Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +5 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Jāgrs kļuvis par otru visvairāk NHL spēļu aizvadījušo hokejistu

Čehijas hokeja leģenda Jaromīrs Jāgrs kļuvis par visu laiku otru Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlēm bagātāko hokejistu, apsteidzot citu hokeja leģendu Gordiju Hovu.

Jāgrs otrdien devās laukumā Kalgari Flames rindās spēlē pret Vankūveras Canucks komandu, kurā viņa pārstāvētā komanda cieta neveiksmi ar rezultātu 3:5 (1:1, 2:2, 0:2).

Tā 45 gadus vecajam hokejistam bija 1925 spēlē NHL, no kurām viņš 1717 mačus aizvadījis regulārajā čempionātā, bet 208 cīņas nospēlējis Stenlija kausa izcīņā.

Tikmēr Hovs savulaik NHL nospēlēja 1924 mačus, no tiem regulārajā čempionātā aizvadīja 1767 mačus, kas ir labākais rādītājs pamatturnīros.

Tikmēr rekordists ir seškārtējais Stenlija kausa ieguvējs Marks Mesjē, kurš laika posmā no 1979. līdz 2004.gadam aizvadīja 1992 spēles - 1756 regulārajā čempionātā un 236 "play-off" izcīņā.

Jau vēstīts, ka Jāgrs oktobra sākumā noslēdza līgumu ar Flames, aizvadot savu 24.sezonu NHL.

Šosezon viņš sešās spēlēs izcēlies ar divām rezultatīvām piespēlēm, bet pret Canucks viņš nospēlēja 13 minūtes un četras sekundes.

Jāgrs iepriekšējā sezonā kļuva par līgas visu laiku otro rezultatīvāko spēlētāju, šajā rādītājā atpaliekot tikai no leģendārā Veina Grecka. Čehijas hokejists NHL regulārajā čempionātā izcēlies ar 1916 rezultativitātes punktiem - 765 vārti un 1151 rezultatīvu piespēli.

Greckis karjeras laikā tika pie 2857 rezultativitātes punktiem.

Iepriekšējā sezonā Čehijas hokejists 82 spēlēs izcēlās ar 16 vārtiem un 30 rezultatīvām piespēlēm, būdams Floridas Panthers ceturtais rezultatīvākais spēlētājs.

Kopā ar Pitsburgas Penguins komandu Jāgrs 1991. un 1992.gadā izcīnīja Stenlija kausu, bet 1998.gadā kopā ar Čehijas izlasi viņš kļuva par olimpisko čempionu.

Tikmēr Floridas Panthers vārtsargs Roberto Luongo otrdien kļuva par trešo visvairāk spēles aizvadījušo ripu ķērāju NHL regulārajos čempionātos. Viņš aizvadīja savu 972.spēli karjerā, bet Panthers viesos ar 1:3 (0:0, 1:1, 0:2) zaudēja Karolīnas Hurricanes.

Vairāk par Luongo spēlējuši tikai Martins Brodērs, kurš aizvadīja 1266 spēles, kā arī Patriks Ruā, kurš piedalījās 1029 mačos.

Luongo otrdien apsteidza Teriju Savčuku.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi