Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Flyers izpērk Bārtuļa līgumu, aizsargs kļūst par brīvo aģentu

Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Filadelfijas Flyers izpirkusi latviešu aizsarga Oskara Bārtuļa līgumu, kas abas puses saistīja vēl uz vienu gadu, vēsta vienības blogeris Bils Melcers.

Līdz ar to Bārtulim vairs nav nekādu darba attiecību ar Flyers, bet uz jebkuru citu komandu aizsargs tagad var pāriet kā brīvais aģents jau par jauniem nosacījumiem.

Aizvadītajā sestdienā Bārtulis tika ievietots Flyers komandas neaizsargāto spēlētāju sarakstā, kas nozīmēja, ka 48 stundu laikā latvieti savā īpašumā varēja iegūt jebkurš cits NHL klubs.

Jebkurš klubs varēja latvieša līgumu izpirkt par simboliskiem 125 dolāriem (70 latiem), bet tagad Flyers komandai būs hokejistam jāizmaksā trešdaļa no atlikušās līguma summas - divu gadu laikā jāsamaksā 200 000 dolāru (111 400 latu).

Kā zināms, pirms aizvadītās sezonas Bārtulis, kuram bija vienvirziena līgums, uz Amerikas Hokeja līgas (AHL) fārmklubu Adirondakas Phantoms tika nosūtīts kā Flyers komandas astotais aizsargs, un tā arī viņš visu sezonu aizvadīja Phantoms vienībā. Izsaukumu uz NHL Bārtulis izpelnījās vien Stenlija kausa izcīņas laikā, tomēr pirmās komandas rindās viņš laukumā neizgāja.

Aizvadītajā sezonā Bārtulis, cīnoties ar vairākām traumām, piedalījās 36 AHL spēlēs, kurās tika pie vieniem vārtiem un desmit rezultatīvām piespēlēm.

NHL aizsargs līdz šim aizvadījis 66 spēles, gūstot vienus vārtus un veicot astoņas rezultatīvas piespēles.

Pagājušās sezonas Stenlija kausa izcīņā Flyers nepārvarēja Austrumu konferences pusfināla barjeru.

Flyers Bārtuli jauno spēlētāju draftā izvēlējās 2005.gadā 3.kārtā ar kopējo 91.numuru, bet savu debiju pasaules spēcīgākajā hokeja līgā viņš piedzīvoja 2009.gada 12.novembrī mačā ar Otavas Senators. Oskars ir vienīgais latvietis, kurš piedalījies NHL Winter Classic spēlē zem klajas debess.

Hokejists šopavasar palīdzēja Latvijas hokeja izlasei izcīnīt 10.vietu pasaules hokeja čempionāta elites divīzijā, sešās spēles gūstos vienus vārtus un izdarot divas rezultatīvas piespēles, bet viņa lietderības koeficients bija neitrāls.  

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi