Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Girgensonam divas rezultatīvas piespēles Sabres uzvarā

Latvijas uzbrucējs Zemgus Girgensons svētdien atzīmējās ar divām rezultatīvām piespēlēm Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlē, otro maču pēc kārtas tikdams pie punktiem.

Girgensona  pārstāvētā Sabres savā laukumā ar rezultātu 2:1 (1:1, 0:0, 1:0) pārspēja Vinipegas Jets, mājās izcīnot ceturto uzvaru pēc kārtas.

Girgensons vispirms ar rezultatīvu piespēli atzīmējās pirmā perioda vidū, kad pēc viņa metiena pirmais atlēkušo ripu uztvēra Kails Okposo, kurš panāca 1:0. Trīsarpus minūtes pirms trešdaļas beigām Bleiks Vīlers  izlīdzināja rezultātu.

Trešā perioda astotajā minūtē Girgensons saņēma tālu Brendona Montūra piespēli un ripu uzreiz atdeva Okposo, kurš pietuvojās vārtiem un raidīja ripu mērķī - 2:1. Jets atlikušajā laikā neatspēlējās, un Sabres svinēja uzvaru.

Girgensons tika atzīts par spēles trešo spožāko zvaigzni, pirmās zvaigznes gods tika Okposo, bet otrās - vārtsargam Jūnasam Jūhansonam, kurš savā ceturtajā NHL spēlē atvairīja 25 no 26 pretinieku mestajām ripām.

Girgensons šajā duelī uz ledus pavadīja 14 minūtes un piecas sekundes, kuru laikā vienu reizi meta pa vārtiem, pielietoja četrus spēka paņēmienus, pārtvēra vienu piespēli un dueli noslēdza ar pozitīvu lietderības koeficientu +2.

Jau ziņots, ka iepriekšējā mačā Girgensons guva vārtus 14.sekundē, kas starp Latvijas hokejistiem ir jauns rekords.

Viņš šajā sezonā piedalījies 62 spēlēs, kurā guvis 11 vārtus, veicis septiņas rezultatīvas piespēles un iekrājis pozitīvu lietderību +1. Girgensonam šosezon ir labas iespējas pārspēt kādu rekordu no 2014./2015.gada, kad viņš savā līdz šim rezultatīvākajā sezonā guva 15 vārtus un veica 15 rezultatīvas piespēles.

Turpretī zaudējumu cieta uzbrucēja Teodora Bļugera pārstāvētā Pitsburgas Penguins, kas viesos ar 3:5 (0:1, 2:0, 1:4) piekāpās Vašingtonas Capitals.

Vašingtonas komandā ar diviem gūtiem vārtiem izcēlās Kārls Hāgelins.

Bļugers spēlēja 16 minūtes un desmit sekundes, kuru laikā vienreiz meta pa vārtiem, pielietoja vienu spēka paņēmienu, zaudēja divas ripas, uzvarēja piecos no 14 iemetieniem un tika pie negatīva lietderības koeficienta -1.

Latvijas izlases uzbrucējs šosezon 61 NHL spēlē izcēlies ar deviņiem vārtu guvumiem un 13 rezultatīvām piespēlēm, kā arī lietderības koeficientu +8.

Abas Latvijas hokejistu pārstāvētās komandas cīnās Austrumu konferencē. Penguins ar 80 punktiem 61 spēlēs ir ceturtā, bet Sabres ar 66 punktiem 62 cīņās ieņem 12.pozīciju.

Nākamajās spēlēs trešdien Sabres viesosies pie Kolorādo Avalanche, bet Penguins izbraukumā cīnīsies ar Losandželosas Kings.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi