Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Gudļevskis izsaukts uz Lightning AHL fārmklubu

Latvijas jaunais vārtsargs Kristers Gudļevskis ceturtdien izsaukts uz Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Tampabejas Lightning galveno fārmklubu Sirakjūsas Crunch, kas cīnās Amerikas hokeja līgā (AHL).

Šāds notikumu pavērsiens noticis, jo Crunch vārtsargs Riku Heleniuss no Somijas traumas dēļ nevarēs doties laukumā vismaz divas nedēļas.

Šajā laikā Crunch komandas pamatvārtsarga funkcijas veiks Sedriks Dežardens, bet Gudļevskis būs viņa potenciālais aizvietotājs.

Pirmajās piecās AHL spēlēs Crunch komanda tikusi pie pieciem punktiem, kas dod ceturto vietu Austrumu divīzijas kopvērtējumā. Savukārt Heleniuss aizvadījis trīs spēles, vidēji ielaižot 2,35 ripas un atvairot 90,3% pretinieku metienu.

Kā ziņots, pagājušajā nedēļas nogalē Gudļevskis aizvadīja pirmās divas spēles Austrumkrasta hokeja līgas (ECHL) vienībā Floridas Everblades, tiekot pie divām uzvarām un abas reizes kļūstot par cīņas otro zvaigzni.

Savukārt vēl nedēļu pirms tam viņš jau reizi bija pieteikts Crunch spēlei kā Heleniusa rezervists, jo Dežardens bija izsaukts uz Lightning komandu.

Gudļevskis ar Lightning aizvadīja visu pirmssezonas sagatavošanās posmu, tomēr pirms pašas NHL sezonas sākuma viņš tika nosūtīts uz Everblades.

Kā zināms, šajā vasarā Lightning izvēlējās Gudļevski NHL jauno spēlētāju draftā ar kopējo 124.numuru, un pēcāk viņš piedalījās vienības jauno talantu treniņnometnē. Vārtsargs jūlija beigās nolēma pamest Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubu Rīgas Dinamo, bet augusta sākumā Gudļevskis ar Tampabejas vienību parakstīja trīs gadu divvirziena līgumu.

Gudļevskis šovasar kļuva par 29.latviešu hokejistu, kurš izvēlēts pasaules spēcīgākās līgas draftā, un tikai otro vārtsargu aiz Artūra Irbes.

Pagājušajā sezonā Gudļevskis debitēja Rīgas Dinamo sastāvā, KHL čempionātā piedaloties divās spēlēs. Tāpat aizvadītajā sezonā Gudļevskis izcīnīja vietu Latvijas izlases vārtos, pasaules čempionātā sargājot vārtus četrās spēlēs, un tika atzīts par vienu no trim labākajiem spēlētājiem Latvijas izlases sastāvā visā turnīrā.

Lai arī gaidāmo Soču olimpisko spēļu laikā ECHL turnīrā spēļu pārtraukums nav paredzēts, latvietim ir dota atļauja pievienoties Latvijas izlasei.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi