Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

IIHF neatbalsta Krievijas izslēgšanu no Phjončhanas olimpiskajām spēlēm

Starptautiskā Ledus hokeja federācija (IIHF) neatbalsta kolektīvu Krievijas komandas diskvalifikāciju no 2018. gada Phjončhanas olimpiskajām spēlēm, lēmusi IIHF Padome. Kā vēstīts, Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK), balstoties uz tās izveidotās komisijas izmeklēšanu, par dalību valsts atbalstītā dopinga programmā 19 Krievijas sportistiem anulējusi 2014. gada Soču Olimpiādē sasniegtos rezultātus un diskvalificējusi viņus no olimpiskajām spēlēm. Oficiāls lēmums par to, vai Krievija tiks vai netiks pielaista olimpiskajām spēlēm, tiks paziņots 5. decembrī.

"IIHF Padome vienbalsīgi vienojusies, ka visiem "tīrajiem" sportistiem, tajā skaitā arī Krievijas atlētiem, jādod iespēja pārstāvēt savu valsti 2018. gada Phjončhanas olimpiskajās spēlēs," teikts IIHF paziņojumā.

"Mēs esam pret kolektīvu sodu Krievijas atlētu lietās. Uzskatām, ka ir jācīnās pret dopingu sportā, bet olimpiskās spēles dažu vainas dēļ nedrīkst būt kā sankcijas pret visiem sportistiem. Šādi soļi var negatīvi ietekmēt hokeju. Krievijas loma hokeja izaugsmē un attīstībā nedrīkst būt nenovērtēta," raksta IIHF.

"IIHF sadarbībā ar Krievijas Hokeja federāciju un Kontinentālo hokeja līgu (KHL) izstrādāja ļoti precīzu pārbaužu programmu, kurā kopš 2016. gada pārbaudīti vairāk nekā 400 Krievijas hokejisti no KHL, Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) un Krievijas Sieviešu hokeja līga (ŽHL)," uzsver IIHF.

Kā pauž IIHF prezidents Renē Fāzels, IIHF vēlas skaidri parādīt savu pozīciju SOK, ka tā ir pret kolektīvu sodu, kā rezultātā cietīs Krievijas sportisti, kuri nav lietojuši dopingu.

IIHF Padomē ir 14 locekļi, tajā skaitā arī Fāzels un Krievijas Hokeja federācijas prezidents Vladislavs Tretjaks.

2016. gadā SOK ignorēja Pasaules Antidopinga aģentūra (WADA) aicinājumus diskvalificēt Krieviju no Riodežaneiro Vasaras olimpiskajām spēlēm, atstājot lēmumu pieņemšanu katras individuālās sporta veida federācijas rokās.

Top komentāri

krievnacisti ir blēži, bet ..
k
Viss, kas Starptautiskai Ledus hokeja federācijai interesē ir nauda, tas ir liels bizness. No sportiskuma te nav ne smakas.
absolūti pareizi
a
Pareizi btu ar atlaist SOK tās politiskās angažētības un nelikumgo (represēt uz aizdomu pamata) lēmumu dēļ, kopā ar fantastu Maklarenu nodot iesai.
oskars
o
Domaju bez Krievijas tas nebus hokeja turnirs ....
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šilovs: Nevarēju pievilt komandas biedrus

Latvijas vārtsargs Artūrs Šilovs, aizvadot ceturto spēli Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņā, centies parādīt savu labāko sniegumu, lai nepieviltu komandas biedrus, sarunā ar Zie...

Bronzas kodols saglabāts

Latvijas hokeja valstsvienībā būs pārbaudītas vērtības un septiņi jaunpienācēji.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi