Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Jakam uzvaras vārti Rīgas Dinamo zaudējumā Sočos

Rīgas Dinamo piektdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) četru spēļu izbraukuma pēdējā mačā viesos ar rezultātu 2:3 (1:2, 0:0, 1:0, 0:1) pagarinājumā piekāpās Soči komandai, kurai uzvaras vārtus guva latviešu aizsargs Jānis Jaks.

Savukārt rīdziniekiem divus vārtus guva Nikolajs Jeļisejevs, kurš šosezon ar astoņiem precīziem metieniem ir "Dinamo" rezultatīvākais spēlētājs. Abos vārtos asistēja Lauris Dārziņš.

"Dinamo" nonāca iedzinējos jau pēc nospēlētām 80 sekundēm, kad atlēkušo ripu vārtu priekšā uztvēra Dmitrijs Kolgotins, kurš savu iespēju izmantoja - 1:0. Mača astotajā minūtē pēc ieslidošanas uzbrukuma zonā Dārziņš piespēlēja Jeļisejevam, kurš izdarīja zibenīgu metienu un bija nekļūdīgs - 1:1. Astoņas minūtes pirms pirmā perioda beigām, Soču vienībai spēlējot vairākumā četratā pret trijiem, Jaks izpildīja spēcīgu un tālu metienu, pēc kura pielabošanas Juhanu Matsonu pārspēja Ņikita Feoktistovs.

Otrais periods aizritēja nepiekāpīgā cīņā un tā 15.minūtē ar pretiniekiem dūres izvicināja Gints Meija un Daniels Bērziņš. Par kautiņa iniciēšanu "Soči" komanda bija spiesta spēlēt divas minūtes mazākumā, taču rīdzinieki viena laukuma spēlētāja pārspēku neizmantoja. Tāpat mājinieki netika sodīti par nesportisku pārkāpumu trešdaļas priekšpēdējā minūtē.

Agresīva un asa spēle turpinājās arī mača trešajā nogrieznī. Četras minūtes pirms pamatlaika beigām Jeļisejevs noķēra pretinieku vārtsargu Magnusu Helbergu pretkustībā un no asa leņķa panāca 2:2. Pamatlaika pēdējās divas minūtes "Dinamo" spēlēja vairākumā, taču uzvaru izraut nespēja.

Duelis turpinājās pagarinājumā, kura ievadā disciplinārsodu par nesportisku pārkāpumu saņēma Jeļisejevs. Papildlaika otrajā minūtē Jaks izpildīja metienu tieši pretī vārtiem, ripai nonākot mērķī - 3:2. Uzvaras vārtu guvums ieskaitīts Jakam, bet šajā situācijā Feoktistovs ripu skāra pēc tam, kad tā jau bija nonākusi vārtos.

Jaks šajā duelī uz ledus pavadīja 21 minūti un 53 sekundes, kuru laikā četrreiz meta pa vārtiem un pielietoja vienu spēka paņēmienu. Latviešu aizsargs šosezon 16 spēlēs guvis trīs vārtus un atdevis piecas rezultatīvas piespēles.

Pēc aizvadītām 16 spēlēm Rīgas "Dinamo" Rietumu konferencē ar 13 izcīnītiem punktiem ieņem devīto vietu, bet "Soči" ar desmit punktiem ir 12.vietā 12 komandu konkurencē.

Pēc šīs spēles Rīgas komanda aizvadīs divas mājas spēles, tiekoties ar "Sibirj" un Ņižņekamskas "Ņeftehimik".

Rīdzinieki izbraukumu sāka sestdien, kad ar 2:3 pēcspēles metienu sērijā zaudēja Habarovskas "Amur" komandai. Pirmdien ar 2:1 tika pārspēta Vladivostokas "Admiral", bet trešdien ar 1:3 atzīts Novosibirskas apgabala "Sibirj" pārākums.

Tikmēr "Soči" neveiksmju sērija jau sasniegusi sešas spēles, pēdējās divās mājās ar 3:7 zaudējot Minskas "Dinamo" un ar 0:3 atzīstot Ufas "Salavat Julajev" pārākumu.

Abas komandas savā starpā ir tikušās 20 reizes, no kurām tikai trijās spēcīgāka ir bijusi Rīgas vienība. Iepriekšējā sezonā visās četrās spēlēs uzvarēja pretinieki, bet šosezon septembra beigās "Dinamo" savā laukumā svinēja vēsturē pirmo uzvaru pret "Soči" pamatlaikā (2:1).

Mājiniekiem visi hokejisti bija gatavi spēlēt, kamēr rīdziniekiem savainojuma dēļ izbraukumā nedevās Frenks Korrādo un Rūdolfs Červenijs. Trīs hokejisti atrodas fārmklubā Jelgavas "Zemgale"/LLU - Miks Tumānovs, Ernests Ošenieks un Patriks Zabusovs -, bet Ņikita Mateiko palīdz "Rīgas" komandai Krievijas Jaunatnes hokeja līgā (MHL).

"Dinamo" pirms nedēļas sezonas tālākajā un smagākajā izbraukumā devās ar līgumreisu. Šajā izbraukumā piedalījās 29 hokejisti (trīs vārtsargi, desmit aizsargi un 16 uzbrucēji).

Komandas galvenā trenera Sergeja Zubova un viņa palīgu rīcībā uz šīm spēlēm bija: vārtsargi - Matejs Mahovskis, Juhans Matsons, Ēriks Vītols; aizsargi - Nerijus Ališausks, Oskars Cibuļskis, Kārlis Čukste, Ralfs Freibergs, Brendons Gormlijs, Roberts Mamčics, Patriks Ozols, Rīss Skārlets, Kristaps Sotnieks, Kristaps Zīle; uzbrucēji - Daniels Bērziņš, Filips Buncis, Lauris Dārziņš, Nikolajs Jeļisejevs, Jere Karjalainens, Mārtiņš Karsums, Edgars Kulda, Gints Meija, Emīls Puarjē, Aleksandrs Protapovičs, Lukāšs Radils, Hanters Šinkaruks, Gunārs Skvorcovs, Jānis Švanenbergs, Peters Tīvola, Sebastians Venstrems.

"Dinamo" galvenais treneris šosezon ir krievu speciālists Sergejs Zubovs, bet viņam asistē Valērijs Kuļibaba, Oļegs Orehovskis un Edgars Lūsiņš. Ģenerālmenedžera pienākumus pilda Edgars Buncis.

Rīdzinieki Gagarina kausā nav spēlējuši septiņas sezonas pēc kārtas, aizvadītajā sezonā paliekot pēdējā vietā līgā

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi