Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +17 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 17. jūnijs
Artis, Artūrs

Jaroslavļā no bojāgājušajiem Lokomotiv hokejistiem atvadījušies apmēram 100 tūkstoši cilvēku

Jaroslavļā sestdien notika aviokatastrofā bojāgājušo "Lokomotiv" spēlētāju un kluba darbinieku piemiņas un atvadu pasākums, kurā piedalījās augstas amatpersonas, hokejisti un līdzjutēji kopumā apmēram 100 tūkstoši cilvēku.

Krievijas Iekšlietu ministrijas Jaroslavļas apgabala pārvalde informēja, ka bojāgājušo piemiņu godināt bija ieradušies apmēram 100 tūkstoši cilvēku. Pēc pulksten 13.30 pēc Latvijas laika "Lokomotiv" mājas halle "Arena-2000", kur notika atvadu pasākums, citiem apmeklētājiem tika slēgta un tajā palikuši vien aviokatastrofas upuru tuvinieki.

Atvadas "Arena-2000" sākās plkst. 7.30 pēc Latvijas laika, kad no bojāgājušajiem atvadījās spēlētāju un kluba darbinieku radinieki un tuvākie cilvēki. Tā kā rīkotāji sagaidīja lielu cilvēku skaitu, kuri vēlēsies atvadīties, konkrēts laiks piemiņas pasākumam netika noteikts, tomēr atvadu pasākuma rīkotāji plānoja, ka to slēgs pulksten 13.30 pēc Latvijas laika.

Pēc tam "Arenu-2000" piepildīja tūkstošiem sērojošu līdzjutēju. Jau pirmajā stundā ieradās vairāk nekā 7500 cilvēki, kas līdzi bija paņēmuši hokeja līdzjutēju atribūtiku ar "Lokomotiv" simboliku, ziedus. Pie ieejas arēnā tiek izsniegtas sēru lentas.

Uz ledus arēnā bija izvietotas aviokatastrofā bojāgājušo hokejistu fotogrāfijas. Militārpersonas arēnā ienesa aizvērtus zārkus ar bojāgājušo mirstīgajām atliekām. Pie laukuma bortiem stāvēja sēru vainagi, kurus pēc pasākuma noslēguma sāka iznest no halles.

Par kārtību arēnas apkārtnē gādāja 1100 policistu, kā arī mediķi. Tuvējās ielās bija apturēta satiksme.

Savukārt Jaroslavļas Aizmigšanas katedrālē sestdien notika bojāgājušo apstāvēšana. Dievnamā atradās 24 bojāgājušo mirstīgās atliekas.

Traģēdijas upuriem, tostarp Latvijas valstsvienības kapteinim Kārlim Skrastiņam, pēdējo godu "Arena-2000" izrādīja Krievijas valsts amatpersonas, tostarp premjerministrs Vladimirs Putins, kas pie katra bojāgājušā hokejista un kluba darbinieka zārka nolika divas sarkanas neļķes, Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) prezidents Renē Fāzels, Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vadība, Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Kirovs Lipmans, kā arī Rīgas "Dinamo" pārstāvji. Uz Jaroslavļu devās Rīgas "Dinamo" hokejists Aleksandrs Ņiživijs, kluba ģenerālmenedžeris Normunds Sējējs un valdes loceklis Zigmārs Priede. Piemiņas pasākumā ieradās visu KHL klubu pārstāvji.

No plkst. 14.05 pasākumu varēs redzēt televīzijas kanālā LTV7.

Lipmans uz Jaroslavļā plānoja ierasties ar līgumreisa lidmašīnu, kas vēlāk nogādās mājās Skrastiņa mirstīgās atliekas.

Jau piektdien uz dzimteni nosūtīja "Lokomotiv" trīs Čehijas hokejistu - Jana Mareka, Jozefa Vasīčeka un Karela Rahuneka - pīšļus.

Jau ziņots, ka trešdien, paceļoties gaisā no Tunošnas lidostas pie Jaroslavļas, avarēja lidmašīna, kas veda uz KHL spēli "Lokomotiv" komandu. Gāja bojā 43 no 45 lidmašīnā esošajiem cilvēkiem, tostarp Latvijas izlases hokejists Kārlis Skrastiņš. Dzīvību katastrofā zaudēja 36 no 37 "Lokomotiv" komandas pārstāvjiem.

Starp diviem izdzīvojušajiem bija "Lokomotiv" uzbrucējs Aleksandrs Gaļimovs. Dzīvs palika arī lidmašīnas apkalpes loceklis Aleksandrs Sizovs, taču viņi abi smagā stāvoklī atrodas reanimācijā.

(papildināts viss teksts)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi