Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Izlases rekordists Tambijevs trenera karjeru turpinās Novokuzņeckas Metallurg

Latvijas hokeja speciālists Leonīds Tambijevs kļuvis par Augstākās hokeja līgas (VHL) Metallurg komandas galveno treneri, piektdien klubs paziņoja savā tīmekļa vietnē.

Klubs rūpīgi izvēlējās savu nākamo galveno treneri, ģenerālmenedžerim Dmitrijam Korjaginam tiekoties ar vairākiem treneriem, kuriem bija pieredze darbā arī ar Kontinentālās hokeja līgas klubiem.

"Mēs nesteidzāmies," saka Novokuzņeckas hokeja kluba ģenerāldirektors Andrejs Denjakins. "Situācija treneru tirgū ātri mainījās, mūs interesējošie speciālisti parakstīja līgumus ar Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubiem, bet beigās mēs tikām pie mums pieņemama rezultāta. Tambijeva kandidatūra tika apstiprināta "Metallurg" sociācijas padomes sanāksmē, un līgums ar Tambievu jau ir parakstīts."

Denjakins raksturo Latvijas speciālistu kā "savas jomas profesionāli". "Priekšlikums vadīt "Metallurg" Tambijevu uzreiz ieinteresēja, un pēc vairāku tehnisku jautājumu apspriešanas visas formalitātes tika nokārtotas," par sarunu gaitu stāsta Denjakins. "Tambijevs papildus darbam ar pirmo komandu izteiks savus priekšlikumus par skolas, junioru un jauniešu komandu darbu, lai hokeja vertikāle Novokuzņeckā, kuru mums izdevās izveidot, sāk darboties vēl produktīvāk."

Komandas oficiālie sezonas mērķi tiks paziņoti biedrības "Metallurg" padomē. "Tomēr, protams, mēs visi ceram, ka "Metallurg" veiksmīgi nostartēs jaunajā sezonā," saka Denjakins, novēlot Latvijas trenerim piepildīt visus sezonai izvirzītos uzdevumus.

Tiek solīts, ka līdz 2020.gada 1.septembrim tiks pabeigta arī komandas jaunā arēna. 

Tambijevs jau vairākus gadus ar panākumiem vada VHLL klubus. 2019./2020.gada sezonā viņš bija Karagandas "Sarjarka" galvenais treneris, Petrova kausa izcīņas pirmajā kārtā piekāpjoties Sanktpēterburgas "SKA-Ņeva" vienībai, bet regulārās sezonas laikā visas četras reizes apspēlējot "Metallurg".

2019.gada pavasarī "Sarjarka" Tambijeva vadībā pamatturnīru līgā beidza desmitajā viet, bet vēlāk Kazahstānas klubs kļuva par Petrova kausa ieguvēju, apspēlējot četras vienības, kas regulārajā čempionātā ieņēma augstāku vietu. "Sarjarka" kļuva par viszemāk izlikto komandu, kas spējusi tikt pie VHL čempionu titula.

Petrova kausu Tambijevs ieguva otro gadu pēc kārtas, jo 2018.gada pavasarī viņš to paveica ar Sanktpēterburgas "Dinamo".

Divas reizes sezonas beigās Tambijevs oficiāli ir atzīts par VHL labāko treneri, bet 2015.gadā kopā ar "Sarjarka" viņš kļuva par regulārā čempionāta uzvarētāju.

2020.gada pavasarī Tambijevs piekrita parakstīt līgumu ar KHL klubu Vladivostokas "Admiral". Tomēr drīz kļuva zināms, ka "Admiral" izlaidīs gaidāmo sezonu, un līgums tika lauzts.

Tambijevs ilgāku laiku tika saukts par KHL kluba Rīgas "Dinamo" galvenā trenera amata kandidātu. LETA jau ziņoja, ka kopā ar viņu uz šo amatu pretendē arī Pēteris Skudra, Vjačeslavs Kozlovs, kā arī zviedrs Hans Vilsons.

Krievijā Tambijevs strādāja par galveno treneri arī Jaunatnes hokeja līgā (MHL). 2016.gadā, vadot Sanktpēterburgas "Dinamo", viņš kļuva par MHL bronzas medaļnieku. Tāpat viņš iepriekš četrus gadus vadīja arī "Rīga" vienību šajā līgā.

Tambievs ir vadījis arī Latvijas U-18 un U-20 izlases.

Hokejista karjeras laikā bijušais uzbrucējs spēlēja Latvijā, Krievijā, Dānijā, Somijā, Vācijā, Šveicē, Itālijā un Austrijā.

Tambijevs Latvijas izlasi pārstāvēja 11 pasaules čempionātos un divās olimpiskajās spēlēs. Ar 66 vārtiem un 154 punktiem viņš ir Latvijas valstsvienības visu laiku rezultatīvākais spēlētājs.

 

Top komentāri

Vecis
V
Es nudien nezināju, ka viņš ir visu laiku rezultatīvākais...
nost !
n
Krievu hokejs iederas Krievijā. Te vairs nav Krievijas kolonija.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi