Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Girgensons palīdz Sabres pirmo reizi 14 gadu laikā uzvarēt Kalgari

Latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons pirmdien tika pie sava otrā lielākā spēles laika šosezon, palīdzot Bufalo Sabres komandai pirmoreiz 14 gadu laikā uzvarēt Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlē Kalgari.

Aizvadītajā mačā Sabres viesos pagarinājumā uzvarēja vietējo Flames vienību ar rezultātu 2:1 (1:1, 0:0, 0:0, 1:0).

Pēc iepriekšējā dueļa, kurā Sabres sestdien savā laukumā bezcerīgi ar rezultātu 1:7 kapitulēja Dalasas Stars, galvenais treneris Fils Hauslijs bija veicis izmaiņas virknējumos un atkal pacēlis Girgensonu uz pirmo maiņu, kurā viņš spēlēja kopā ar Džeku Aikelu un Kailu Okposo.

Šo maču Sabres aizvadīja veiksmīgāk. Kaut devītajā minūtē Metjū Tkačuks vadībā izvirzīja mājiniekus, jau pēc 24 sekundēm izlīdzinājumu panāca Skots Vilsons.

Turpinājumā rezultāts nemainījās, turklāt pēdējās piecās pamatlaika minūtēs Sabres divreiz ieguva iespēju spēlēt vairākumā. Pamatlaiks noslēdzās neizšķirti, tomēr pagarinājuma sākumā Sabres turpinājās otrais no šiem vairākumiem un īsu brīdi pēc tā beigām Aikels izcēlās ar vārtu guvumu, dodot savai komandai pirmo uzvaru pēdējo piecu izbraukuma spēļu laikā.

Girgensons laukumā bija 17 minūtes un 52 sekundes, kuru laikā vienu reizi meta pa vārtiem, uzvarēja vienīgajā iemetienā un dueli noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu.

Sabres šī gada devītajā spēlē guva vien otro uzvaru, bet tieši Kalgari pilsētā uzvarēja pirmoreiz kopš 2003.gada 18.oktobra.

Šī gada deviņās spēlēs latvieša lietderības koeficients bijis -7, bet vairāk šosezon viņš bija nospēlējis vien sezonas sestajā spēlē, kad laukumā bija 18 minūtes un 15 sekundes. Toreiz iepriekšējos divos mačos Girgensons kopā bija nopelnījis trīs rezultativitātes punktus, bet nākamajā guva traumu.

Girgensons šosezon 42 spēlēs guvis trīs vārtus, veicis četras rezultatīvas piespēles un ticis pie negatīva lietderības koeficienta -7.

Bufalo klubs ar 33 punktiem 47 spēlēs saglabā stabilu pēdējo, 16.vietu Austrumu konferencē, bet Flames komanda ar 56 punktiem 47 cīņās ir devītā Rietumos. Visas līgas ieskaitē Sabres ir tikpat punktu kā pēdējā pozīcijā esošajai Arizonas Coyotes komandai.

Šajā nedēļā Sabres komandai gaidāmas vēl divas izbraukuma spēles, jau otrdien viesojoties pie Edmontonas Oilers, bet ceturtdien pie Vankūveras Canucks.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi