Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +19 °C
Daļēji saulains
Ceturtdiena, 23. maijs
Leontīne, Ligija, Lonija, Leokādija

Girgensons ir apņēmības pilns uzlabot savu sniegumu gaidāmajā NHL sezonā

Latvijas hokejists Zemgus Girgensons ir apņēmības pilns uzlabot savu sniegumu gaidāmajā Nacionālās hokeja līgas (NHL) sezonā, jo ir atguvis pārliecību par savu varēšanu, pēc pirmdien aizvadītās pirmssezonas pirmās spēles laikrakstam The Buffalo News sacīja latvietis.

Jau ziņots, ka Girgensons pirmdien guva vienīgos Sabres vārtus, bet Bufalo komanda ar 1:2 zaudēja Minesotas Wild vienībai. Girgensons izdarīja arī četrus metienus pa vārtiem un uzvarēja deviņos no 14 iemetieniem.

"Vienmēr, kad ripa šķērso vārtu līniju, ir patīkama sajūta, tāpēc man ir prieks par šiem gūtajiem vārtiem," sacīja Girgensons.

"Jau šobrīd jūtos labāk nekā pagājušajā gadā. Jūtu, ka es atkal spēlēju, jo kājas kustas, bet mans prāts uz ledus strādā," piebilda latvietis.

"Noteikti vēlos uzlabot savu sniegumu salīdzinājumā ar pagājušo sezonu. Vēlos parādīt to, uz ko esmu spējīgs, spēlēt tā kā aizpagājušajā sezonā, nevis iepriekšējā. Vēlos krietni uzlabot savu sniegumu," sacīja Girgensons.

Aizpagājušajā sezonā Girgensons 61 spēlē guva 15 vārtus un atdeva 16 rezultatīvas piespēles, pie tā brīža Sabres galvenā trenera Teda Nolana izpelnoties arī ievērojamu spēles laiku. Savukārt iepriekšējā sezonā, kad Bufalo komandu jau trenēja Dens Bailsma, Girgensons 71 regulārā čempionāta spēlē guva septiņus vārtus un veica 11 rezultatīvas piespēles, bet viņa spēles laiks bija vidēji par četrām minūtēm mazāks nekā gadu pirms tam.

Pērn Girgensons spēlēja gan centra uzbrucēja pozīcijā, gan pa malu, taču pirms šīs sezonas Bailsma norādījis, ka plāno Girgensonu izmantot kā centra uzbrucēju.

"Viss ir atkarīgs no tā, cik liela ir pārliecība. Aizvadītajā sezonā man tās nebija un brīžiem es sev neticēju. Taču šobrīd jūtos tā, ka varu izdarīt daudz vairāk, tāpēc es centīšos to parādīt katru dienu," solīja Girgensons.

Sabres galvenais trenris Bailsma latvieti pirmdien raksturoja kā drosmīgu spēlētāju.

"Girgensons spēlē ar sirdi un dvēseli, viņš ir drosmīgs hokejists. Viņš ir hokejists, kurš atstrādā katru laukuma centimetru, kas dod rezultātu uzbrukumā. Tas ir tas, ko esam no viņa redzējuši, un viņam atkal ir iespējas to parādīt, ko viņš arī šovakar izdarīja," latvieti slavēja Bailsma.

Girgensons šobrīd gatavojas savai ceturtajai NHL sezonai. Viņš septembra sākumā uz gadu pagarināja līgumu ar Sabres. Latvieša atalgojums būs 1,15 miljoni dolāru (1,02 miljoni eiro) sezonā. Pērn viņš pelnīja 832 500 dolāru (730 000 eiro), bet kvalifikācijas līguma pieņemšanas gadījumā būtu saņēmis 105% no šīs summas.

Iepriekšējā sezonā Sabres komanda ar 82 spēlēs izcīnītu 81 punktu ierindojās septītajā vietā Atlantijas okeāna divīzijā, savukārt Austrumu konferencē palika 14.pozīcijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi