Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

FOTO: Pasaules čempionātu hokejā ar uzvaru uzsāk Vācija un OKR komanda

Vācijas un Krievijas Olimpiskās komitejas (OKR) komanda piektdien Rīgā ar uzvaru uzsāka pasaules čempionātu hokejā.

B grupas pirmajā spēlē Vācija pieveica Itāliju ar 9:4 (2:2, 5:0, 2:2).

Pirmos vārtus grupā 16.minūtē iemeta Toms Kīnhakls, taču Itālija nedomāja samierināties ar pastarīša lomu un 25 sekunžu laikā iemeta divus vārtus, izvirzoties vadībā ar 2:1. Vispirms izcēlās Alekss Petans, bet vadībā Itāliju 19.minūtes sākumā izvirzīja Luka Frīgo.

Periods gan noslēdzās neizšķirti, jo vēl pēc 37 sekundēm izlīdzinājumu panāca Morics Millers.

Otrajā periodā vācieši nodrošināja uzvaru ar pieciem gūtiem vārtiem. 25.minūtē izcēlās Tobiass Rīders, 28.minūtē vairākumā iemeta Frederiks Tifelss, bet 36.minūtē - Marsels Nēbelss. Pēc šiem vārtiem itāļu komanda "saplīsa", līdz 39.minūtes vidum 7:2 panākot Lukasam Reihelam un vēlreiz izceļoties Nēbelsam.

Iespēja atspēlēt kaut vienus vārtus itāļiem radās 41 sekundi pirms pārtraukuma, kad par grūšanu uz apmales 5+20 minūšu sodu Vācijas komandā nopelnīja Jonass Millers. Turklāt pēdējās trešdaļas sākumā divu minūšu soda saņēma arī Marsels Brants.

Tomēr notika neticamais - Vācijai spēlējot trijatā, vārtus guva Matīass Plahta - 8:2.

Lielo vairākumu itāļi neizmantoja, taču beidzot augļus deva vairākums, Millera piecu minūšu noraidījuma beigās ar Entonija Bardaro un Daniela Franka vārtiem itāļiem pietuvojoties līdz 4:8.

Pēdējo vārdu šajā rezultatīvajā mačā teica vācieši, 49.minūtē vārtus gūstot Leonhardam Pfēderlam - 9:4.

Uzvarētāju rindās seši spēlētāji sakrāja pa diviem rezultativitātes punktiem.

A grupas pirmajā mačā Krievijas Olimpiskās komitejas (OKR) komanda pieveica Čehiju ar 4:3 (1:1, 1:1, 2:1).

Čempionāta pirmos vārtus piektās minūtes ievadā guva OKR komandas hokejists Antons Burdasovs. Var teikt, ka tika izmantots vairākums, jo Filips Hroneks no sodīto soliņa laukumā bija devies vien sekundi iepriekš. Desmitajā minūtē Jakubs Fleks rezultātu izlīdzināja - 1:1.

Līdzīgs scenārijs bija arī otrajā periodā, kad komandas ar vārtu guvumiem apmainījās perioda noslēgumā. Vispirms 36.minūtē OKR vienību vadībā izvirzīja Artjoms Švecs-Rogovojs, bet 38.minūtē 2:2 panāca čehs Jakubs Vrāna.

Arī trešajā periodā pirmos vārtus guva OKR komanda, 46.minūtē izceļoties Aleksandram Barabanovam, - 3:2. Un arī šoreiz čehi atspēlējās, 58.minūtē vairākumā vārtus gūstot Dominikam Kubalīkam - 3:3.

Tomēr pēdējo vārdu 19 sekundes pirms mača beigām teica OKR komandas spēlētājs Mihails Grigorenko, kuram šajā mačā arī rezultatīva piespēle, panākot uzvaru ar 4:3.

Divus (1+1) pretinieku komandā sakrāja arī Kubalīks.

Šajā grupā plkst.20.15 sāksies Baltkrievijas un Slovākijas mačs.

Latvijas hokejisti B grupas pirmajā spēlē piektdien plkst.20.15 krustos nūjas ar hokeja dzimtenes pārstāvjiem kanādiešiem. Spēli tiešraidē pārraidīs Latvijas Televīzijas 7.kanāls (LTV 7).

Sestdien Latvija mēros spēkus ar Kazahstānu, pirmdien tiksies ar Itāliju, pēc divu dienu atpūtas 27.maijā būs mačs ar ASV, nākamajā dienā pretī stāsies Norvēģija, 30.maijā būs spēkošanās ar Somiju, bet 1.jūnijā - ar Vāciju.

Turnīrā startējošās 16 komandas sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei grupas sacensībās garantē septiņas spēles. Pēc viena apļa grupu spēlēm katras grupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, bet turnīra vājākās komandas šogad nepametīs elites divīziju.

Pērn Covid-19 izplatības dēļ Starptautiskā Ledus hokeja federācija (IIHF) pēc ilgām pārdomām marta otrajā pusē lēma atcelt Šveices pilsētās Lozannā un Cīrihē plānotās meistarsacīkstes.

2021.gada pasaules čempionātu šogad bija jāuzņem Minskai un Rīgai, tomēr 18.janvārī IIHF Padomes sēdē Minskai tika atņemtas 2021.gada pasaules čempionāta rīkotāju tiesības. Februārī IIHF Padome nobalsoja par Rīgas apstiprināšanu par vienīgo 2021.gada pasaules hokeja čempionāta rīkotāju.

Ierasti pasaules čempionāts sākas maija pirmajā nedēļā, bet šogad tas pārcelts uz mēneša beigām, lai nepārklātos ar nacionālo čempionātu izspēli un NHL pamatturnīru.

Pasaules čempionāta talismans ir ezis vārdā "Spaikijs", bet oficiālā himna ir Latvijas grupas "Astro'n'out" dziesma "For Glory and Joy".

2021.gada pasaules čempionāts Rīgā notiek no 21.maija līdz 6.jūnijam.

B grupā, kurā spēlēs Latvija, Kanāda, Somija, ASV, Vācija, Norvēģija, Itālija un Kazahstāna, mači notiks "Arēnā Rīga", bet A grupas izlases Krievija, Zviedrija, Čehija, Šveice, Slovākija, Dānija, Baltkrievija un Lielbritānija savus dueļus aizvadīs Olimpiskā sporta centra futbola laukumā ierīkotajā ledus laukumā.

2022.gadā turnīru plānots uzņemt Somijai (Helsinkiem un Tamperei), 2023.gadā - Krievijai (Sanktpēterburgai), 2024.gadā Čehijai (Prāgai un Ostravai), bet 2025.gadā - Zviedrijai un Dānijai.

Rīga pasaules meistarsacīkstes līdz šim vienīgo reizi uzņēmusi 2006.gadā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi