Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Girgensonam vārti otrajā spēli pēc kārtas; Bļugers realizē uzvaru nesošo pēcspēles metienu

Latvijas hokejists Zemgus Girgensons svētdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlē izcēlās ar vārtu guvumu, kas viņam jau bija otrais pēc kārtas, palīdzēdams savai komandai Bufalo Sabres izcīnīt uzvaru pret līgas vājāko klubu, kamēr Teodors Bļugers iemeta uzvaru nesošo "bullīti", kā rezultātā tika atzīts par mača pirmo zvaigzni.

Sabres mājās ar 5:1 (3:0, 0:1, 2:0) uzvarēja Detroitas Red Wings, pārtraucot divu zaudēto spēļu sēriju.

Girgensons laukumā pavadīja 13 minūtes un 47 sekundes, no kurām divas minūtes un 50 sekundes nospēlētas mazākumā. Tieši spēlējot nevienādos sastāvos (mazākumā), Girgensons guva savas komandas trešos vārtus. 

Uzbrucējs šajā duelī arī divreiz meta pa vārtiem, pielietoja divus spēka paņēmienus, uzvarēja divos no četriem iemetieniem un spēli pabeidza ar pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Latvietim šis bija jau otrais mačs pēc kārtas, kurā viņš guvis vārtus. Šosezon Girgensona rēķinā ir jau astoņi gūti vārti. Šādu sniegumu hokejists nav demonstrējis kopš 2014./15.gada sezonas, kad viņš 61 spēlē izcēlās ar 15 vārtiem un tikpat rezultatīvām piespēlēm, kas līdz šim viņam bijusi veiksmīgākā sezona.

Uzvarētājiem divus vārtus iemeta Evans Rodrigess, bet tikpat rezultatīvas piespēles Kērtisam Lazāram. Vienīgos Detroitas komandas vārtus iemeta Medisons Bauvijs.

Girgensons vārtus iemeta pirmā perioda 13.minūtē, pēc tam kad "golus" jau iemetis bija Rodrigess. Latvietis, spēlēdams mazākumā, izmantoja aizsarga neveiksmi un pārtvēra ripu. Īsi pēc tam viņš jau bija pilnīgi viens pret Džimiju Hovardu un ar ātrām māņkustībām spēja raidīt ripu garām vārtsargam.

Viesi otrajā perioda vienus vārtus atguva, bet trešās trešdaļas pirmajās četrās minūtēs, Sabres iemeta vēl divus "golus", svinot uzvaru. Trešajā minūtē 4:1 panāca Zeks Bogosians, bet gala vārds piederēja Rasmusam Ristolainenam.

Tikmēr citā spēlē Pitsburgas Penguins mājās ar 4:3 (1:1, 1:1, 1:1, 0:0, 1:0) "bullīšos" uzvarēja Arizonas Coyotes, svinot ceturto panākumu pēdējos piecos dueļos.

Pitsburgas komandā Teodors Bļugers laukumā pabija 19 minūtes un 29 sekundes, no kurām teju četras ar pusi minūtes nospēlētas mazākumā. Bļugers izdarīja piecus metienus pa vārtiem, pielietoja vienu spēka paņēmienus, nopelnīja divas soda minūtes, uzvarēja sešu no 14 iemetieniem un spēli pabeidza ar pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Latvijas hokejists tika atzīts par šī mača pirmo zvaigzni, jo tieši viņš astotajā "bullīšu" kārtā iemeta vārtus, izraujot savai komandai uzvaru. Bļugers iepriekšējā spēlē atzīmējās ar 1+1, par ko nopelnīja Pitsburgas kluba labākā spēlētāja balvu jeb ugunsdzēsēja cepuri.

Divas rezultatīvas piespēles nopelnīja Jevgēņijas Malkins, bet Arizonas vienībā Teiloram Holam 1+1.

Sabres nākamo spēli aizvadīs otrdien pret Vegasas Golden Knights, bet Penguins tajā pašā dienā tiksies ar Minesotas Wild.

Bufalo vienība ar 47 punktiem 46 spēlēs Austrumu konferencē ieņem 11.vietu, bet Bļugera komanda ar 61 punktu 45 dueļos ir trešā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi