Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Gudļevska debija Stenlija kausā neglābj Lightning no otrā zaudējuma

Latviešu vārtsargs Kristers Gudļevskis piektdien uz sešām minūtēm debitēja Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņā, tomēr tas neglāba viņa pārstāvēto Tampabejas Lightning komandu no otrā zaudējuma. Austrumu konferences ceturtdaļfināla sērijas otrajā mačā Lightning ar rezultātu 1:4 (0:0, 0:2, 1:2) savā laukumā piekāpās Monreālas Canadiens komandai.

Spēli Lightning komandas vārtos iesāka zviedrs Andešs Linbēks, tomēr viņš ielaida divas ripas otrajā trešdaļā, izceļoties Dāvidam Dešarnī un Renē Burkam. Savukārt pēc tam, kad 52. minūtē pēc Brendana Galagera metiena mājinieki nokļuva iedzinējos jau ar 0:3, Linbēku vārtos nomainīja Gudļevskis.

Latvietim nācās kapitulēt jau nepilnas trīs minūtes vēlāk - Burka pirmo metienu viņš atvairīja, novirzot ripu aiz vārtiem, tomēr pats uzbrucējs pie tās bija pirmais un īsu brīdi vēlāk jau precīzi izcēlās no aizvārtes. Goda vārtus Lightning guva brīdī, kad Gudļevskis jau bija nomainīts pret sesto laukuma spēlētāju.

Kopā šajā mačā Gudļevskis laukumā pavadīja piecas minūtes un 48 sekundes, atvairot divus no trim pretinieku raidījumiem.

"Mums vajadzēja pārmaiņas un dažreiz treneri ķeras pie pēdējā salmiņa," vārtsargu maiņu skaidroja Lightning galvenais treneris Džons Kūpers. Pirms tam Linbēks tika galā ar 20 no 23 metieniem, bet Canadiens vārtu vīrs Korijs Praiss atvairīja 26 no 27 raidījumiem.

Sērijā līdz četrām uzvarām Lightning komanda nokļuvusi iedzinējos ar rezultātu 0-2, bet nākamās divas spēles jau risināsies Kanādā.

Lightning komandas pamatvārtsargs Bens Bišops pašlaik ir savainots. Viņš traumā iedzīvojās pagājušās otrdienas mačā ar Toronto Maple Leafs, kad vienā no epizodēm centās cimdā noķert augsti lidojošu ripu, taču pēcāk neveiksmīgi ar plecu piezemējās uz ledus. Tādēļ Lightning pamatvārtsargs atstāja laukumu, bet viņa vietu ieņēma zviedrs Linbēks, palīdzot komandai tikt pie uzvaras ar 3:0. Sekojošajos regulārās sezonas pēdējos trijos mačos Lightning izcīnīja vēl trīs uzvaras, turklāt visos šajos četros noslēdzošajos mačos par labākajiem spēlētājiem kļuva vārtsargi - trīs reizes Linbēks, bet vienu reizi Gudļevskis, kurš savā NHL debijas mačā atvairīja 36 no 38 pretinieku raidījumiem.

Gudļevskis tādējādi kļuva par pirmo spēlētāju vēsturē, kurš vienas sezonas laikā spēlējis NHL, Amerikas Hokeja līgā (AHL), Austrumkrasta hokeja līgā (ECHL) un olimpiskajās spēlēs.

Bišops pašlaik atsācis individuālus treniņus, tomēr par viņa iespējām spēlēt sērijas nākamajos mačos skaidrības nav.

Gudļevskis 34 spēlēs AHL turnīrā šosezon vidēji ielaida 2,68 ripas un atvairīja 90,1% pretinieku metienu, tiekot pie 18 panākumiem un piecas reizes paliekot nepārspēts.

Iepriekšējā vasarā Gudļevski NHL jauno spēlētāju draftā ar kopējo 124. numuru izvēlējās Lightning komanda un augusta sākumā viņš parakstīja trīs gadu divvirziena līgumu. Gudļevskis kļuva par 29. latviešu hokejistu, kurš izvēlēts pasaules spēcīgākās līgas draftā, un tikai otro vārtsargu aiz Artūra Irbes.

Lightning komanda regulārā čempionāta 82 spēlēs iekrāja 101 punktu, kas deva trešo vietu Austrumu konferencē un otro pozīciju Atlantijas divīzijā. Stenlija kausa izcīņā komanda iekļuvusi pēc divu sezonu pārtraukuma.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jonass izcīna savu pirmo uzvaru MXGP klasē

Latvijas motosportists Pauls Jonass svētdien izcīnīja uzvaru pasaules motokrosa čempionāta piektā posma - Portugāles "Grand Prix" - sacensībās prestižākajā MXGP klasē, svinot pirmo panākum...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi