Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +17 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 7. jūnijs
Gaida, Arnis, Arno

Hosa trešo reizi pievienojas Rīgas Dinamo komandai; klubs pārtrauc līgumu ar J.Rēdlihu

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komanda Rīgas Dinamo jau trešo reizi pāris sezonu laikā savam sastāvam piesaistījusi slovāku uzbrucēju Marcelu Hosu.

Slovāks Rīgas Dinamo komandā spēlēja pirmajās divās KHL sezonās no 2008. līdz 2010.gadam, bet pēc tam atgriezās arī uz 2011./12.gada sezonas otro pusi, spēlējot ļoti nozīmīgu lomu pie Latvijas kluba iekļūšanas Gagarina kausa turnīrā.

Šajā laikā Hosa Rīgas Dinamo komandā aizvadījis 146 spēles, kurās guvis 74 vārtus un izpildījis 50 rezultatīvas piespēles. Viņš ir Latvijas vienības neapstrīdami rezultatīvākais leģionārs vēsturē.

Pārējā laikā piecās KHL sezonās Hosa pārstāvējis arī Kazaņas Ak Bars, Maskavas Spartak un Prāgas Lev vienības, bet nevienā no tām nav spējis kļūt par tādu līderi kā Rīgā.

Nupat aizvadītajā sezonā Hosa spēlēja Lev vienībā, kur 50 regulārā čempionāta spēlēs guva astoņus vārtus un izpildīja 11 rezultatīvas piespēles, bet četrās Gagarina kausa cīņās palika bez rezultativitātes punktiem.

Gan iepriekšējās reizēs Rīgas Dinamo komandai, gan pagājušajā sezonā Lev vienībai Hosa pievienojās, kad tur ģenerālmenedžeris bija latvietis Normunds Sējējs, kurš šobrīd atkal atgriezies Latvijas klubā.

Pirms došanās uz KHL Hosa deviņas sezonas aizvadīja Ziemeļamerikā, spēlējot Nacionālās hokeja līgas (NHL), Amerikas Hokeja līgas (AHL) un Rietumu hokeja līgas (WHL) čempionātos.

2000.gadā viņu pirmajā kārtā ar kopējo 16.numuru NHL jauno spēlētāju draftā izvēlējās Monreālas Canadiens komanda.

NHL viņš trīs klubu sastāvā (Canadiens, Ņujorkas Rangers un Fīniksas Coyotes) regulārajā čempionātā aizvadīja 237 spēles, kurās guva 31 vārtus un veica 30 rezultatīvas piespēles, bet Stenlija kausā 14 spēlēs guva divus vārtus un iekrāja divas rezultatīvas piespēles.

Slovākijas izlases sastāvā Hosa piedalījies divās olimpiskajās spēlēs, sešos pasaules čempionātos, kā arī U-20 un U-18 vecuma grupu pasaules čempionātos. Pērn viņš palīdzēja Slovākijai izcīnīt sudraba godalgas pasaules čempionātā.

Kā ziņots, iepriekš šonedēļ Rīgas Dinamo papildināja sastāvu ar kanādiešu aizsargu Metu Robinsonu. Savukārt pagājušajā nedēļā Latvijas komandā atgriezās pieredzējušais aizsargs Sandis Ozoliņš.

Tāpat pēc Sējēja atgriešanās ģenerālmenedžera amatā vienība jau pagarinājusi līgumus ar latviešu aizsargiem Arvīdu Reķi un Oskaru Cibuļski, uzbrucējiem Andri Džeriņu un Vitāliju Pavlovu, kā arī kanādiešu uzbrucēju Polu Šekuru.

Savukārt vienībā nespēlēs Guntis Galviņš, kurš pārgājis uz Hantimansijskas Jugra komandu, kā arī Mārtiņš Karsums, kurš devies uz līgas čempionvienību Maskavas Dinamo.

Pēc oficiāli pieejamās informācijas, Rīgas Dinamo komandai uz nākamo sezonu ir spēkā līgumi ar Māri Bičevski, Robertu Bukartu, Kristeru Gudļevski, Miku Indraši, Raiti Ivanānu, Gintu Meiju, Krišjāni Rēdlihu, Gunāru Skvorcovu, Kristapu Sotnieku un Mīkaelu Telkvistu.

Tātad pašlaik vienībā kopā ir diviem vārtsargi, seši aizsargi un desmit uzbrucēji.

Vienībai bija līgums arī ar Jēkabu Rēdlihu, tomēr ceturtdien Rīgas Dinamo paziņoja par tā pārtraukšanu.

31 gadu vecais aizsargs Rīgas Dinamo komandā spēlēja kopš 2009./2010.gada sezonas, aizvadītajā sezonā piedaloties 24 regulārā čempionāta spēlēs, kurās izcēlās ar diviem vārtiem, vienu rezultatīvu piespēli un negatīvu lietderības koeficientu -2.

Savukārt 11 cerību kausa mačos J.Rēdlihs izpildīja divas rezultatīvas piespēles un tika pie negatīva lietderības koeficienta -2.

Kopā četru sezonu laikā J.Rēdlihs devās laukumā 184 KHL spēlēs, kurās guva sešus vārtus un izpildīja 14 rezultatīvas piespēles, kā arī nopelnīja negatīvu lietderības koeficientu -14.

Nākamajā sezonā Dinamo komandas sastāva komplektācijas pamatprincipi nemainīsies - kodolu veidos Latvijas spēlētāji, bet atsevišķās pozīcijās tiks pieaicināti pieci līdz seši citu valstu hokejisti.

Aizvadītajā sezonā Rīgas Dinamo komanda palika Rietumu konferences pēdējā, 14.pozīcijā, pirmoreiz nekvalificējoties Gagarina kausam. Tomēr Latvijas klubs spēlēja jaunizveidotajā Cerību kausā starp KHL vājākajām komandām, kurā spēja triumfēt.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi