Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Jāgrs vēl nav gatavs kārt slidas uz vadža un domā par atgriešanos NHL

Čehijas un pasaules hokeja leģenda Jaromīrs Jāgrs vēl nav gatavs kārt slidas uz vadža un domā par atgriešanos Nacionālajā hokeja līgā (NHL).

Pašlaik 46 gadus vecais Jāgrs janvārī no NHL komandas Kalgari Flames tika izīrēts Čehijas pirmās līgas vienībai Kladno Rytīrži, kas viņam arī pieder.

Tiesa, ceļgala savainojuma dēļ izlaidis vairākas spēles, bet kopumā 15 cīņās viņš atzīmējies ar četrām rezultatīvām piespēlēm.

"Esmu būtu laimīgāks, ja es pašlaik atrastos NHL, tomēr būt Kladno ir mana otrā iecienītākā lieta," laikrakstam The New York Times sacīja Jāgrs. "Es tiku pie iespējas Flames sastāvā, taču to neizmantoju un dabūju traumu."

Jāgrs šovasar kļūs par neierobežoti brīvo aģentu, bet lielākā daļa ekspertu uzskata, ka viņa NHL karjera ir beigusies.

"Pagaidām lēnā garā atveseļojos. Vēlos būt pilnībā gatavs un tad raudzīties, kas notiks tālāk. Negribu beigt spēlēt. Vienmēr varu spēlēt arī Kladno klubā. Man plāns ir pilnībā izveseļoties un tad mēģināt tikt pēc iespējas augstāk."

Flames sastāvā Jāgrs šosezon paguva aizvadīt 22 spēles, kuru laikā atzīmējās ar vieniem vārtiem un sešām rezultatīvām piespēlēm, tomēr pēcāk tika ievietots neaizsargāto spēlētāju sarakstā, nevienai citai NHL komandai viņu neizvēloties.

Kladno komandā Jāgrs spēlēja kā juniors un 1988.gadā uzsāka profesionāļa karjeru. NHL viņš ienāca 1990.gadā, bet jau 1991. un 1992.gadā ar Pitsburgas Penguins izcīnīja savus vienīgos divus Stenlija kausus.

Kopā Penguins rindās viņš aizvadīja 11 sezonas, vēlāk uzlaikojot arī Vašingtonas Capitals un Ņujorkas Rangers kreklus, bet pagājušās desmitgades beigās čehs devās uz Kontinentālo hokeja līgu (KHL), trīs sezonas pārstāvot Omskas Avangard vienību.

Vēlāk Jāgrs atgriezās NHL, spēlējot Filadelfijas Flyers, Dalasas Stars, Bostonas Bruins, Ņūdžersijas Devils un Floridas Panthers vienībās, bet pirms šīs sezonas pievienojās Flames sastāvam.

Šīs sezonas sākumā Jāgrs kļuva par visu laiku otru NHL spēlēm bagātāko hokejistu, apsteidzot citu hokeja leģendu Gordiju Hovu, bet iepriekšējā sezonā viņš izvirzījās līgas visu laiku rezultatīvāko spēlētāju otrajā vietā, šajā rādītājā atpaliekot tikai no leģendārā Veina Grecka.

Čehijas hokejists NHL regulārajā čempionātā izcēlies ar 1733 spēlēm, kurās ticis pie 1921 rezultativitātes punkta - 766 vārti un 1155 rezultatīvām piespēlēm.

Greckis karjeras laikā tika pie 2857 rezultativitātes punktiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi