijai (Sanktpēterburgai), 2024.gadā Čehijai (Prāgai un Ostravai), bet 2025.gadā - Zviedrijai un Dānijai.

2021.gada pasaules čempionāts ieplānots no 21.maija līdz 6.jūnijam.

Rīga pasaules meistarsacīkstes līdz šim vienīgo reizi uzņēmusi 2006.gadā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Komanda pāri zvaigznēm

Porziņģis un Celtics NBA izslēgšanas turnīru sāks no labākās pozīcijas.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi