Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +18 °C
Apmācies
Pirmdiena, 3. jūnijs
Ineta, Inta, Intra

Girgensons pirmajā spēlē pēc traumas izārstēšanas palīdz Americans komandai izcīnīt uzvaru AHL mačā

Uzvaru kārtējā Amerikas Hokeja līgas (AHL) mačā otrdien izcīnīja latviešu uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētā Ročestras Americans komanda, kas ar rezultātu 3:2 (0:0, 2:1, 0:1) savā laukumā pieveica Ebotsfordas Heat hokejistus.

Centra uzbrucējs Girgensons mača gaitā veica divus metienus pa pretinieku vārtiem, nopelnīja divu minūšu sodu par pretinieka turēšanu ar nūju un maču pabeidza ar neitrālu lietderības koeficientu. Latvietim šī bija pirmā spēlē pēc ķermeņa augšdaļas traumas, kuru viņš guva novembra beigās notikušajā AHL mačā pret Sanantonio Rampage vienību.

Kopumā šīs sezonas 17 regulārā čempionāta spēlēs Girgensons guvis vienus vārtus, veicis trīs rezultatīvas piespēles un iekrājis pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Tikmēr citā spēlē Kristiāna Pelša pārstāvētā Oklahomsitijas Barons komanda savā laukumā ar 2:4 (1:0, 1:2, 0:2) piekāpās Peorijas Rivermen vienībai. Pelšs, kurš dienu iepriekš tika izsaukts atpakaļ no Austrumkrasta hokeja līgas (ECHL) komandas Stoktonas Thunder, šim mačam vēl nebija pieteikts.

Barons hokejisti ar 23 spēlēs nopelnītiem 25 punktiem AHL Rietumu konferencē ieņem devīto vietu, bet Americans komanda ar 24 punktiem 22 mačos atrodas vienu pozīciju zemāk.

Kā ziņots, Girgensonam, kurš šovasar kļuva par visaugstāk izvēlēto Latvijas hokejistu Nacionālās hokeja līgas (NHL) draftā, ir līgums ar Bufalo Sabres komandu, bet Pelšu 2010.gada NHL jauno spēlētāju drafta septītajā kārtā ar kopējo 181.numuru izvēlējās Edmontonas Oilers vienība.

Pelšs pašlaik nevar piedalīties ECHL turnīra spēlēs, jo par rupju pārkāpumu izcieš 21 mača diskvalifikāciju. Laukumā Pelšs varēs atgriezties vien nākamā gada janvāra vidū, tāpēc viņam dota iespēja sevi vēlreiz apliecināt AHL līmenī, lai arī minētā diskvalifikācija attiecas arī uz šo turnīru.

Uz Thunder komandu Pelšs oktobra pēdējā dienā tika nosūtīts no Barons vienības. Pelšs Barons komandā AHL turnīrā paspēja aizvadīt trīs spēles, tomēr tas viņam netraucēja tikt pie divām rezultatīvām piespēlēm un pozitīva lietderības koeficienta +1.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jansonei 14. vieta Eiropas junioru kausa posmā

Jaunā triatloniste Beāte Jansone svētdien izcīnīja 14. vietu Eiropas junioru kausa posmā Serbijā. Kopumā šajā nedēļas nogalē starptautiska līmeņa sacensībās startēja septiņi Latvijas sportisti.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi