Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Girgensonam vārti Sabres zaudējumā

Latvijas hokejists Zemgus Girgensons pirmdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlē viesos otrajā periodā izlīdzināja rezultātu, taču tie bija vienīgie Bufalo Sabres vārti zaudējumā Otavā.

Sabres izbraukumā ar 1:3 (0:1, 1:0, 0:2) piekāpās Otavas Senators.

Girgensons no 16 minūtēm un 25 sekundēm divas minūtes un 10 sekundes nospēlēja mazākumā, bet deviņas sekundes - vairākumā. Uzbrucējs guva vārtus vienā no diviem metieniem, kā arī vienreiz pielietoja spēka paņēmienu un spēli noslēdza ar +/- koeficientu viens.

Divus pirmos vārtus uzvarētāju labā guva Žans Gabriels Pažo. Viņš rezultātu atklāja pirmā perioda pēdējā minūtē, bet uzvaras vārtus guva trešā perioda sestajā minūtē. Otrā perioda 16.minūtē Girgensons guva skaistus vārtus pretuzbrukumā. No apmales vārtu virzienā ripu pa gaisu meta Evans Rodrigess, un Girgensons no gaisa raidīja to vārtu augšējā stūrī. Latvijas uzbrucējam tas bija desmitais rezultativitātes punkts sezonas 38 spēlēs, sešiem vārtiem pievienojot četras rezultatīvas piespēles, kā arī sakrājot desmit soda minūtes un +/- koeficientu plus viens.

Tie gan bija viesu vienīgie vārti pirmdienas spēlē, un uzvaru ar precīzu metienu spēles 59.minūtē nostiprināja Breidijs Tkačaks - 3:1 Otavas kluba labā, kas joprojām spēlē bez Rūdolfa Balcera.

Trīs rezultativitātes punktus uzvarētāju labā sakrāja Tkačaks, kuram arī divas rezultatīvas piespēles. Divas piespēles arī Konoram Braunam.

Šajā spēlē pārtrūka Bufalo kluba uzbrukuma līdera Džeka Aikela 18 spēļu sērija ar gūtiem rezultativitātes punktiem, bet mājinieku vārtos Kreigs Andersons atvairīja 43 "zobenu" metienus. Aikels 18 spēļu laikā bija sakrājis 32 (16+16) punktus, un tā ir atkārtota kluba rekorda sērija. Laikā no 1971.gada 24.oktobra līdz 4.decembrim līdzīga sērija padevās vēlākajam Hokeja slavas zāles dalībniekam Žilbēram Pero. Oficiāli līga tomēr Aikela sēriju neatzīs, jo ceturtdienas 1:6 zaudējumā pret Filadelfijas Flyers uzbrucējs spēli izlaida traumas dēļ. Šis mačs nesekmīgs sanāca visai vadošajai Sabres maiņai, nopelnot +/- rādītāju mīnus trīs.

"Pēdējo reizi, kad ar viņiem spēlējām, Aikels guva četrus vārtus (16.novembra 4:2 uzvarā mājās, uzsākot savu punktu sēriju)," pēc mača teica Tkačaks. "Tāpēc mēs īpaši fokusējāmies uz viņa atstāšanu bez bīstamiem vārtu gūšanas momentiem. Mēs nedrīkstējām tam ļaut atkārtoties arī Otavā."

Nākamā spēlē Sabres paredzēta 27.decembrī savā laukumā pret Bostonas Bruins.

Citā spēlē Kolumbusas Blue Jackets bez Elvja Merzļikina vārtos viesos ar 3:2 (0:1, 2:1, 1:0) apspēlēja Ņujorkas Islanders.

Kolumbusas hokejisti pagarināja savu uzvaru sēriju līdz piecām, bet "salinieki" savu mājas zaudējumu sēriju - līdz trim.

Uzvarētāju vārtos Jonass Korpisalo tika galā ar 35 Islanders hokejistu metieniem. Viņš palīdzēja komandai pagarināt astoņu spēļu sēriju, kurā gūts kaut punkts, sešreiz svinot uzvaras. Visās vārtos bijis Korpisalo. Arī mājinieku vārtsargam Tomasam Greisam darba netrūka - 32 atvairīti metieni.

Blue Jackets trīsreiz izvirzījās vadībā, un uzvaras vārtus mača 57.minūtē guva Vladislavs Gavrikovs.

Nākamais mačs Kolumbusas klubam 27.decembrī viesos ar Vašingtonas Capitals. Šajā pašā dienā Teodora Bļugera pārstāvētā Pitsburgas Penguins izbraukumā tiksies ar Nešvilas Predators.

Visas četras latviešu pārstāvētās komandas cīnās Austrumu konferencē. Penguins ar 46 punktiem 36 spēlēs ir piektā, Sabres ar 41 punktu 38 dueļos ir desmitā, Blue Jackets ar 40 punktiem 37 cīņās ir 12.pozīcijā, bet Senators ar 36 punktiem 38 mačos atrodama 14.pozīcijā 16 komandu konkurencē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi