Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Gudļevskis: NHL līmenim vēl neesmu gatavs

Latviešu vārtsargs Kristers Gudļevskis uzskata, ka pašlaik viņš vēl nav gatavs spēlēt Nacionālās hokeja līgas (NHL) līmenī.

Gudļevska pārstāvētā Tampabejas Lightning komanda ceturtdien savā laukumā ar 4:2 uzvarēja Filadelfijas Flyers hokejistus. Mājinieku vārtus visu spēli sargāja zviedrs Andešs Linbēks, atvairot 34 no 36 metieniem un kļūstot par mača pirmo zvaigzni, bet Gudļevskis atradās uz komandas rezervistu soliņa.

Lightning komandas pamatvārtsargs Bens Bišops pašlaik ir iedzīvojies ķermeņa augšdaļas savainojumā, kura dēļ atlikušajās regulārā čempionāta spēlēs laukumā nedosies. Kluba vadība prognozē viņa atgriešanos ierindā pirmajā Stenlija kausa izcīņas kārtā, tomēr netiek precizēts, vai tas būs iespējams jau ar pirmo sērijas maču. Trešdien kā aizstājējs Bišopam no Amerikas Hokeja līgas (AHL) fārmkluba Sirakjūsas Crunch tika izsaukts Gudļevskis, kurš tagad ticis pieteikts piecām NHL spēlēm, tomēr laukumā nav devies.

"Es par to nedomāju. Kā vārtsargs nevaru atļauties pārāk daudz domāt. Man jāiet soli pa solim uz priekšu," pašlaik 21 gadu vecā Gudļevska teikto citē laikraksts Tampa Bay Times. "Vēl neesmu gatavs NHL līmenim. Man sevi ir jāpierāda treniņos, un tad varbūt kaut kad nākotnē nopelnīšu iespēju iziet laukumā. Man joprojām ir grūti noticēt, ka atrodos šīs komandas ģērbtuvē. Iziešana laukumā šosezon nav mans mērķis, tas būtu vien kā papildu bonuss."

Tampabejas kluba vadība iepriekš izteikusies, ka Gudļevska došanās laukumā kādā no atlikušajām regulārā čempionāta spēlēm ir iespējama. Ja Gudļevskis kādā no NHL mačiem šosezon dosies laukumā, viņš kļūs par pirmo hokejistu vēsturē, kurš vienā sezonā piedalījies gan Austrumkrasta hokeja līgas (ECHL) mačā, gan AHL, NHL un olimpiskajās spēlēs.

"Viņš strādā ļoti smagi un cenšas ar katru dienu kļūt labāks. Viņš neierodas pirmajā komandā ar prasību tikt laukumā, bet gan ar domu kļūt labākam," izteicies Lightning vienības galvenais treneris Džons Kūpers. "Gudļevskis ir mūsu nākotnes cerība, tāpēc kaut kad viņš laukumā dosies. Iespējams, ka tas notiks jau kādā no nākamajām divām spēlēm. Tas būtu skaists ieraksts vēsturē."

Regulārās sezonas pēdējās spēles Lightning komandai paredzētas piektdien un svētdien attiecīgi pret Kolmbusas Blue Jackets savā laukumā un Vašingtonas Capitals viesos. Jau tagad zināms, ka Stenlija kausa izcīņas Austrumu konferences pirmajā kārtā tā spēkosies pret Monreālas Canadiens.

Austrumu konferences kopvērtējumā Lightning ar 97 punktiem 80 spēlēs ieņem ceturto vietu.

Kā zināms, iepriekšējā vasarā Gudļevski NHL jauno spēlētāju draftā ar kopējo 124.numuru izvēlējās Lightning komanda un augusta sākumā viņš parakstīja trīs gadu divvirziena līgumu. Gudļevskis kļuva par 29.latviešu hokejistu, kurš izvēlēts pasaules spēcīgākās līgas draftā, un tikai otro vārtsargu aiz Artūra Irbes.

Zināms, ka Crunch AHL izslēgšanas spēles nesasniegs. Tā kā Gudļevskis ir Tampabejas kluba īpašums, nav zināms, kad vārtsargs varētu papildināt Latvijas izlases sastāvu, kas šobrīd gatavojas maijā paredzētajam pasaules čempionātam Minskā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi