Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +11 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Jaks gūst karjerā pirmos vārtus AHL un palīdz komandai uzvarēt

Latvijas aizsargs Jānis Jaks trešdien atzīmējās ar saviem pirmajiem gūtajiem vārtiem Amerikas Hokeja līgā (AHL) un palīdzēja Beikersfīldas Condors komandai izcīnīt uzvaru.

"Condors" savā laukumā ar rezultātu 6:0 (3:0, 1:0, 2:0) pārspēja Sanhosē "Barracuda", kas joprojām spēlē bez latviešu aizsarga Kārļa Čukstes.

Jaks vārtus guva mača sestajā minūtē, kad noslēdza pretuzbrukumu ar spēcīgu raidījumu no iemetienu apļa. Tas bija viņa vienīgais metiens šajā mačā, latvietim dueli noslēdzot ar pozitīvu lietderības koeficientu +1 un spēles trešās zvaigznes godu.

Jaks pirmo punktu AHL nopelnīja savā sezonas ceturtajā spēlē.

Klusā okeāna divīzijā "Barracuda" ar septiņiem punktiem septiņās spēlēs ir piektā, bet "Condors" ar sešiem punktiem astoņās cīņās - sestā.

Citā spēlē aizsarga Kristiāna Rubīna pārstāvētā Toronto "Marlies" mājās ar 4:2 (2:1, 1:1, 1:0) guva virsroku pār uzbrucēja Haralds Egles pārstāvēto Manitobas "Moose", kas rezervē atstāja vārtsargu Artūru Šilovu.

Rubīns vienreiz meta pa vārtiem un spēli noslēdza ar negatīvu lietderības koeficientu -1, bet Egle statistikas ailēs neatzīmējās un tika pie neitrālas lietderības.

"Moose" vārtsargs Mihails Berdins šajā mačā neitralizēja 21 no 24 pretinieku metieniem. Šilovs šosezon piedalījies vienā spēlē.

Abas latviešu pārstāvētās komandas aizvadījušas pa desmit spēlēm. Kanādas divīzijā "Marlies" ar 12 punktiem ir otrā, bet "Moose" ar astoņiem punktiem ieņem ceturto vietu.

AHL sezona sākās 5.februārī un tajā 28 vienības sadalītas pa piecām divīzijām, kurās nav vienāds komandu skaits. Komandas regulārajā čempionātā aizvadīs arī nevienādu spēļu skaitu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi