Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Jāgrs izlēmis turpināt savu fenomenālo karjeru NHL (papildināts 12:24)

Čehu hokejists Jaromīrs Jāgrs, kuram gada sākumā apritēja 44.jubileja, arī nākamsezon spēlēs Nacionālajā Hokeja līgā (NHL), vēsta viņa pārstāvētais Floridas Panthers klubs. Vienība vēl uz gadu pagarinājusi līgumu ar savu lielāko zvaigzni.

Hokejists ar klubu vienojies par četriem miljoniem dolāru (3,5 miljoniem eiro), bet, pateicoties bonusu sistēmai, summa var pieaugt vēl par aptuveni pusotru miljonu dolāru (1,3 miljoniem eiro).

Aizvadītajā sezonā 79 regulārā turnīra spēlēs veterāns iekrāja 66 (27+39) punktus, bet sešās Stenlija kausa izcīņas spēlēs tika pie divām rezultatīvām piespēlēm.

Tāpat aizvadītajā sezonā viņš kļuva par trešo visu laiku labāko NHL hokejistu gan gūtajos vārtos, gan iekrātajos punktos. Kopumā 22 sezonu laikā viņš 1629 regulārā turnīra spēlēs iekrājis 1868 punktus (749 vārti, 1119 piespēles). Turklāt jāņem vērā, ka pēc KHL nodibināšnas Jāgrs trīs sezonas (2008.-2011.) pavadīja Omskas Avangard komandā.

Kopumā viņš pārstāvējis astoņas NHL vienības - karjeras pirmajā posmā līdz 2008.gadam Pitsburgu (Stenlija kauss 1991., 1992.), Vašingtonu un Ņujorkas Rangers, bet pēc atgriešanās no Eiropas arī Filadelfiju, Dalasu, Bostonu, Ņūdžersiju un Floridu.

Čehijas izlases sastāvā viņš piedalījies piecos olimpiskajos turnīros (zelts 1998., bronza 2006.), kā arī desmit pasaules meistarsacīkstēs (zelts 2005. un 2010., bronza 2011.). Izlases sastāvā viņš bija arī pērn Prāgā, palīdzot mājiniekiem tikt pie 4.vietas.

Šopavasar Jāgra izlasē nav - veterāns garā vēstulē paskaidrojis, ka pēc garās sezonas ir noguris, turklāt ļoti sarūgtinošs bijis zaudējums jau Stenlija kausa izcīņas 1.kārtā. 

pievienota 2.rindkopa 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi