Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Gudļevskis: Ģērbtuvē Stemkosam un Senluī vēlējos palūgt autogrāfu

Latviešu vārtsargs Kristers Gudļevskis, kurš nokļuvis tuvu negaidītai iekļūšanai Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Tampabejas "Lightning" sastāvā, ir pārsteigts par savu straujo karjeras kāpumu, tomēr uzskata, ka viss ir iespējams, ja smagi strādā. 

Gudļevskis palicis kā viens no trim vārtsargiem "Lightning" komandas pirmssezonas treniņnometnē, un jau tagad zināms, ka viņš tiks pieteikts ceturtdien gaidāmajai priekšpēdējai pārbaudes spēlei ar Floridas "Panthers" hokejistiem. 

Tomēr pagaidām tiek prognozēts, ka 3.oktobrī pēc NHL treniņnometnes latvietis pievienosies Austrumkrasta hokeja līgas (ECHL) vienībai Floridas "Everblades". 

"Šeit ir tiešām karsti. Izej ārā, un ir tik karsti. Nespēju tam noticēt," intervijā portālam "news-press.com" Gudļevskis pastāstīja, ko pirmo pamanījis, kad ieradies no Latvijas. 

Vēl lielāko daļu pagājušās sezonas Gudļevskis aizvadīja Krievijas Jaunatnes hokeja līgā (MHL), bet pašlaik viņš sēž vienā ģērbtuvē ar tādām NHL zvaigznēm kā Stīvenu Stemkosu un Martēnu Senluī. 

"Redzēju viņus TV. Biju par to domājis, bet tāpat tagad ir "wow"," stāstīja Gudļevskis. "Viņi ir vienas no lielākajām NHL zvaigznēm, bet tagad sēžu blakus ģērbtuvē. Vēlētos pajautāt autogrāfu, bet nav pareizi tā darīt." 

Kā vēsta portāls, otrdien "Lightning" treniņā kā pēdējie uz ledus palikuši Gudļevskis un vienības vārtsargu treneris Francs Džīns. 

"Katra diena ir svarīga," uzsver Džīns. "Tas varētu būt klišejiski, tomēr nepieciešams visam iziet cauri. Strādājam pie noteiktiem aspektiem, bet viss rit labi." 

"Viņš treniņnometnē ir bijis teicams. Strādā ļoti smagi. Viņš ir kaislīgs tajā, ko dara. Gudļevskis ir liels ieguvums organizācijai," savu audzēkni slavēja vārtsargu treneris, īpaši uzsverot, ka viņš ir ļoti atlētisks, tāpēc treniņos tiek strādāts pie citiem aspektiem. Portāls uzsver, ka Gudļevskis ir piemērs faktam, cik strauji lietas var mainīties.

"Pēc lielākās daļas 2012./2013.gada sezonas aizvadīšanas junioru līgā viņš aizvadīja pāris pieklājīgas spēles Kontinentālajā hokeja līgā, kas ir spēcīgākā līga Eirāzijā. Savukārt pēc tam traumu dēļ viņš ieguva iespēju spēlēt pasaules čempionātā," raksta portāls. 

"Strādāju smagi, klāt bija nedaudz veiksmes, treneri man uzticējās un spēlēju pasaules čempionātā," stāsta latvietis. "Tampabeja mani ieraudzīja un draftēja." 

Nākamgad Gudļevskim jau, visticamāk, būs iespēja piedalīties Soču olimpiskajās spēlēs. "Tas ir neticami. Viss mainās tik ātri. Viss ir atkarīgs no paša - ja smagi strādā, redzi, ka viss ir iespējams." 

"Olimpiskās spēles ir lielākais hokeja turnīrs pasaulē. Kad sāku domāt, kur biju pērn un kur esmu tagad, tas ir neticami," secināja Gudļevskis. 

Kā ziņots, šī gada NHL draftā "Lightning" izvēlējās Gudļevski piektajā kārtā ar kopējo 124.numuru. 

Gudļevskis kļuva par 29.latviešu hokejistu, kurš izvēlēts pasaules spēcīgākās līgas draftā, un tikai par otro vārtsargu aiz Artūra Irbes. 

Vārtsargam bija līgums ar Rīgas "Dinamo" komandu arī uz gaidāmo sezonu, tomēr viņš izvēlējās doties uz Ziemeļameriku. 

Gudļevskis ir trešaislatviešu hokejists, kuru draftējusi "Lightning" komanda. 1999.gadā tā ar 127.numuru izvēlējās Kasparu Astašenko, bet četrus gadus vēlāk ar 255.numuru ieguva tiesības uz Raimondu Daņiliču.

Tāpat līdz šim divi latviešu spēlētāji devušies "Lightning" komandas sastāvā NHL mačos - Astašenko un Mārtiņš Karsums.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi