Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Gan Latvija, gan Baltkrievija turpina darbu pie PČ hokejā rīkošanas

Konsultācijas ar Starptautisko hokeja federāciju (IIHF) par 2021.gadā Latvijā un Baltkrievijā plānoto pasaules čempionātu hokejā ir nepieciešamas, taču, kamēr nav politiska lēmuma, pasaules čempionāta Latvijas organizācijas komiteja turpina strādāt, kā plānots, pirmdien aģentūrai LETA teica komitejas vadītājs Edgars Buncis.

Viņš sarunā ar aģentūru LETA nošķīra Latvijas valdības, Latvijas Hokeja federācijas (LHF) un organizācijas komitejas atbildības sfēras.

"Laikam būtu nekorekti šobrīd komentēt Latvijas valdības paziņojumus, kas pagaidām nekādu tūlītēju lēmumu pieņemšanu par izmaiņām čempionāta rīkošanā neparedz," norāda Buncis. Tāpat viņš nevarot komentēt LHF nostāju.

Pēc Latvijas organizācijas komitejas vadītāja domām, tas, ka nolemts uzsākt sarunas ar IIHF, ir pozitīvi, jo čempionāta sagatavošana prasa laiku. 

"Ir svarīgi zināt, kad valdība varētu pieņemt lēmumu par iespējamajām izmaiņām, bet ne jau valdība organizē čempionātu," sacīja Buncis.

Viņaprāt, pašreiz nepieciešams dialogs ar IIHF, kā arī jāseko līdzi notikumiem Baltkrievijā.

“Baltkrievijā situācija mainās ļoti strauji, tomēr, lai cik tas neliktos dīvaini, mēs turpinām darbu, un arī Baltkrievijas puse turpina darbu, gatavojoties čempionāta norisei," saka Buncis.

Viņš atgādināja, ka, lai arī šis ir viens čempionāts, katrā valstī notiks atsevišķas grupas turnīrs. 

"Ir atšķirīgi budžeti un mārketinga plāni, un kopīgs mums ir tikai logo, kā arī medaļas, kuras, es ceru, tiks pasniegtas,” sacīja Buncis.

Jau ziņots, ka pirmdien pēc valdības ārkārtas sēdes Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) pastāstīja par nodomu sākt sarunas ar IIHF par 2021.gadā Baltkrievijā plānoto pasaules hokeja čempionāta spēļu rīkošanu citā valstī.

Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV) pauda, ka primārais uzdevums ir sākt sarunas ar IIHF, un to veiks Izglītības un zinātnes ministrija. Viņš piebilda, ka, saglabājoties pašreizējai situācijai, Latvija iestāsies par čempionāta pārcelšanu no Baltkrievijas uz kādu citu valsti.

LETA jau ziņoja, ka IIHF pagaidām neplāno pārcelt 2021.gada pasaules čempionātu uz citu norises vietu un nevēlas veikt nekādus politiskus paziņojumus.

Saskaņā ar oficiālajiem provizoriskajiem rezultātiem Baltkrievijas prezidenta vēlēšanās līdzšinējais valsts galva Aleksandrs Lukašenko ieguvis 80,08% balsu, bet opozīcijas kandidāte Svetlana Tihanovska - 10,09%, taču opozīcija uzskata, ka vēlēšanu rezultāti ir viltoti.

Baltkrievijas drošības dienestiem vardarbīgi apspiežot protestus pret pārkāpumiem vēlēšanu norisē un rezultātu viltošanu, Baltkrievijā aizturēti gandrīz 7000 cilvēku, un simtiem ievainoti. Slimnīcās ārstējas vairāk nekā 250 cietušo, un ir arī bojāgājušie.

2021.gada pasaules čempionātu rīko Minska kopā ar Rīgu, 2017.gada maijā notikušajā balsojumā sīvā cīņā pārspējot Somijas pilsētas Helsinkus un Tamperi. Rīgā un Minskā notiks grupu turnīri un pa diviem ceturtdaļfināliem, bet pusfināli un fināls tiks aizvadīti Baltkrievijas galvaspilsētā.

2022.gadā turnīru vajadzētu uzņemt Somijai (Helsinkiem un Tamperei), 2023.gadā - Krievijai (Sanktpēterburgai), 2024.gadā Čehijai (Prāgai un Ostravai), bet 2025.gadā - Zviedrijai un Dānijai.

Minska pasaules čempionātu uzņēma arī 2014.gadā, un jau toreiz Eiropas Parlaments aicināja IIHF liegt Baltkrievijai uzņemt meistarsacīkstes, norādot uz varas iestāžu represijām pret opozīciju.

Rīga pasaules meistarsacīkstes līdz šim vienīgo reizi uzņēmusi 2006.gadā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi