Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Izlasei pievienojies Šveices vicečempions Merzļikins

Šosezon par Šveices vicečempionu kļuvušais vārtsargs Elvis Merzļikins trešdien pievienojās Latvijas hokeja valstsvienības kandidātiem, kuri gatavojas pasaules čempionātam Maskavā, vēsta Latvijas Hokeja federācija (LHF).

Merzļikins aizvadīja lielisku sezonu Šveices klubā Lugano, izcīnot sudraba medaļas vietējā hokeja čempionāta augstākajā līgā (NLA). Finālsērijā Lugano ar 1-4 zaudēja Bern komandas hokejistiem, taču, neraugoties uz komandas neveiksmi, Merzļikins aizvadīja ļoti labu sezonu.

Izslēgšanas spēļu turnīrā viņš 15 spēlēs ielaida vidēji 2,32 ripas mačā un atvairīja 93,58% metienu, kas bija labākais rādītājs līgā, savukārt regulārajā čempionātā viņš 44 mačos atvairīja 92,23% metienu, kas bija otrs labākais rādītājs līgā, vidēji mačā ielaižot 2,76 ripas.

Līdz ar Šveices čempionāta fināla sasniegšanu Lugano nodrošināja sev dalību nākamās sezonas IIHF Čempionu līgas grupu turnīrā.

Jau ziņots, ka par vārtsarga pievienošanos izlasei dienu iepriekš aģentūru LETA informēja arī izlases menedžeris Juris Štāls.

Merzļikins izlasē pasaules čempionātos pieaugušajiem līdz šim nav spēlējis, taču valstsvienībā ir piedalījies astoņās pārbaudes spēlēs, kurās vidēji ir ielaidis 4,06 ripas. Viņš ir pārstāvējis arī Latvijas jauniešu U-18 un junioru U-20 izlases šo vecumu pasaules čempionātos.

Līdz ar Merzļikina iekļaušanos treniņu procesā Latvijas izlasē ir trīs vārtsargi, jo treniņus turpina arī pieredzējušais Edgars Masaļskis, kā arī Jānis Kalniņš, tikmēr Ivars Punnenovs, kurš arī bija kandidātu pulkā, pēc menedžera Štāla teiktā, izlasei palīdzēt nevarēs, jo piektdien pārbaudes spēlē pret Baltkrieviju guva potītes traumu. Tiesa, pagaidām par Punnenova izkrišanu no kandidātu saraksta oficiāli LHF vēl nav vēstījusi.

Kā vēstīts, tad nākamās nedēļas sākumā izlasē tiek gaidīts Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Bufalo Sabres uzbrucējs Zemgus Girgensons, savukārt traumas dēļ izlasei nevarēs palīdzēt pieredzējušais aizsargs Georgijs Pujacs, kurš savainojumu guvis Slovākijas čempionāta finālsērijā.

Pagaidām nav skaidrības par pieredzējušo aizsargu Aleksandra Jerofejeva un Krišjāņa Rēdliha iespējām tikt uz pasaules čempionātu. Jerofejevs guva traumu pārbaudes spēlē, savukārt Rēdlihs atlabst pēc janvāra sākumā Kontinentālajā hokeja līgā (KHL) Rīgas Dinamo sastāvā gūtā savainojuma.

Jau ziņots, ka Latvijas izlases hokejisti aizvadītajā nedēļā Arēnā Rīga aizvadīja divas pārbaudes spēles Eiropas Hokeja izaicinājuma (EHC) turnīrā pret Baltkrieviju, vispirms ciešot zaudējumu ar 1:3, bet tad emocijām bagātā mačā revanšējoties ar 3:2 pēcspēles metienu sērijā.

Savukārt vēl pirms tam Latvijas izlase EHC divās spēlēs viesos ar 6:4 un 4:3 pārspēja Dāniju.

Kā zināms, otrdien no izlases treniņiem tika atbrīvoti aizsargs Ričards Birziņš un uzbrucējs Toms Andersons.

Turpinot gatavošanos čempionātam, Latvijas izlase šonedēļ divās spēlēs piektdien un sestdien tiksies ar Vāciju, savukārt pēdējās divās pārbaudes spēlēs aprīļa un maija mijā vienība izbraukumā spēlēs ar Šveici.

Šī gada pasaules čempionāts no 6. līdz 22.maijam risināsies Krievijas pilsētās Maskavā un Sanktpēterburgā. Latvija spēlēs Maskavas grupā, samērojot spēkus ar Krieviju, Zviedriju, Čehiju, Šveici, Norvēģiju, Dāniju un Kazahstānu. Latvijas izlase augstākajā divīzijā būs pārstāvēta jau divdesmito gadu pēc kārtas.

Pērn pasaules čempionātā Prāgā Latvijas izlase ieņēma 13.vietu, nespējot izpildīt Latvijas Hokeja federācijas doto uzdevumu tikt labāko desmit komandu skaitā. Pēc čempionāta vasarā darbu pie izlases stūres zaudēja Aleksandrs Beļavskis, kurš šos pienākumus pildīja vienu sezonu. Viņa vietā stājies Leonīds Beresņevs, kuram palīdz Ģirts Ankipāns, Kārlis Zirnis un Juris Klodāns.

Savukārt no 1. līdz 4.septembrim gaidāmajā olimpisko spēļu kvalifikācijas izšķirošajā kārtā Latvijas izlase "Arēnā Rīga" uzņems Vāciju, Austriju un Japānu. Uz Phjončhanas olimpiskajām spēlēm dosies tikai šī miniturnīra uzvarētāja.

Latvijas hokeja valstsvienības kandidāti, gatavojoties pasaules čempionātam:

vārtsargi - Edgars Masaļskis (Toljati "Lada", KHL), Jānis Kalniņš ("Szekesfehervar II", Ungārija), Ivars Punnenovs (Langnau "Tigers", Šveice), Elvis Merzļikins ("Lugano", Šveice);

aizsargi - Oskars Cibuļskis, Kristaps Sotnieks, Aleksandrs Jerofejevs, Guntis Galviņš, Kristaps Zīle (visi - Rīgas "Dinamo"), Kristiāns Rubīns ("Vasteras", Zviedrija), Ralfs Freibergs (Toledo "Walleye", ECHL), Maksims Širokovs ("Sterzing"/"Vipiteno", Itālija), Edgars Siksna (Karagandas "Sariarka", VHL), Jānis Andersons, Renārs Demiters (abi - "Zvolen", Slovākija);

uzbrucēji - Miķelis Rēdlihs, Gints Meija, Miks Indrašis, Andris Džeriņš, Kaspars Saulietis, Vitālijs Pavlovs, Gunārs Skvorcovs, Māris Bičevskis, Edgars Kulda, Nikolajs Jeļisejevs (visi - Rīgas "Dinamo"), Juris Upītis (Ustjkamenogorskas "Torpedo", VHL), Artūrs Ozoliņš (Angarskas "Jermak", VHL), Kaspars Daugaviņš (Ņižņijnovgorodas "Torpedo", KHL), Roberts Bukarts ("Zlin", Čehija), Rodrigo Ābols (Portlendas "Winterhawks", WHL).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi