Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Jaunais vārtsargs Grigals cer debitēt PČ

Jaunais vārtsargs Gustavs Grigals cer Slovākijā gaidāmajā pasaules čempionātā piedzīvot debiju Latvijas hokeja izlases rindās, lai gan nomināli viņš šobrīd ir komandas trešais numurs.

Latvijas hokejisti ceturtdien ieradās Slovākijā, kur piektdien Bratislavas un Košices pilsētās sāksies kārtējais pasaules čempionāts. Šajā pavasarī izlasē ir arī 20 gadus vecais Grigals, kuram pieaugušo līmenī šīs būs pirmās planētas meistarsacīkstes.

"Ģērbtuvē visi runā latviski un ir ļoti forši būt tajā gaisotnē. Ir neliels satraukums, bet ar komandu esmu kopā gatavojies trīs nedēļas un jūtos ļoti labi," par pirmajiem iespaidiem izlasē aģentūrai LETA dalījās jaunais vārtsargs.

Runājot par saviem mērķiem, hokejists priecājās, ka viens no uzdevumiem ir izpildīts - došanās uz pasaules čempionātu. "Viens no maniem mazajiem mērķiem ir izpildīts un tagad varēšu nospraust sev jaunas virsotnes, pēc kurām jātiecas."

"Sākumā bija nedaudz grūtāk, jo ir citi ātrumi un metienu spēks arī atšķīrās, bet otrajā nedēļā biju jau pieradis un arī spēlē pret Šveici jau jutos pārliecinātāks par sevi," atzīmēja vārtsargs.

Garāka saruna ar izlases galveno treneri Bobu Hārtliju par gaidāmo čempionātu Grigalam vēl nav bijusi, bet viņš cer debitēt šāda līmeņa sacensībās.

"Treneris neko nav teicis, bet ļoti ceru, ka izdosies debitēt. Tāpēc man ir jābūt gatavam jebkurā brīdī, jo nekad nevar zināt, kas atgadīsies spēlē. Cītīgi strādāju treniņos un arī pats ar sevi, lai pie dotās iespējas būtu gan mentāli, gan fiziski gatavs doties laukumā," cerības par debiju pauda Grigals.

Daudz laika ārpus hokeja Grigals pavada ar citu valstsvienības vārtsargu Kristeru Gudļevski, no kura viņš cenšas pēc iespējas vairāk mācīties. "Šobrīd ir grūti teikt, vai kaut ko specifiski esmu pamainījis savā spēles stilā, klausoties Kristera stāstītajā, bet esam daudz runājuši par vārtsargu spēles stila atšķirībām Eiropā un Ziemeļamerikā. Cenšos klausīties visu, ko viņš stāsta un vācu pēc iespējas vairāk informācijas. Kā tas iespaidos manu spēli, to jau redzēšu vēlāk."

Stāstot par atmosfēru komandā, vārtsargs ar smaidu atzina, ka viņu kā jauno spēlētāju ik pa laikam kāds cenšas pavilkt uz zoba un izspēlēt jokus, bet viņš to neņem pie sirds un ir priecīgs par pozitīvo enerģiju ģērbtuvē. "Lielākais asprātis ir Ronalds Ķēniņš - viņš mūs vienmēr atdzīvina un reizēm izjoko kādu."

"Īpašas rutīnas pirms spēlēm man nav, tomēr vienmēr uz ķiveres ir kāda latvju aizsardzības zīme vai kāda ainava, kas man palīdz nomierināties. Pirms mačiem nereti domāju par mājām un Latviju, ticu, ka brīžiem tas man palīdz labāk koncentrēties spēlei. Tāpēc tāpat darīšu arī pasaules čempionātā," patriotiski noskaņots pirms iespējamās debijas izlasē bija debitants.

Aizvadītajā sezonā vārtsargs debitēja Nacionālajā koledžu sporta asociācijas (NCAA) Aļaskas-Fērbenksas Universitātes komandā Nanooks, kurā 14 mačos vidēji spēlē ielaida 3,33 ripas un atvairīja 90% metienu.

Latvijas izlasei pirmā spēle pasaules čempionātā būs sestdien, kad gaidāma cīņa pret Austriju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi