Laika ziņas
Šodien
Migla
Trešdiena, 5. jūnijs
Margots, Igors, Ingvars

FOTO: Rīgas Dinamo piekāpjas Daugaviņa pārstāvētajai un Skudras trenētajai Torpedo

Latvijas komanda Rīgas Dinamo savā noslēdzošajā šī gada Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā pirmdien ar rezultātu 1:4 (0:2, 0:0, 1:2) savā laukumā piekāpās latviešu uzbrucēja Kaspara Daugaviņa pārstāvētajai Ņižņijnovgorodas Torpedo vienībai, ko trenē Pēteris Skudra un Ģirts Ankipāns.

Rezultātu piektajā minūtē atklāja Aleksandrs Frolovs, bet pirmās trešdaļas beigu daļā izcēlās Artjoms Aļajevs, turklāt rezultatīva piespēle fiksēta Daugaviņam. Trešās trešdaļas beigās trešos vārtus Torpedo labā iemeta Maksims Osipovs, bet vēl pēc tam ar goda vārtiem rīdziniekiem izcēlās Gunārs Skvorcovs.

Savukārt pēdējā minūtē ripu jau tukšos vārtos pēc vēl vienas Daugaviņa piespēles ieraidīja Dmitrijs Sjomins.

Līdz ar to Rīgas Dinamo gadu noslēdza ar zaudējumu, nespējot pietuvoties izslēgšanas spēļu zonai.

Kaut rīdzinieki maču iesāka aktīvi un agresīvi, ceturtajā minūtē mājiniekus mazākumā atstāja Armands Bērziņš. Arī mazākumā vispirms Rīgas Dinamo komandai bija pretuzbrukums, tomēr brīdi vēlāk Torpedo izdevās atklāt rezultātu, kad Kirila Koļcova metienu vārtu priekšā pielaboja Frolovs.

Pēc zaudētajiem vārtiem vēl kādu brīdi aktīvāk uzbruka rīdzinieki, bet trešdaļas otrā puse aizritēja ļoti mierīgi - ilgs laiks tika nospēlēts faktiski bez pauzēm, tomēr tajā arī metieni gandrīz netika izdarīti. Tomēr trīs minūtes pirms trešdaļas beigām rīdzinieki ielaida otros vārtus, kad uzreiz pēc iemetiena Daugaviņa raidījumu pa vārtiem pielaboja Aļajevs. Līdz ar to pēc pirmās trešdaļas Rīgas Dinamo atradās iedzinējos ar 0:2.

Otrajā trešdaļā jau otrajā minūtē noraidījumu nopelnīja aktīvi spēlējošais Daugaviņš. Šajā laikā rīdziniekiem bija labas vārtu gūšanas iespējas, tomēr pārspēt Iļju Proskurjakovu tā arī neizdevās. Drīz vien divas mazākuma minūtes nācās izturēt arī Rīgas Dinamo, bet trešdaļas vidū ļoti izteiktu pārsvaru ieguva Torpedo, dažbrīd pat neļaujot mājiniekiem iziet no zonas.

Pēc otrā reklāmas pārtraukuma rīdzinieki beidzot nedaudz izlīdzināja spēli, tomēr bīstamus momentus līdz trešdaļas beigām tā arī nespēja radīt un joprojām zaudēja pretiniekiem ar 0:2.

Arī trešajā trešdaļā Rīgas Dinamo ātri nopelnīja vairākumu, bet šoreiz tik viegli iniciatīvu neatdeva. Trešdaļas vidusdaļā rīdzinieki vēlreiz ieguva vairākumu un šajās divās minūtēs jau ieguva ļoti daudz bīstamu momentu, sekmīgi spēlējot arī Filipam Toluzakovam. Pēc šādas ilgstošas ofensīvas Torpedo galvenajam trenerim Skudram pat nācās pieprasīt pusminūtes pārtraukumu.

Kaut arī pēc pārtraukuma rīdzinieki turpināja uzbrukt, viņus uz divām minūtēm apturēja noraidījums par skaitliskā sastāva pārkāpšanu. Četras minūtes pirms pamatlaika beigām trešo ripu Torpedo labā pretuzbrukumā iemeta aizsargs Artjoms Osipovs, tomēr nieka 23 sekundes vēlāk Rīgas Dinamo samazināja deficītu līdz 1:3 - pēc Gunta Galviņa spēka paņēmiena ripa nokļuva pie Ginta Meijas un ar precīzu metienu izcēlās Skvorcovs.

Kaut atlikušajā laikā Torpedo tikai aizsargājās, viņiem ne tikai izdevās noturēt uzvaru, bet nepilnu pusminūti pirms pamatlaika beigām arī ieraidīja ripu tukšos vārtos.

Par labāko spēlētāju Rīgas Dinamo komandā tika nosaukts vārtsargs Jūakims Ēriksons, bet Torpedo rindās par tādu kļuva divas rezultatīvas piespēles izpildījušais Daugaviņš.

Šajā mačā Rīgas Dinamo sastāvā debitēja krievu uzbrucējs Filips Toluzakovs, kurš apmaiņā pret drafta izvēli iegūts no Maskavas Spartak komandas.

Nākamo maču KHL regulārā čempionāta ietvaros rīdzinieki aizvadīs 4.janvārī, kad uzņems Slovākijas klubu Bratislavas Slovan, bet 48 stundas vēlāk spēkosies ar vēl vienu konkurentu cīņā par vietu izslēgšanas spēlēs Zagrebas Medveščak no Horvātijas. Kopumā Rīgas Dinamo janvārī aizvadīs deviņas mājas spēles, bet izbraukumā būs jāspēkojas vien trīs reizes.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi