Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Hokeja līdzjutējus PČ aicina parūpēties par savu veselību un drošību

Pirms došanās uz Slovākiju hokeja līdzjutēji tiek aicināti reģistrēties Konsulārajā reģistrā, kā arī noformēt savas veselības un dzīvības apdrošināšanu, aģentūru LETA informēja Ārlietu ministrijas (ĀM) Preses centrā.

Latvijas valstspiederīgie, uzturoties citā Eiropas Savienības dalībvalstī un uzrādot Nacionālā veselības dienesta izsniegto Eiropas veselības apdrošināšanas karti (EVAK), var saņemt valsts garantēto neatliekamo vai nepieciešamo medicīnisko palīdzību tādā pašā apjomā, kādā tā tiek nodrošināta šīs valsts iedzīvotājiem, norādīja ĀM pārstāvji.

Tāpat līdzjutēji aicināti noformēt arī ceļojuma apdrošināšanas polisi, kas sedz arī repatriācijas izdevumus smagas saslimšanas vai nāves gadījumā.

Kā papildu drošības garantu ministrija aicina ceļotājus savos viedtālruņos lejupielādēt mobilo lietotni "Ceļo droši", kas brīdina par iespējamiem riskiem, kā arī norāda, kur meklēt palīdzību ārkārtas situācijās. Tāpat ceļotāji informāciju par palīdzību ārkārtas situācijās var saņemt, zvanot ĀM Konsulārā departamenta diennakts dežurantam pa tālruni +371 26337711 vai rakstot uz e-pastu "[email protected]"

Ja brauciena laikā Slovākijā personu apliecinošs dokuments ir pazudis vai kļuvis lietošanai nederīgs, ĀM aicina nekavējoties sazināties ar Latvijas vēstniecību Austrijā, Vīnē vai Latvijas Goda konsulātu Košicē, Slovākijā, lai saņemtu pagaidu dokumentu - atgriešanās apliecību. Atgriešanās apliecība ir derīga līdz 30 dienām, lai ceļotājs varētu atgriezties Latvijā vai pastāvīgās dzīvesvietas valstī.

Lai saņemtu atgriešanās apliecību, personīgi jādodas uz vēstniecību vai Goda konsulātu, jāaizpilda un jāparaksta iesniegums, jāiesniedz divas krāsainas personas fotogrāfijas, kā arī jāsamaksā valsts nodeva 15 eiro apmērā.

Jau ziņots, ka no 10.maija līdz 26.maijam Slovākijā norisināsies 83.pasaules čempionāts hokejā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi