Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +2 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Jaunā NHL sezona ar četriem latviešiem?

Nacionālās hokeja līgas sezona sāksies 2. oktobrī un, ja nenotiks lieli brīnumi, NHL klubu sastāvos sezonas ievadā būs četri latviešu hokejisti. Vai būs papildinājumi, vai būs daudz aizvadītu maču, uz cik lielu punktu bagāžu var tēmēt Zemgus Girgensons, Rūdolfs Balcers un Teodors Bļugers, kā arī cik stabila būs Elvja Merzļikina vieta Kolumbusā – prognozes par visiem šiem jautājumiem piedāvā sporta totalizatora Betsafe bukmeikeri.

Girgensons Bufalo komandā

Dažās iepriekšējās sezonās Zemgus Girgensona Bufalo Sabres sastāvā varēja sagaidīt ar vismaz kaut kādu optimismu, taču cerības bieži vien tika pieviltas gan viņa paša personīgo panākumu, gan kluba uzvaru skaita ziņā. Šovasar bija krietna deva neskaidrības par to, vai Sabres vispār vēlēsies paturēt sastāvā ceturtās maiņas uzbrucēju ar kvalifikācijas līgumu par pusotru miljonu dolāru, kurš komandai nav nesis veiksmi.

Iespējams, Girgensonam būtu noderējusi virziena maiņa, iespējams, būtu bijis nepieciešams izmēģināt savus spēkus citā komandā, kaut kur klīda pat runas par spēlēšanu KHL (Girgensons pats iepriekš gan šādu iespēju noraidījis kā nepieņemamu), taču Zemgus ir palicis Bufalo. Betsafe hokeja prognozes piedāvā likmi ar koeficientu 1.86 uz to, ka viņš gūs mazāk par 16.5 punktiem šosezon. Ar šo likmi gan jābūt uzmanīgam, jo iepriekšējās četrās sezonās Girgensons ir balansējis tieši uz šīs robežas (18, 16, 15 un 18 punkti).

Merzļikins Kolumbusas vārtos

Elvis Merzļikins uz Ziemeļameriku aizbrauca 25 gadu vecumā un šosezon būs debitanta statusā, taču vārtsargiem tas nemaz nav tik liels retums – nobriest Eiropā un tad uzreiz sevi pamatīgi pieteikt NHL. Turklāt pagājušajā sezonā Sentluisai Džordans Biningtons uzreiz kā debitants parūpējās par milzīgu sensāciju un kļuva par līgas čempionu.

Merzļikinam Kolumbusā tiek dots uzticības kredīts. Par pamatvārtsarga vietu viņš konkurēs ar somu Korpisalo, kuram jau ir NHL otrā vārtsarga pieredze, kamēr Elvim visi debijas satraukumi un NHL jaunumu izjušana uz savas ādas vēl priekšā. Lai nu kā, bet Kolumbusai vasarā nācās palikt bez vairākiem svarīgiem spēlētājiem ar Artēmiju Panarinu un Sergeju Bobrovski priekšgalā. Šādas situācijas jāuztver ar divām medaļas pusēm, proti, iekļauties sastāvā ir vieglāk, bet veiksmīgi nospēlēt un sarūpēt komandai uzvaras – daudz grūtāk. Tas var it īpaši atsaukties uz vārtsarga statistiku.

Betsafe Merzļikina sakarā piedāvā šādas īpašās likmes – par viņa spēļu skaitu sākumsastāvā (līnija 34.5 spēles) un to, vai viņš tiks pie vismaz trim sausajām spēlēm (koeficients 3.50). Tas nav slikts koeficients, jo pagājušajā sezonā pie šāda panākuma tika 22 NHL vārtsargi. Šeit gan vēlreiz jāatgādina, ka Kolumbusai cīņu par „play-off” īsti neprognozē, bet Biningtons bija vienīgais debitants iepriekšējā sezonā, kurš tika pie trim sausajām spēlēm (trim citiem gan bija pa divām).

Kurš metīs vairāk – Bļugers vai Balcers?

Jāsāk ar to, ka ne Teodoram Bļugeram, ne Rūdolfam Balceram oktobra sākumā vietas attiecīgi Penguins un Senators sastāvā nav garantētas tikai tāpēc vien, ka abi regulāri spēlēja iepriekšējās sezonas otrajā pusē. Bļugers sevi pierādīja ļoti veiksmīgi, taču izslēgšanas mačos pie teikšanas tika maz. Penguins tomēr ir bagāta komanda ar dziļu sastāvu un lielām superzvaigznēm, un pieejamo vietu, par kurām Teodors var cīnīties, nav nemaz tik daudz. Savukārt Balcera Senators iepriekšējā sezonā sāka savu pārbūvi un tagad cer būt spērusi soli uz priekšu, taču joprojām izdarot uzsvaru uz jaunajiem spēlētājiem. 

Tiesa, Balcers nedēļu pirms NHL sezonas sākuma pārbaudes spēlē guvis traumu. Šobrīd nav zināms, cik tā ir nopietna.

Betsafe piedāvā draudzīgu sacensību starp abiem, aicinot prognozēt hokeja līdzjutējus, kurš savāks vairāk punktu šosezon. Par nelielu favorītu (koeficients 1.80) tiek uzskatīts Bļugers, kamēr Balcera augstāka rezultativitāte saņēmusi koeficientu 1.90. Pagājušajā sezonā Balcers guva 14 punktus, bet Bļugers – 10, tiesa, spēlējot mazāk. Bukmeikeri šosezon gaida daudz vairāk punktu no abiem, izliekot rezultativitātes līnijas ar 28.5.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi