Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Gudļevskis savā NHL atgriešanās mačā vien pagarinājumā ielaiž vārtus pret čempioni Blackhawks

Latviešu vārtsargs Kristers Gudļevskis sestdien demonstrēja lielisku sniegumu savā Nacionālās hokeja līgas (NHL) atgriešanās mačā, taču viņa pārstāvētā Tampabejas Lightning komanda viesos ar 0:1 (0:0, 0:0, 0:0, 0:1) pagarinājumā piekāpās Čikāgas Blackwahks vienībai.

Zīmīgi, ka abas komandas tikās pērnās sezonas Stenlija kausa finālā, kurā līdz četrām uzvarām ar 4-2 pārāki bija Čikāgas hokejisti.

Savukārt sestdienas mačā abas komandas pamatlaikā nespēja gūt vārtus un vienībām bija jāaizvada piecu minūšu papildlaiks. Tā pašā sākumā Blackhawks uzbrucējs Džonatans Tēvzs meistarīgi apspēlēja divus Lightning hokejistus, nonākot viens pret viens ar Gudļevski. Pirmo Tēvza metienu latvietis atvairīja, taču atkārtotais metiens bija netverams un uzvaru ar 1:0 izcīnīja Čikāgas komanda.

Gudļevskis šajā mačā atvairīja 23 no 24 pretinieku komandas mestajām ripām, par ko viņam piešķīra mača trešās zvaigznes godu.

Savukārt par pirmo spēles zvaigzni tika atzīts Blackwahks vārtsargs Korijs Kraufords, kurš atvairīja visus 17 Lightning hokejistu metienus.

Kā zināms, patlaban 23 gadus vecais Gudļevskis piektdien tika izsaukts no Tampabejas vienības fārmkluba Sirakjūsas Crunch, kas sacenšas Amerikas Hokeja līgā (AHL). Gudļevskis šosezon Crunch rindās aizvadījis divas spēles, kurās guvis divas uzvaras, atvairot 53 no 57 pretinieku metieniem.

Kā zināms, pirms sezonas no neaizsargāto spēlētāju saraksta Lightning piesaistīja Kevinu Pulēnu, kurš sezonas sākumā bija tās otrais vārtsargs. Tomēr sestdien viņš tika ievietots neaizsargāto spēlētāju sarakstā.

Līdz šim Gudļevskis NHL regulārajā turnīrā piedalījies tikai vienā mačā, kad 2014.gada 11.aprīlī atvairīja 36 no 38 metieniem duelī ar Kolumbusas Blue Jackets. Tāpat tajā sezonā viņš arī devās laukumā divās Stenlija kausa spēlēs.

Kā zināms, Bišopa dublieris šosezon būs jaunais krievs Andrejs Vasiļevskis, tomēr viņš tikai pirmdien atsāks treniņus pēc operācijas, kas septembrī tika veikta, lai likvidētu asins sarecējumu. Paredzams, ka vispirms Vasiļevskis aizvadīs pāris mačus Crunch rindās, lai atgūtu spēļu praksi.

Tikmēr sesto zaudējumu astotajā šīs sezonas spēlē piedzīvoja latviešu uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo Sabres, kas sestdien savā laukumā ar 3:4 (1:1, 1:2, 1:1) piekāpās Ņūdžersijas Devils.

Ar diviem gūtiem vārtiem un rezultatīvu piespēli Devils labā izcēlās Edams Henriks, palīdzot savai komandai izcīnīt ceturto uzvaru pēc kārtas.

Girgensons šajā mačā laukumā pavadīja 15 minūtes un 53 sekundes, izdarot vienu metienu pa vārtiem, veicot trīs spēka paņēmienus un noslēdzot maču ar neitrālu lietderības koeficentu.

Šīs sezonas astoņos mačos Girgensons pie rezultativitātes punktiem vēl nav ticis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi