Laika ziņas
Šodien
Migla

Girgensons un Sabres vienā minūtē izrauj panākumu pār Karolīnu

Latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons otrdien palika ar negatīvu lietderības koeficientu Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta mačā, tomēr tas neliedza viņa pārstāvētajai Bufalo "Sabres" komandai cīņas izskaņā minūtes laikā izraut uzvaru.

Aizvadītajā cīņā "Sabres" ar rezultātu 3:2 (1:0, 0:1, 2:1) izbraukumā pārspēja Karolīnas "Hurricanes" hokejistus.

Pirmajās divās trešdaļās abas komandas apmainījās vārtu guvumiem, bet trešās trešdaļas 14.minūtē jau zviedrs Jūakims Nūrdstrems pirmoreiz vadībā izvirzīja "Hurricanes". Tiesa, viesiem izdevās izraut uzvaru, kad perioda 17. un 18.minūtē pa reizei precīzi meta Evanders Keins un Jūhans Lāšons. Līdz ar to "Hurricanes" hokejisti piedzīvoja piekto zaudējumu pēc kārtas.

"Kad viņi guva vārtus, manam prātam cauri izskrēja doma, ka devām pretiniekiem iespēju uzvarēt spēli," pēc dueļa atzina "Sabres" galvenais treneris Dens Bailsma. "Tomēr puiši teica, ka mums vēl palikušas sešas ar pusi minūtes. Atgriezāmies laukumā agresīvi un atguvām spēli."

Girgensons šajā mačā laukumā 13 minūtes un 25 sekundes, izceļoties ar vienu metienu pa pretinieku vārtiem, vienu spēka paņēmienu un negatīvu lietderības koeficients -1.

Latviešu uzbrucējs ar vārtiem nav izcēlies jau kopš 25.janvāra jeb 22 mačos pēc kārtas, bet pagājušajā piektdienā pret Otavas "Senators" ar rezultatīvu piespēli viņam izdevās pārtraukt savu "sauso" sēriju, jo ar rezultativitāti Girgensons nebija atzīmējies kopš 26.februāra.

Girgensons šosezon 63 spēlēs guvis piecus vārtus un veicis desmit rezultatīvas piespēles, nopelnot negatīvu lietderības rādītāju -4. Pērn, kad "Sabres" komandu trenēja Teds Nolans, latviešu uzbrucējs 61 spēlē guva 15 vārtus un tikpat reižu asistēja, savukārt savā NHL debijas sezonā Girgensons 70 mačos izcēlās ar astoņiem precīziem raidījumiem un 14 piespēlēm.

"Sabres" joprojām spēlē ļoti nestabili, jo martā 11 aizvadītos mačos ir izcīnītas piecas uzvaras. Turnīra tabulā Bufalo komanda ar 74 spēlēs izcīnītiem 70 punktiem ieņem septīto vietu Atlantijas okeāna divīzijā, bet Austrumu konferencē atrodas 14.pozīcijā. Tikmēr "Hurricanes" 73 mačos tikusi pie 76 punktiem, kas dod septīto pozīciju Metropolitēna divīzijā.

Ļoti pārliecinoša visas līgas līdere ar 109 punktiem ir Vašingtonas "Capitals", kas jau nodrošinājusi tiesības spēlēt Stenlija kausa izcīņā.

Nākamo maču "Sabres" hokejisti aizvadīs sestdien, kad jau plkst.19 pēc Latvijas laika uzņems vienu no Rietumu konferences pastarītēm Vinipegas "Jets".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

FIM ārsts Fūrmanis: Jonasa gadījums ir satraucošs

Starptautiskā Motosporta federācijai (FIM) nepieciešams izskatīt Latvijas motosportista Paula Jonasa traumas gūšanas situācija, kurā sportistam tika veiktas neatbilstošas medicīniskās manipulācij...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi