Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Hārtlijs: Gribu Avangard izveidot par komandu, kas var iegūt Gagarina kausu

Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Bobs Hārtlijs vēlas Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandu Omskas Avangard izveidot par vienību, kas var iegūt Gagarina kausu, intervijā ar laikrakstu Sport-Express sacīja kanādietis.

Jau ziņots, ka 57 gadus vecais Hārtlijs pagājušajā nedēļā tika apstiprināts par Avangard galveno treneri, vienojoties par sadarbību uz diviem gadiem. Viņš šo amatu apvienos ar darbu Latvijas izlasē.

Avangard pārstāvji Hārtlijam piedāvājumu izteikuši jau pirmajā tikšanās reizē, bet kanādietis jau bija nospriedis, ka šī komanda viņam ir piemērota. Uz Omsku viņš kopā ar sievu pārcelsies jūlija sākumā.

"Manas komandas vienmēr spēlē ātra tempa hokeju. Aktīvu hokeju ar lielu slidošanas apjomu, agresīvu uzbrukumu. Lai tas būtu interesants līdzjutējiem," skaidroja treneris. "Ticu, ka tāds hokejs dod rezultātu. Man pie galvas neviens pistoli nebija pielicis, lai es dotos uz Omsku."

"Braucu turp, jo gribu būt daļiņa vienā no labākajiem KHL klubiem. 12 gadus esmu nostrādājis Nacionālajā hokeja līgā (NHL), piecus - Amerikas Hokeja līgā (AHL) un vēl Šveicē un dažādās junioru līgās. KHL ir nākamā manā izaicinājumu sarakstā. Gribu izveidot komandu, kas varētu iegūt Gagarina kausu," ambiciozs bija Hārtlijs.

Pēdējos divos gados Hārtlijam bijušas sarunas par trenera darbu ar daudziem Eiropas klubiem un arī pāris no NHL. "Es nekad neatklāšu šo komandu nosaukumus."

Tieši tāpēc treneris nekomentēja pavasarī izskanējušās runas, ka viņš varētu pārņemt citu KHL komandu Ņižņijnovgorodas Torpedo.

"Latvijas izlases hokejistiem zināmas manas prasības, viņi zina manu spēles sistēmu," pauda Hārtlijs. "Teicami pārzinu visus pieredzējušos spēlētājus. Zinu visus jaunos puišus. Pat sešpadsmitgadīgos, kuri tikai pēc vairākiem gadiem izaugs līdz valstsvienības īmenim. Nākamgad vedīšu Latvijas komandu uz pasaules čempionātu trešo reizi, bet jau tagad viss sakārtots darbam."

Atrodoties šī gada pasaules čempionāta norises vietā Herningā, Hārtlijam vienas dienas laikā piezvanījuši divu KHL komandu pārstāvji.

"Kopš sāku vadīt Latvijas izlasi, par KHL, protams, biju dzirdējis, taču ne sevišķi sapratu, kas tā ir par līgu. Paspēju pastrādāt ar puišiem no Rīgas Dinamo, paskatījos jaunos hokejistus. Kā martā pārbraucu uz Rīgu, nekavējoties sēdos skatīties Gagarina kausa spēles. Iespaidu atstāja hokeja augstais līmenis un tas, kā tiek vadīts šī čempionāta mārketings," norādīja Hārtlijs, kurš piebilda, ka tagad būs pienācis laiks mācīties krievu valodu.

Hārtlijs pie Latvijas izlases stūres ir bijis divas sezonas, šī gada pasaules čempionātā to aizvedot līdz ceturtdaļfinālam, kurā tā nebija bijusi kopš 2009.gada.

Hārtlijam ar Latvijas izlasi ir spēkā līgums līdz 2022.gadam.

Avangard aizvadītajā sezonā ar zināmām grūtībām sasniedza Gagarina kausa izcīņu, kur Austrumu konferences ceturtdaļfinālā ar 3-4 zaudēja Ufas Salavat Julajev komandai.

 

Top komentāri

bubs
b
Savickis atkal aptaisījies? Hārtlijs mācīsies krievu valodu, bet latviešu valodu, saprotams, mācīties nav vērts, atpalikuši aborigēni? Šovinists no Kanādas?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi