Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Gudļevskis: Ja izlemšu, ka vajadzīgs vēl viens gads AHL, tad arī braukšu

Latvijas hokeja izlases vārtsargs Kristers Gudļevskis aizvadītajā sezonā ir progresējis savā sniegumā, sarunā ar žurnālistiem atklāja latviešu ripu ķērājs.

Gudļevskis Latvijas izlases rindas papildināja pagājušajā ceturtdienā, jau divas dienas vēlāk stājoties vārtos pārbaudes mačā ar Slovākiju. Viņš valstsvienībai pievienojās uzreiz pēc tam, kad bija atgriezies no Ziemeļamerikas.

"Ielidoja Rīgā plkst.14 un nākamajā rītā jau plkst.6 bija lidojums uz Frankfurti, bet pēc tam uz Budapeštu. Pēc tam ar auto braucām uz Mihalovci un uzreiz devos uz spēli, kurā gan vēl laukumā negāju," atcerējās Gudļevskis.

Lai gan pagājusi nedēļa kopš atrašanās Eiropā, viņš vēl pa īstam nav aklimatizējies šai laika joslai.

"Ja godīgi, vēl nevaru saprast, cik rāda pulkstenis. Pilnībā vēl neesmu aklimatizējies, bet esmu ceļā uz to. Ja tu jūties slikti, ir jāpārkāpj sev pāri. Uzskatu, ka tas padara mani labāku. Pirmajā spēlē jutos nedaudz noguris. Šķita, ka nav īstais laiks, lai spēlētu hokeju. Tikt ārpus komforta zonas arī ir diezgan svarīgi. Spēles beigās jutos noguris un sasvīdis, forma kļuvusi smaga, bet arī tādā atbildīgā brīdī ir jātiek galā ar visām grūtībām," atcerējās vārtsargs.

Pašlaik 25 gadus vecais Gudļevskis šajā sezonā Bridžortas Sound Tigers sastāvā 37 Amerikas Hokeja līgas (AHL) spēlēs vidēji ielaida 2,83 ripas un atvairīja 89,7% metienu. Kā pauda Gudļevskis, nevienā no piecām Ziemeļamerikā aizvadītajām sezonām viņš nav attaisnojis uz sevi liktās cerības.

"Šajā sezonā kļuvu gudrāks un labāks vārtsargs," atzīmēja Gudļevskis, kurš gan ne reizi netika izsaukts uz Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandu Ņujorkas Islanders. "Šosezon nebija daudz izsaukumu. Tobrīd komandas otram vārtsargam [Kristoferam Gibsonam] labi gāja, tāpēc īsti nebija variantu. Viņiem ir tāda sistēma, ja uzvari maču, spēlē arī nākamajām, ja zaudē - nespēlē."

Tāpat Gudļevskis atklāja, ka, salīdzinot ar viņa iepriekš pārstāvēto komandu Sirakjūsas Crunch, Sound Tigers vienībai mājas laukums ir lielāks, līdz ar to vieglāk adaptēties Eiropas laukumiem.

Latviešu vārtsargs atteicās prognozēt, kur turpinās savu karjeru, bet mērķis palicis tas pats - NHL.

"Pagaidām vispār neesmu ne ko izskatījis vai jautājis aģentam. Negrib sevi nodarbināt ar lietām, gribu gatavoties pasaules čempionātam. Sapnis un mērķis ir viens. Ja izlemšu, ka vajadzīgs vēl viens gads AHL, tad arī braukšu uz Ziemeļameriku. Pieriebies nav," skaidroja Gudļevskis.

Latvijas izlase pārbaudes spēļu ciklu pirms pasaules čempionāta noslēgs ar mačiem savās mājās - ceturtdien un piektdien pret Šveici, bet 1.maijā pret Kanādu. Ceturtdien pirms gaidāmā pārbaudes mača starp Latvijas un Šveices hokeja izlasēm Arēnā Rīga tiks iemūžināts leģendārā latviešu vārtsarga Artūra Irbes numurs.

"Ar Irbi vasarā kopā pastrādājām. Sezonas laikā ar viņu sazvanos, uzturam kontaktus. Runājam vairāk par sagatavošanos, nevis tehniskām lietām," atzīmēja Gudļevskis, kurš pauda nožēlu, ka karjeras pirmsākumos maz strādājis ar vārtsargu treneri. "Kā mācēju, tā ķēru. Ja šeit ar to var tikt cauri, tad Ziemeļamerikā ar 76 spēlēm sezonā un mazajiem laukumiem tas ir daudz sarežģītāk. Pierast pie visa un mainīt stilu ir tāpat kā sākt visu no sākuma."

Gudļevskis piedalījies divos pasaules čempionātos, kā arī Soču olimpiskajās spēlēs.

"Šoreiz izlasei pievienojos ātrāk nekā citās reizēs, kad tikpat kā neesmu bijis treniņprocesos. Patīkami būt ģērbtuvē, dzirdēt latviešu valodu un satikt vecos draugus," uzsvēra Gudļevskis.

Lielākajos turnīros Gudļevska kolēģis Latvijas izlases vārtos bija Edgars Masaļskis, kurš tagad strādā par valstsvienības vārtsargu treneri.

"Man patīk, kā viņš strādā. Masaļskis vēl nesen ir spēlējis, zina mūsdienu hokeju un tā virtuvi. Latvijas izlasei ļoti vērtīgs ieguvums," pauda Gudļevskis.

Pasaules čempionātā, kas sāksies 4.maijā, Latvijas izlase Herningā spēlēs vienā grupā ar Kanādu, Somiju, ASV, Vāciju, Norvēģiju, Dāniju un Dienvidkoreju. Četras labākās komandas tiks ceturtdaļfinālā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi