Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Girgensons gūst vārtus Sabres pārliecinošā zaudējumā

Latvijas uzbrucējs Zemgus Girgensons sestdien guva vārtus Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlē, viņa pārstāvētajai Bufalo Sabres ciešot zaudējumu.

"Sabres" izbraukumā ar rezultātu 2:6 (1:2, 1:3, 0:1) piekāpās Karolīnas "Hurricanes" komandai, ciešot ceturto zaudējumu pēc kārtas un astoto pēdējās deviņās spēlēs.

Mājinieki vadību ieguva jau trešajā minūtē, kad vārtus guva Teuvo Teravainens. Spēles turpinājumā laukuma saimnieki ne reizi nebija iedzinējos, tieši somu uzbrucējam trešā perioda sākumā ar saviem otrajiem vārtiem mačā uzstādot gala rezultātu.

Girgensons vārtus guva 26 sekundes pirms otrā perioda beigām, kad vairākumā panāca 2:5. Latviešu uzbrucējs pēc Džeikoba Braisona metiena vārtu priekšā pielaboja augstu lidojošas ripas virzienu.

Uzvarētājiem maču ar trīs punktiem noslēdza Vinsents Tročeks, kurš guva vārtus un asistēja divas reizes, kā arī Sebastians Aho, kurš piespēlēja trīs gūtos vārtos.

Debiju "Sabres" rindās piedzīvoja vārtsargs Malkolms Subans, kurš gan trešā perioda vidū savainojuma dēļ tika nomainīts.

Girgensons sestdien uz ledus pavadīja 16 minūtes un 23 sekundes, divas minūtes un 26 no tām vairākumā. Šajā laikā viņš trīsreiz meta pa vārtiem, pielietoja četrus spēka paņēmienus, uzvarēja vienā no diviem iemetieniem un cīņu pabeidza ar negatīvu lietderības koeficientu -1.

Latvijas hokejists šosezon 24 spēlēs guvis piecus vārtus, atdevis piecas rezultatīvas piespēles un iekrājis negatīvu lietderības koeficientu -5.

Tikmēr uzvaru sestdien svinēja uzbrucēja Teodora Bļugera pārstāvētā Pitsburgas "Penguins", kas viesos ar 4:1 (0:0, 3:1, 1:0) pieveica Vankūveras "Canucks".

Pitsburgas vienībā Džeiks Gencels otrajā periodā guva trīs vārtus un ar piespēli trešajā trešdaļā palīdzēja panākt 4:1. Sidnijs Krosbijs guva vārtus un atdeva divas rezultatīvas piespēles, bet trīs vārtu guvumos asistēja Kriss Letangs.

Bļugers spēlēja 15 minūtes un 34 sekundes, no tām divas minūtes un 12 sekundes mazākumā un deviņas sekundes vairākumā. Viņš uzvarēja septiņos no 11 iemetieniem, izprovocēja vienu noraidījumu un tika pie neitrāla lietderības koeficienta.

Latvijas uzbrucējs šajā sezonā 24 mačos atzīmējies ar sešiem gūtiem vārtiem, četrām rezultatīvām piespēlēm un pozitīvu lietderības koeficientu +2.

Savukārt vārtsargs Elvis Merzļikins palika rezervē mačā, kurā viņa pārstāvētā Kolumbusas "Blue Jackets" viesos ar 1:3 (0:1, 0:1, 1:1) atzina Vašingtonas "Capitals" pārākumu.

Ar Covid-19 nesaistītas saslimšanas dēļ iepriekšējā mačā nevarēja piedalīties ne Merzļikins, ne Jonass Korpisalo. Somu vārtsargs joprojām ir savainoto spēlētāju sarakstā, bet sestdien savu otro karjeras NHL spēli aizvadīja Daņiils Tarasovs, kurš atvairīja 29 no 31 metiena. 

Merzļikinam vārtu drošība, visticamāk, tiks uzticēta svētdienas spēlē, kurā "Blue Jackets" mājās tiksies ar uzbrucēja Rūdolfa Balcera pārstāvēto Sanhosē "Sharks".

Uzvaru nesošos vārtus Vašingtonas komandai guva Aleksandrs Ovečkins. Krievu uzbrucējs NHL sasniedzis 750 gūto vārtu robežu, paveicot to 1222 spēlēs. Veinam Greckim 750.vārtu guvums bija karjeras 1001.mačā. 

"Penguins" ar 27 punktiem 24 spēlēs ieņem astoto vietu Austrumu konferencē, kur "Blue Jackets" ar 24 punktiem 22 cīņās ir desmitā, bet "Sabres" ar 19 punktiem 24 dueļos atrodama 13.pozīcijā. "Sharks" 27 punkti 24 spēlēs dod sesto vietu Rietumu konferencē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi