Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Hārtlijs: No darba Avangard klubā uz Latvijas izlasi pārslēgties nav grūti

No darba Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Omskas Avangard uz Latvijas izlasi pārslēgties nav grūti, teica valstsvienības galvenais treneris Bobs Hārtlijs.

Latvijas valstsvienība šobrīd gatavojas kārtējam pasaules čempionātam un trešdien un ceturtdien Arēnā Rīga aizvadīs pārbaudes mačus ar Krievijas izlasi. Pēc veiksmīgas debijas sezonas KHL čempionātā, kur ar Avangard tika sasniegt Gagarina kausa fināls, otrdien pirmo treniņu ar Latvijas izlasi aizvadīja Hārtlijs.

"Vienmēr patīkami atgriezties Latvijā. Nepārtraukti sazinājos ar [Latvijas Hokeja federācijas ģenerālsekretāru] Viesturu Koziolu un komunicēju ar vairākiem spēlētājiem," žurnālistiem pēc nodarbības teica Hārtlijs. "Sezonas laikā man bija iespēja sekot līdz vairākiem hokejistiem, jo arī viņi spēlēja KHL."

"Par sastāvu trešdienas spēlei pret Krieviju izlemsim pēc nākamā treniņa. Šobrīd tas ir skaidrs par 95%, bet to paziņosim pēc noslēdzošās nodarbības," izteicās kanādietis.

Hārtlijs vēl atturējās spriest, cik šī gada izlases sastāvs varētu būt spēcīgāks par pagājušo gadu.

"To redzēsim tikai pēc pasaules čempionāta. Līdz tam tās ir tikai spekulācijas, bet tai pat laikā mēs cenšamies sastāvam piesaistīt labākos pieejamos spēlētājus. Ar šādām problēmām saskaras katra nācija - ir hokejisti, kuri grib un kuri negrib spēlēt izlasē. Mums šie lēmumi ir jārespektē," atzina Hārtlijs. "Jau iepriekš bijām plānojuši, ka treniņnometne šogad nebūs tik apjomīga kā iepriekš. Ar Avangard mums bija laba sezona, turklāt ar spēlētājiem izlasē esmu jau trešo gadu, un viņi zina sistēmu. Artis Ābols ar mani strādā jau trīs gadus, tāpēc neuzskatu to par problēmu."

Hārtlijs prombūtnes laikā ar izlasi strādāja viņa asistenti Ābols, Edgars Masaļskis un Valērijs Kuļibaba.

"No darba Avangard klubā uz izlasi nav grūti pārslēgties. Tu esi pavārs gan mājās, gan restorānā, tāpat kā dziedāt tu vari visur. Tas pats ir ar trenera arodu," salīdzināja Hārtlijs.

Biļetes uz šīs nedēļas spēlēm ar Krieviju var iegādāties www.bilesuserviss.lv.

Pēdējās pārbaudes spēles Latvijas nacionālajai valstsvienībai paredzētas 3. un 4.maijā izbraukumā pret Šveici.

Pasaules čempionāts Slovākijā sāksies 10.maijā, bet Latvijas valstsvienība Bratislavā tiksies ar Austrijas, Šveices, Itālijas, Čehijas, Krievijas, Zviedrijas un Norvēģijas nacionālajām izlasēm. Iekļūstot četru labāko komandu pulkā, izlase garantēs dalību ceturtdaļfinālā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi