Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Girgensona Sabres samet deviņas ripas Merzļikinam un Korpisalo

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) Latvijas uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo Sabres trešdien guva deviņus vārtus viesos pret vārtsarga Elvja Merzļikina pārstāvēto Kolumbusas Blue Jackets komandu, liekot mājiniekiem divas reizes veikt vārtsargu maiņu.

"Blue Jackets"  savā laukumā kapitulēja ar 4:9 (0:6, 2:3, 2:0), piedzīvojot trešo zaudējumu pēc kārtas un sesto pēdējās septiņās spēlēs.

Girgensons pie rezultativitātes punktiem netika, bet Merzļikins sev atvēlētajās 32 minūtēs un 32 sekundēs tika galā ar 15 no 21 metiena.

Mājinieki pilnībā izgāza pirmo periodu, kurā zaudēja ar 0:6. Jau astotajā minūtē spēli uzsākušo Jonasu Korpisalo vārtos nomainīja Merzļikins. Līdz tam somu vārtu vīrs atvairīja vien divus no pieciem viesu metieniem. Tomēr arī latvietim pirmajā periodā nācās kapitulēt trīs reizes, vēl trīs ripas ielaižot arī otrajā periodā. Uz spēles trešo nogriezni laukumā atgriezās Korpisalo, kopumā mačā atvairot sešus no deviņiem metieniem.

Par mača galveno varoni kļuva "Sabres" uzbrucējs Teidžs Tompsons, kurš guva piecus vārtus un reizi rezultatīvi piespēlēja. Viņš kļuva vien par ceturto hokejistu NHL vēsturē, kurš pirmajā periodā guvis četrus vārtus. Tāpat tompsons ir vien otrais ASV dzimušais hokejists, kuram izdevies gūt piecus vārtus NHL mačā (vēl to 1983.gadā paveica Marks Paveličs). Pēdējās piecās spēlēs Tompsons kopumā iekrājis 14 punktus, bet kopumā sezonas 26 spēlēs iekrājis 40 (21+19) punktus.

Uzvarētāju rindās Alekss Taks izcēlās ar 1+4, četras rezultatīvas piespēles atdeva Džefs Skiners, 1+2 iekrāja Dilans Kozenss un Rasmuss Dalīns, bet viens precīzs metiens Peitona Krebsa kontā.

Girgensons uz ledus bija 15 minūtes un 18 sekundes, no kurām minūti un trīs sekundes spēlēja mazākumā. Viņš statistikā atzīmējās ar diviem spēka paņēmieniem un maču noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu.

"Sabres" komanda pēc uzvaras ar 105 gūtiem vārtiem 26 spēlēs kļuvusi par NHL rezultatīvāko komandu, neskatoties uz vien 13.vietu Austrumu konferences tabulā un kopējo 24.pozīciju 32 komandu pulkā. Otra rezultatīvākā komanda ar 100 gūtiem vārtiem ir līgas līdere Bostonas "Bruins".

"Blue Jackets" rindās katrs pa diviem vārtiem guva Patriks Laine un Gustavs Nīkvists.

"Sabres" ar 25 punktiem 26 spēlēs joprojām atrodas 13.pozīcijā Austrumu konferencē, kamēr "Blue Jackets" ar 18 punktiem 25 spēlēs ieņem pēdējo 16.vietu.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi