Laika ziņas
Šodien
Migla
Rīgā 0 °C
Migla
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Itālijas izlases treneris: Zinājām, ka Latvijas izlase izdarīs lielu spiedienu

Zinājām, ka Latvijas izlasē ir meistarīgi spēlētāji un gaidījām lielu spiedienu, pēcspēles preses konferencē teica Itālijas izlases galvenā trenera aizvietotājs Džordžo de Betins.

Jau ziņots, ka Latvijas vīriešu hokeja izlase pirmdien pasaules čempionāta trešajā spēlē izcīnīja uzvaru pret Itāliju, lai arī tiesneši mājiniekiem neieskaitīja divus vārtus.

Latvija "Arēnā Rīga" B apakšgrupas trešajā spēlē ar 3:0 (0:0, 1:0, 2:0) uzvarēja Itāliju. 

Divus vārtus guva Mārtiņš Karsums, bet minūti līdz pamatlaika beigām ripu tukšos vārtos raidīja Lauris Dārziņš. Vārtus guva arī uzbrucējs Alekss Petans, bet aizmugures stāvokļa dēļ "gols" netika ieskaitīts.

Itālijas izlase šajā spēlē pa Ivara Punnenova vārtiem izdarīja 12 metienus, bet pa Džastina Facio vārtiem mestas 44 ripas. Mājiniekiem izteikti dominēja ripas kontrolē, bet galvenā trenera aizvietotājs de Betins norādīja, ka tāds bijis spēles plāns.

"Pēdējās divas dienas veltījām, lai uzlabotu spēli savā aizsardzības zonā un veiksmīgu spētu tikt galā ar aktīvu spēli no pretinieku puses," par izvēlēto taktiku spēlē pret Latviju teica de Betins. "Zinājām, ka Latvijas izlasē ir meistarīgi spēlētāji. Tāpat gaidījām lielu spiedienu no viņu puses."

Treneris neslēpa, ka komanda vēlējusies pretiniekus pārsteigt ar pretuzbrukumiem. Tāpat būtiski bijis uzlabot sniegumu otrajā periodā, jo iepriekšējos divos mačos tieši šī trešdaļa itāļiem bijusi vissliktākā.

"Otrajā trešdaļā vēlējāmies iegūt lielāku kontroli pār ripu. Domāju, ka otrajā periodā spēlējām labāk," pārliecināts bija de Betins. "Ja izdodas noturēt vienu vārtu deficītu, paveras iespējas atspēlēties, bet tiesnesis saredzēja aizmugures stāvokli."

Kopumā spēlē netika ieskaitīti trīs vārti - divi Latvijai un viens Itālijai. Treneris norādīja, ka tiesneši šajās epizodēs pieņēmuši pareizus lēmumus. 

"Kā komanda koncentrējāmies atsevišķām lietām, lai aizvadītu veiksmīgu spēli. Spēlējām otro dienu pēc kārtas, tāpēc svarīgi bija spēlēt disciplinēti un ar lielu pašatdevi," pēc zaudējuma pret Latviju teica uzbrucējs Petans. "Domāju, ka mums izdevās pieturēties pie plāna. Noteikti aizvadījām savu labāko spēli turnīrā."

Gan aizsargs Daniels Glira, gan Petans norādīja, ka komandas mērķis ir kļūt labākai ar katru nākamo turnīra spēli. 

"Šī vairākiem spēlētājiem ir lieliska iespēja spēlēt augstākajā līmenī. Domāju, ka arī šodien bija redzams mūsu progress," norādīja aizsargs Glira. "Pēc divu dienu atpūtas turpināsim cīnīties ar līdzīgu pašatdevi."

"Ar katru dienu mēs kļūstam tuvāki un uzlabojam savu sniegumu. Komandu sapulces ir ļoti informatīvas, tāpēc pieļauju, ka gados jaunāki hokejisti no tām daudz iegūst," piebilda Petans.

Itālijas izlasē par labāko spēlētāju nosauca Džastinu Facio, bet Latvijas valstsvienībā šis gods tika Mārtiņam Karsumam.

Jau vēstīts, ka Itālijas hokeja izlasē pirms došanās uz Rīgā gaidāmo pasaules čempionātu konstatēti vairāki Covid-19 gadījumi. Rīgā izlase ieradusies ar 23 spēlētājiem - trīs vārtsargiem, septiņiem aizsargiem un 13 uzbrucējiem.

Covid-19 uzliesmojuma dēļ izlasei vismaz sākotnēji nevarēs palīdzēt vairāki pieredzējuši spēlētāji, tādēļ iespēja tiks dota jaunajiem un mazāk pieredzējušajiem spēlētājiem.

Itālijas izlasē divās spēlēs sevi pagaidām visspilgtāk apliecinājis uzbrucējs Daniels Franks, kuram divi vārti. Antonijs Bardaro un Luka Frigo iekrājuši 1+1.

Abas izlases pasaules čempionātos savā starpā līdz šim tikušās astoņas reizes, Latvijas izlasei spējot izcīnīt piecas uzvaras. Tāpat itāļus ar 4:1 2009.gadā izdevās uzvarēt olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā.

Pēdējo reizi izlases savā starpā tikās 2019.gada pasaules čempionātā, kad Latvijas uzvarēja ar 3:0. Toreiz 63 no 65 Latvijas valstsvienības metieniem atvairīja Andreass Bernards, kurš šogad čempionātā nepiedalās.

Apakšgrupas līdere ar septiņiem punktiem trīs spēlēs ir Latvija, seši punkti divās spēlēs Vācijai, Kazahstāna un Somija seko ar četriem punktiem, ASV un Norvēģijai ir trīs, bet Kanāda un Itālija, kas aizvadījusi trīs mačus, pagaidām ir bešā.

Pēc divu dienu atpūtas 27.maijā Latvijas izlasei būs mačs ar ASV, nākamajā dienā pretī stāsies Norvēģija, 30.maijā būs spēkošanās ar Somiju, bet 1.jūnijā - ar Vāciju.

Latvijas hokeja izlase aizvada savu 24.pasaules čempionātā augstākajā divīzijā.

Ierasti pasaules čempionāts sākas maija pirmajā nedēļā, bet šogad tas pārcelts uz mēneša beigām, lai nepārklātos ar nacionālo čempionātu izspēli un NHL regulāro turnīru.

2021.gada pasaules čempionāts Rīgā notiks līdz 6.jūnijam.

B apakšgrupā, kurā spēlē Latvija, Kanāda, Somija, ASV, Vācija, Norvēģija, Itālija un Kazahstāna, mači notiek "Arēnā Rīga", bet A apakšgrupas izlases Krievijas Olimpiskās komitejas (OKR) komanda, Zviedrija, Čehija, Šveice, Slovākija, Dānija, Baltkrievija un Lielbritānija savus dueļus aizvada Olimpiskā sporta centra futbola laukumā ierīkotajā ledus laukumā.

2022.gadā turnīru plānots uzņemt Somijai (Helsinkiem un Tamperei), 2023.gadā - Krievijai (Sanktpēterburgai), 2024.gadā Čehijai (Prāgai un Ostravai), bet 2025.gadā - Zviedrijai un Dānijai.

2021.gada pasaules čempionāts Rīgā notiks līdz 6.jūnijam.

Rīga pasaules meistarsacīkstes līdz šim vienīgo reizi uzņēmusi 2006.gadā.

Latvijas vīriešu hokeja izlases sastāvs 2021.gada pasaules čempionātā:

Vārtsargi: Ivars Punnenovs (Langnavas "Tigers", Šveice), Jānis Kalniņš (Helsinku "Jokerit", KHL), Matīss Edmunds Kivlenieks (Klīvlendas "Monsters", AHL/Kolumbusas "Blue Jackets", NHL).

Aizsargi: Jānis Jaks (Beikersfīldas "Condors", AHL), Kristiāns Rubīns (Toronto "Marlies", AHL), Kristaps Sotnieks, Gunārs Skvorcovs, Kristaps Zīle (visi - Rīgas "Dinamo", KHL), Oskars Cibuļskis, Uvis Balinskis (abi - Litvīnovas "Verva", Čehija), Artūrs Kulda (Nirnbergas "Ice Tigers", Vācija), Ralfs Freibergs (Tršinecas "Ocelārži", Čehija).

Uzbrucēji: Andris Džeriņš, Lauris Dārziņš, Roberts Bukarts, Rihards Bukarts, Mārtiņš Dzierkals, Gints Meija (visi - Rīgas "Dinamo", KHL), Rodrigo Ābols ("Orebro", Zviedrija), Ronalds Ķēniņš ("Lausanne", Šveice), Kaspars Daugaviņš (Maskavas apgabala "Vitjaz", KHL), Mārtiņš Karsums (Krēfeldes "Pinguine", Vācija), Rihards Marenis ("Kiruna IF", Zviedrija), Māris Bičevskis ("Mlada Boleslav", Čehija), Oskars Batņa (Angletas "Hormadi", Francija), Renārs Krastenbergs ("Villach", Austrija), Miķelis Rēdlihs ("Olimp"/"Venta 2002"), Miks Indrašis (Maskavas apgabala "Vitjaz", KHL).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi