Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Gudļevska Lightning paraksta līgumu ar krievu vārtsargu Nabokovu

Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienība Tampabejas Lightning parakstījusi viena gada līgumu ar pieredzējušo krievu vārtsargu Jevgēņiju Nabokovu.

Par nākamo sezonu Nabokovs saņems 1,55 miljonus dolāru (1,13 miljonus eiro).

Līdz ar to 38 gadus vecais Nabokovs kļuvis par latviešu vārtsarga Kristera Gudļevska konkurentu, kurš aizvadītajā sezonā piedzīvoja debiju NHL.

Pēdējās trīs sezonas Nabokovs pavadīja Ņujorkas Islanders rindās, bet iepriekšējā sezonā piedalījās 40 spēlēs, kuru laikā caurmērā ielaida 2,74 ripas un atvairīja 90,5% metienu.

Savas karjeras laikā Nabokovs spēlējis arī Sanhosē Sharks rindās.

Kā zināms, Lightning iepriekš nepagarināja līgumu ar zviedru vārtsargu Andešu Lindbēku, kurš nu ir noslēdzis viena gada vienošanos ar Dalasas Stars komandu.

Tāpat jaunu klubu atradis cits Tampabejas komandas sistēmas vārtsargs Sedriks Dežardens, kurš parakstījis divvirzienu viena gada kontraktu ar Ņujorkas Rangers vienību. Tiesa, aizvadītajā sezonā 28 gadus vecais vārtsargs lielākoties spēlēja Amerikas Hokeja līgas (AHL) vienībā Sirakjūsas Crunch, kas ir Lightning fārmklubs.

Jau vēstīts, ka uz Ziemeļameriku rudenī dosies arī talantīgais krievu vārtsargs Andrejs Vasiļevskis, kurš maijā ar Lightning klubu noslēdza trīs gadu līgumu.

Sezonas izskaņā savainojumā bija iedzīvojies "Lightning" pamatvārtsargs Bens Bišops, kā rezultātā vārtu drošība tika uzticēta Linbēkam un Gudļevskim. Pateicoties debijai pasaules spēcīgākajā hokeja līgā, latvietis kļuva par pirmo spēlētāju, kurš vienas sezonas laikā spēlējis Austrumkrasta hokeja līgā (ECHL), AHL, NHL un olimpiskajās spēlēs.

Jaunu klubu atradis arī pieredzējušais kanādiešu uzbrucējs Džeroms Iginla, kurš parakstījis trīs gadu līgumu ar Kolorado Avalanche.

Sagaidāms, ka triju gadu laikā 37 gadus vecais uzbrucējs saņems 16 miljonus dolāru (11,7 miljonus eiro).

Iepriekšējā sezonā Iginla pārstāvēja Bostonas Bruins komandu, 78 spēlēs izceļoties ar 30 vārtu guvumiem un 31 rezultatīvu piespēli.

Karjeras laikā Iginla spēlējis arī tādās vienībās kā Kalgari Flames un Pitsburgas Penguins.

Savas NHL karjeras laikā Iginla, kurš 2010.gadā Kanādas valstsvienības sastāvā kļuva par olimpisko čempionu, 1310 regulārā čempionāta spēlēs guvis 560 vārtus un veicis 607 rezultatīvas piespēles. Savukārt izslēgšanas spēlēs viņa rēķinā 81 mačs, 37 vārti un 31 rezultatīva piespēle.

Kā zināms, pirms tam Avalanche komandu bija pametis 28 gadus vecais uzbrucējs Pols Štjastnijs, kurš šajā vienībā bija pavadījis visu savu NHL karjeru. Viņš tagad spēlēs Sentluisas Blues sastāvā.

Aktīva pirmajā dienā pēc brīvo aģentu tirgus atvēršanās bija arī latviešu uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo Sabres vienība, kas noslēgusi trīs gadu vienošanos ar pieredzējušo uzbrucēju Braienu Džiontu.

Šo gadu laikā 35 gadus vecais uzbrucējs saņems 12,75 miljonus dolāru (9,3 miljonus eiro). Pēdējās piecas sezonas Džionta pavadīja Monreālas Canadiens komandā, turklāt pēdējos četrus gadus bija šī kluba kapteinis.

Aizvadītajā sezonā amerikānis piedalījās 81 regulārā čempionāta spēlē, gūstot 18 vārtus un veicot 22 rezultatīvas piespēles. Savukārt 17 Stenlija kausa izcīņas mačos viņa rēķinā viens vārtu guvums un sešas rezultatīvas piespēles.

Džionta 2003.gadā kopā ar Ņūdžersijas Devils triumfēja Stenlija kausa izcīņā.

Savas NHL karjeras laikā Džionta aizvadījis 776 regulārā čempionāta cīņas, kuru laikā guvis 249 vārtus un veicis 236 rezultatīvas piespēles, Savukārt izslēgšanas spēlēs viņa rēķinā 112 mači, 32 vārti un 36 rezultatīvas piespēles.

Jau vēstīts, ka Sabres komanda no Monreālas kluba Canadiens iemainījusi aizsargu Džošu Džordžesu, pretim dodot otrās kārtas izvēles tiesības 2016.gada jauno spēlētāju draftā.

Tāpat otrdien Sabres komandā atgriezās uzbrucējs Mets Moulsons, kurš iepriekšējās sezonas gaitā tika aizmainīts uz Minesotas Wild.

Līgums ar 30 gadus veco uzbrucēju noslēgts uz pieciem gadiem, bet vidēji sezonā spēlētājs saņems piecus miljonus dolāru (3,65 miljonus eiro).

Moulsons aizvadītajā sezonā kopumā 65 spēlēs guva 23 vārtus un veica 28 rezultatīvas piespēles. Minesotas kluba sastāvā viņš piedalījās arī desmit Stenlija kausa izcīņas spēlēs, tiekot pie viena vārtu guvuma un divām rezultatīvām piespēlēm.

Zīmīgi, ka sezonas gaitā Moulsons no Islanders pārcēlās uz Sabres un pēc tam uz Wild.

Tāpat no Minesotas kluba Sabres rindās atgriezies uzbrucējs Koudijs Makkormiks, kurš aizvadītajā sezonā abu komandu rindās kopumā piedalījās 43 spēlēs, gūstot divus vārtus un veicot piecas rezultatīvas piespēles.

Sabres klubs tāpat parakstījis jaunu līgumu ar 22 gadus veco uzbrucēju Markusu Folinjo. Kontrakts pagarināts uz divām sezonām.

Iepriekšējā sezonā Folinjo 74 spēlēs guva septiņus vārtus un veica 12 rezultatīvas piespēles.

Bufalo komandas rindas papildinājis arī 28 gadus vecais slovāku aizsargs Andrejs Mesārošs, ar kuru noslēgts līgums uz vienu sezonu. NHL aizsargam aiz muguras ir vairāk nekā 600 spēļu, bet pagājušo sezonu viņš pavadīja Filadelfijas Flyers un Bostonas Bruins komandās, 56 mačos gūstot septiņus vārtus un veicot 17 rezultatīvas piespēles.

Aktīva brīvo aģentu tirgū otrdien bija arī Vašingtonas Capitals, kas parakstīja piecu gadu līgumu ar bijuši Pitsburgas Penguins aizsargu Brūku Orpiku.

Līguma kopējā vērtība sasniedz 27,5 miljonus dolāru (20,1 miljonu eiro).

Pašlaik 33 gadus vecais aizsargs savas NHL karjeras laikā bija pārstāvējis tikai Penguins, kopumā 795 spēlēs gūstot 15 vārtus un veicot 132 rezultatīvas piespēles.

Tāpat Capitals noslēgusi 40,25 miljonus (29,4 miljonus eiro) vērtu septiņu gadu līgumu ar bijušo Penguins aizsargu Metu Nīskanenu.

Savas NHL karjeras laikā 27 gadus vecais hokejists bez Penguins pārstāvējis arī Dalasas Stars, bet aizvadītajā sezonā viņš 81 regulārā čempionāta mačā guva desmit vārtus un veica 36 rezultatīvas piespēles. Savukārt izslēgšanas cīņās viņa rēķinā 13 mači, divi vārti un septiņas rezultatīvas piespēles.

Savas NHL karjeras laikā Nīskanens 546 spēlēs guvis 38 vārtus un veicis 147 rezultatīvas piespēles.

Toronto klubs Maple Leafs tikmēr papildinājies ar aizsargu Stefanu Robidasu un somu uzbrucējs Leo Komarovu, kurš līdz ar to nepaliks Harija Vītoliņa vadītajā, kā arī Kaspara Daugaviņa un Mārtiņa Karsuma pārstāvētajā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Maskavas Dinamo. Ar hokejistiem noslēgti līgumi uz attiecīgi trim un četriem gadiem.

Pašlaik 37 gadus vecais Robidass pagājušajā sezonā pārstāvēja Stars un Anaheimas Ducks krāsas, bet kopumā NHL viņam ir 885 maču pieredze. Tikmēr 27 gadus vecais Komarovs NHL atgriezies pēc Maple Leafs komandā gūtās pieredzes 2012./13.gada sezonā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jonass izcīna savu pirmo uzvaru MXGP klasē

Latvijas motosportists Pauls Jonass svētdien izcīnīja uzvaru pasaules motokrosa čempionāta piektā posma - Portugāles "Grand Prix" - sacensībās prestižākajā MXGP klasē, svinot pirmo panākum...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi