Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Girgensons sezonu sāk ar 6 metieniem, Sabres tiek pie punkta

Latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons, uzsākot savu piekto Nacionālās hokeja līgas (NHL) sezonu, ceturtdien izpildīja sešus metienus pa vārtiem, bet viņa pārstāvētā Bufalo Sabres komanda zaudēja pēcspēles metienu sērijā.

Neskatoties uz diviem Džeisona Pominvila gūtajiem vārtiem, Sabres savā laukumā ar rezultātu 2:3 (1:1, 1:0, 0:1, 0:0, 0:1) piekāpās Monreālas Canadiens vienībai.

Vispirms Pominvils devītajā minūtē atklāja rezultātu, bet pirmās trešdaļas izskaņā Makss Pačioretī panāca izlīdzinājumu. Pēc tam otrajā trešdaļā jau pēc 22 sekundēm Pominvils atguva vadību mājiniekiem, kad pēc Džeka Aikela piespēles bija precīzs, neapstādinot ripu, tomēr trešajā periodā 2:2 panāca Filips Dano, izceļoties mazākumā.

Pēc tam pēcspēles metienos Canadiens uzvarēja ar 1:0, vienīgo reizi izceļoties Džonatanam Druinam. Zīmīgi, ka iepriekšējā sezonā Sabres vārtsargs Robins Lēners vismaz reizi kapitulēja katrā pēcspēles metienu sērijā, kurā piedalījās.

Girgensons laukumā bija 12 minūtes un 24 sekundes (no tām divas minūtes un piecas sekundes mazākumā), izceļoties ar sešiem metieniem pa vārtiem, diviem zaudētiem iemetieniem un neitrālu lietderības koeficientu.

Sabres komanda mačā izpildīja 45 metienus, bet veiksmīgs bija pretinieku vārtsargs Korijs Praiss. Zīmīgi, ka pagājušajā sezonā tā virs 40 metieniem veica vien četrās spēlēs.

Pominvils vasarā uz Sabres pārnāca no Minesotas Wild komandas darījumā pret Taileru Enisu un Markusu Folinjo, kamēr Druins Canadiens rindās nokļuva no Tampabejas Lightning. Tikmēr Sabres komandas galvenā trenera amatā šajā mačā debitēja kādreiz leģendārais aizsargs Fils Hauslijs.

Girgensons 2012.gada NHL draftā tika izraudzīts ar 14.numuru, bet 2014./15.gada sezonā viņš tika iebalsots Visu zvaigžņu spēlē, turklāt toreiz 61 mačā izcēlās ar 15 vārtiem un 15 rezultatīvām piespēlēm. Tiesa, turpinājums nesekoja, jo Sabres tika pie labākiem spēlētājiem un komandai mainījās treneri, kamēr latvieša loma samazinājās.

Pēdējo 147 spēļu laikā Girgensons guvis tikai 14 vārtus, savukārt Sabres Stenlija kausa izcīņā iepriekšējo reizi spēlēja pirms sešiem gadiem.

Nākamajā mačā Sabres komanda sestdien viesosies pie Ņujorkas Islanders vienības, kuras sistēmā ir latviešu vārtsargs Kristers Gudļevskis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi