Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

FOTO: Latvijas hokeja izlasei jaunas formas

Latvijas vīriešu hokeja izlases pārbaudes spēļu formas rotās četru Latvijas kultūrvēsturisko apgabalu - Vidzemes, Latgales, Kurzemes un Zemgales - ģerboņi, ziņo Latvijas Hokeja federācija (LHF).

Jaunās formas dizainu izstrādājis Haralds Apinis, iekļaujot tajā četru Latvijas kultūrvēsturisko apgabalu ģerboņus, kā arī Latvijas valsts ģerbonī redzamo grifu un lauvu.

Latvijas valstsvienības spēlētāju krūtis pārbaudes spēlēs rotās ģerboņu kontūrzīmējumi – grifs ar zobenu labajā ķetnā, kas redzams gan Vidzemes, gan Latgales ģerboņos, lauva no Kurzemes ģerboņa un Zemgales ģerbonī redzamais alnis. Pirmo reizi uz hokeja valstsvienības krekliem redzams arī sarkanbaltsarkanais Latvijas karogs.

"Pārrunās ar sponsoriem dzima ideja par jaunas izlašu formas identitāti un dizainu. Šie spēļu krekli ir krasi atšķirīgi no iepriekšējiem. Vēlējāmies kaut ko pilnībā atšķirīgu, bet ar dziļu domu, kas simbolizē mūsu valsti un tās teritoriju. Uzskatu, ka jaunās formās ir sanākušas ļoti veiksmīgi. Manuprāt, arī līdzjutējiem tās ies pie sirds," LHF citē organizācijas prezidenta Aigara Kalvīša teikto.

Trešdien prezentācijas pasākuma ietvaros tika parakstīta arī vienošanās par sadarbību starp LHF un iepirkšanās un izklaides centru Akropole.

"Akropole ir viens no lielākajiem un modernākajiem iepirkšanās un izklaides centriem Baltijā, un mēs īpaši lepojamies ar savu ledus arēnu, kurā var ne tikai slidot, bet arī aizvadīt hokeja treniņus un spēles. Latvija patiešām mīl hokeju - mēs to ne tikai skatāmies, bet arī paši spēlējam, tāpēc vēlamies atbalstīt un būt klāt hokejam svarīgākajos brīžos," pauda t/c Akropole vadītājs un Akropolis Group valdes loceklis Kaspars Beitiņš.

Latvijas valstsvienība pirmās pārbaudes spēles aizvadīs piektdien un svētdien, kad Meribelē viesosies pie Francijas izlases.

Uz Franciju dosies 14 uzbrucēji, deviņi aizsargi un divi vārtsargi, bet pārējie hokejisti aizvadīs treniņus Volvo hallē.

Tā kā Latvijas nacionālā valstsvienības galvenā trenera Boba Hārtlija vadītā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komanda Omskas Avangard turpina spēlēt Gagarina kausa izcīņas finālā, Latvijas izlases groži šobrīd uzticēti Artim Ābolam, Edgaram Masaļskim un Valērijam Kuļibabam. Savukārt par fizisko sagatavotību rūpējas Ēriks Visockis.

Pēc mačiem ar Francijas izlasi Latvijas valstsvienībai nākamie mači paredzēti savu skatītāju priekšā, kad 24. un 25.aprīlī Arēna Rīga tiks uzņemta spēcīgā Krievija. Biļetes uz šīm spēlēm var iegādāties www.bilesuserviss.lv.

Savukārt pēdējās pārbaudes spēles Latvijas nacionālajai valstsvienībai paredzētas 3. un 4.maijā izbraukumā pret Šveici.

Pasaules čempionāts Slovākijā sāksies 10.maijā, bet Latvijas valstsvienība Bratislavā tiksies ar Austrijas, Šveices, Itālijas, Čehijas, Krievijas, Zviedrijas un Norvēģijas nacionālajām izlasēm. Iekļūstot četru labāko komandu pulkā, izlase garantēs dalību ceturtdaļfinālā.

Top komentāri

oskars
o
Reti riebigas un nefotogeniskas , lai saprastu kas tur uz gerbona , sviteris bezmaz janem rokas , Pirms kaut ko tadu izdomatu , bija japadoma ar galvu ... Tagad izskatas pec dzivnieku aizsardzibas biedribas izlases ...
Žēl
Ž
Bet forma ir galīgi garām. Vēl ačgārnāk būtu, ja uz tās attēlotu arī ikkatras Latvijas pilsētās ģerboni. Prāta lieta būtu mēģināt visu no jauna.
Idejjja
I
Tur vajadzēja Jenotu,āzi,gaili,un bomzi.Šie attēli vislabāk raksturotu Tūdalu Jenotu Karaļvalsti.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nebaidīties izaicinājuma

Sesks: "Pašreizējā situācijā būtu neprātīgi izvirzīt mērķus rezultātu ziņā".

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi