Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Kako hettriks palīdz somiem uzvarēt mājiniekus; panākums arī čehiem

Trīs vārtus jeb "hat-trick" gūstot vien 18 gadus vecajam Kāpo Kako, Somijas hokeja izlase sestdien Slovākijā pasaules čempionāta A grupas mačā ar 4:2 (2:1, 0:1, 2:0) apspēlēja mājinieku komandu.

Šīs spēles rezultātu atklāja slovāku hokejists Eriks Černāks, kurš izcēlās 11.minūtē, bet pirmā perioda turpinājumā vadībā jau izvirzījās somi, kad pa vārtiem guva Peteri Lindboms un Kako, kurš tiek uzskatīts par vienu no iekārojamākajiem spēlētājiem šī gada Nacionālās hokeja līgas (NHL) draftā.

Savukārt mača 40.minūtē neizšķirtu panāca Martins Marinčins, tomēr uzvaru somiem nodrošināja tieši Kako, kurš panākumu nesošos vārtus guva 50.minūtē, bet "hat-trick" viņš sev noformēja 15 sekundes pirms pamatlaika beigām, kad ripa tika raidīta jau tukšos slovāku vārtos.

Divās čempionāta spēlēs Kako guvis jau piecus vārtus.

 

Pirms tam A grupas ietvaros sestdien Dānija ar rezultātu 5:4 (2:1, 1:3, 1:0, 0:0, 1:0) pēcspēles metienos uzvarēja Franciju, bet Vācija ar 3:1 (0:0, 1:0, 2:1) pieveica Lielbritāniju, kurai tas bija atgriešanās mačs pasaules čempionāta elitē pēc 24 gadu pārtraukuma.

A apakšgrupas kopvērtējumā līderei Somijai ir seši punkti divos mačos, kamēr ar trim punktiem seko Vācija un Slovākija. Pie diviem punktiem tikusi Dānija, bet viens punkts ir Francijai. Savukārt bez punktiem pašlaik ir Lielbritānija, Kanāda un ASV.

Tikmēr Slovākijas galvaspilsētā Bratislavā B grupas ietvaros graujošu uzvaru guva Čehija, kas ar 7:2 (3:1, 2:0, 2:1) pārspēja Norvēģiju.

 

Čehijas hokejistiem šajā mačā piederēja izteikts pārsvars un norvēģiem nebija lielu argumentu pretinieku spēlei. Uzvarētāju rindās ar diviem vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli izcēlās Mihaēls Frolīks un Filips Hroneks, kuri ikdienā spēlē NHL.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka sestdien citās B grupas spēlēs pasaules vicečempione Šveice ar 9:0 (4:0, 2:0, 3:0) sagrāva Itāliju, kamēr Latvija ar 5:2 (1:1, 0:0, 4:1) apspēlēja Austriju.

B grupas kopvērtējumā līderei Čehijai ir maksimāli iespējamie seši punkti divās spēlēs, kamēr pa trim punktiem vienā mačā iekrājušas Šveice, Latvija un Krievija, bet bez punktiem ir Zviedrija, Austrija, Norvēģija un Itālija.

Katras apakšgrupas četras spēcīgākās komandas iekļūs pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā, kamēr abas vājākās vienības atstās elites divīziju.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi