Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā -1 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Kalniņš, Džeriņš un Karsums nepalīdzēs izlasei PČ hokejā

Latvijas Hokeja federācija (LHF) piektdien apstiprināja, ka valstsvienībai šī gada pasaules čempionātā nepalīdzēs vārtsargs Jānis Kalniņš, kā arī uzbrucēji Andris Džeriņš un Mārtiņš Karsums, tomēr tā gaida pieredzējušā uzbrucēja Laura Dārziņa pievienošanos.

Latvijas izlase gatavošanos planētas meistarsacīkstēm uzsāks pirmdien.

Pirmdienas treniņā piedalīsies 18 uzbrucēji, 12 aizsargi un četri vārtsargi, bet šie spēlētāji tiks sadalīti divās grupās. Pirmā grupa uz ledus atradīsies no plkst.10 līdz 11.15, bet otrā grupā trenēsies no plkst.11.30 līdz 12.45.

Tā kā Latvijas nacionālā valstsvienības galvenā trenera Boba Hārtlija vadītā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komanda Omskas Avangard turpina spēlēt Gagarina kausa izcīņā, Latvijas izlases treniņus pagaidām vadīs Artis Ābols, Edgars Masaļskis un Valērijs Kuļibaba. Savukārt par fizisko sagatavotību kā vienmēr rūpēsies Ēriks Visockis.

Latvijas izlase tuvākajā laikā vēl gaida pievienojamies Dārziņu, Ronaldu Ķēniņu, Robertu Bukartu, Oskaru Cibuļski, Gunti Galviņu, Edgaru Siksnu un Tomu Andersonu.

Dārziņš pasaules čempionātos nav spēlējis kopš 2015.gada, turklāt spēlētājam iepriekš pēc savainojuma gūšanas bija nesaprašanās ar LHF par apdrošināšanas jautājumiem.

Savukārt no Ziemeļamerikā spēlējošajiem hokejistiem tiek gaidīti arī Elvis Merzļikins, Zemgus Girgensons, Teodors Bļugers, Rūdolfs Balcers, Renārs Krastenbergs, Kristiāns Rubīns, Jānis Jaks un Ņikita Jevpalovs.

Kandidātu sarakstā tikmēr atgriezies pieredzējušais aizsargs Krišjānis Rēdlihs, kā arī tajā iekļauts Rīgas Dinamo uzbrucējs Gunārs Skvorcovs, kurš smaga savainojuma dēļ nav spēlējis kopš pagājušā gada 1.novembra.

Savainojumu dēļ Latvijas izlasei šajā pavasarī nevarēs palīdzēt Džeriņš, Kalniņš un Karsums. Izlasei būs jāiztiek arī bez vārtsarga Ivara Punnenova, kuram decembrī tika veikta operācija.

Jau iepriekš tika ziņots, ka Latvijas hokeja izlasē šogad gaidāmajā pasaules čempionātā Slovākijā nepiedalīsies Miķelis Rēdlihs, kurš ģimenes pieauguma dēļ komandai palīgā nebrauks.

Gatavojoties pasaules čempionātam Bratislavā, Latvija kopumā aizvadīs sešas pārbaudes cīņas. Pirmie mači paredzēti 19. un 21.aprīlī izbraukumā pret Franciju. Turpinājumā Latvija 24. un 25.aprīlī "Arēna Rīga" spēkosies ar spēcīgo Krieviju. Biļetes uz šiem mačiem var iegādāties www.bilesusserviss.lv,

Savukārt pēdējās pārbaudes spēles Latvijas nacionālajai valstsvienībai paredzētas 3. un 4.aprīlī izbraukumā pret Šveici.

Latvijas vīriešu valstsvienība no 11.maija līdz 21.maijam Bratislavā aizvadīs grupu spēles, tiekoties ar Austrijas, Šveices, Itālijas, Čehijas, Krievijas, Zviedrijas un Norvēģijas nacionālajām izlasēm. Iekļūstot četru labāko komandu pulkā, izlase garantēs dalību ceturtdaļfinālā.

Latvijas izlases treniņnometnes dalībnieki 8.aprīlim:

vārtsargi - Kristers Gudļevskis (Rīgas Dinamo), Gustavs Dāvis Grigals (Aļaskas-Fērbenksas Universitāte, NCAA), Niklāvs Rauza (Rīga, MHL), Jānis Voris (Springfield Jr. Blues, NAHL);

aizsargi - Uvis Balinskis, Kristaps Zīle, Kristaps Sotnieks (visi - Rīgas Dinamo,), Krišjānis Rēdlihs (Pekinas Kuņluņ Red Star, KHL), Ralfs Freibergs (Zlīnas PSG Berani, Čehija), Artūrs Kulda (Čerepovecas Severstaļ, KHL), Artūrs Salija (Poprad, Slovākija), Hugo Jansons (Aļmetjevskas Ņeftjaņik, VHL), Tomass Zeile (Tibro, Zviedrija), Roberts Mamčics (Liepāja), Ēriks Ševčenko (Hantimansijskas Jugra, VHL), Renārs Kārkls (Rīga);

uzbrucēji - Rodrigo Ābols (Orebro, Zviedrija), Miks Indrašis (Maskavas Dinamo, KHL), Kaspars Daugaviņš (Maskavas Spartak, KHL), Rihards Bukarts (bez kluba), Nikolajs Jeļisejevs (Ņeftjaņik), Edgars Kulda (PSG Berani), Māris Bičevskis (Hradeckrālovas Mountfield, Čehija), Elvijs Biezais (Gapas Rapaces, Francija), Gints Meija, Gunārs Skvorcovs, Vitālijs Pavlovs, Oskars Batņa, Roberts Lipsbergs, Emīls Ģēģeris, Daniels Bērziņš, Mārtiņš Dzierkals, Rihards Marenis (visi - Rīgas Dinamo), Egils Kalns (Liepāja).

papildināta 7.rindkopa

Top komentāri

Vilks
V
Nu rakstīt to, ka Karsums nebūs, tas ir apmēram tik pat informējoši kā atgādināt, ka Abrene šogad vēl paliek Krievijas sastāvā :))
oskars
o
vecos pensija ! vairs nevelk , lai nak jaunie
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi