Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Kanāda zaudē Somijai un samazina izredzes iekļūt ceturtdaļfinālā

Kanādas hokeja izlase otrdien 2021.gada pasaules čempionāta (PČ) grupu turnīra pēdējā spēlē zaudēja Somijai, tāpēc ceturtdaļfinālu kanādieši var sasniegt vien ar sāncenšu palīdzību.

Kanāda B grupas spēlē "Arēnā Rīga" ar 2:3 (1:0, 1:1, 0:1, 0:0, 0:1) "bullīšos" zaudēja Somijai, kas jau iepriekš bija nodrošinājusi vietu ceturtdaļfinālā.

Kanādas izlase vēlmi spēlēt ceturtdaļfinālā apliecināja jau otrajā minūtē, kad 1:0 panāca Brendons Pirri. Pēc aptuveni 20 spēlētām minūtēm otrā perioda ievadā ar spēcīgu metienu izlīdzinājumu panāca Artu Ruotsalainens, bet devītajā minūtē skaitlisko vairākumu realizēja Maksims Komtuā.

Ruotsalainens trešajā periodā izglāba somus no zaudējuma pamatlaikā, četras minūtes līdz mača beigām panākdams 2:2. Papildlaikā lieliskas vārtu gūšanas iespējas bija abām izlasēm, taču uzvarētāju nācās noskaidrot "bullīšu" sērijā. Uzbrucējs Ruotsalainens vēlāk izrādījās arī visa mača varonis, jo realizēja uzvaru nesošo "bullīti".

Pirms šīs spēles pa deviņiem punktiem B grupā bija iekrājušas Latvija, Vācija un Kanāda. Pirms vakara spēlēm pa desmit punktiem ir Kazahstānai un Kanādai, kas jau nospēlējušas septiņus mačus. Kanādiešiem jācer, ka Latvijas izlase pamatlaikā uzvarēs Vāciju.

Šajā apakšgrupā otrdien spēles aizvadīs arī ASV - Itālijas un Vācijas - Latvijas izlases.

B grupas līdere ar 17 punktiem septiņās spēlēs ir Somija, par diviem mazāk sešos mačos iekrājusi ASV, desmit punkti septiņos dueļos ir Kazahstānai un Kanādai, bet pa deviņiem sešās spēlēs iekrājušas Vācija un Latvija. Norvēģija septiņos mačos ieguvusi astoņus punktus, kamēr itāļi aizvien vēl ir bešā.

Tikmēr pirmajā A grupas spēlē Šveice ar 6:3 (2:1, 4:1, 0:1) uzvarēja Lielbritāniju.

Gregorijs Hofmans pirmā perioda 11.minūtē vadībā izvirzīja Šveici, taču jau nepilnu minūti vēlāk Lielbritānijas izlases līderis Liems Kirks nokārtoja 1:1. Līdz trešdaļas beigām otros vārtus Šveices izlasē guva Romēns Lēfels.

Kirkam otrā perioda sestajā minūtē, realizējot skaitlisko vairākumu, vēlreiz izdevās panākt neizšķirtu, bet vēlāk sekoja četri bezatbildes vārti šveiciešu izpildījumā. Otrās trešdaļas 11.minūtē Santeri Alatalo panāca 3:2, 13 sekundes vēlāk izcēlās Kristofs Bertšči, kuram vārti arī 17.minūtē, taču divas minūtes vēlāk izcēlās arī Niko Hišīrs.

Brits Brendans Konolijs sešas minūtes līdz pamatlaika beigām panāca gala rezultātu 3:6. 

Kirks spēli noslēdza ar 2+1, bet Šveices izlasē trīs piespēles Tristanam Šervejam. Divus vārtus guva Bertšči, 1+1 Hišīram, savukārt divas piespēles nopelnīja Enzo Korvi.

Otrdien A grupā spēles aizvadīs arī Slovākija - Čehija un Krievijas Olimpiskās komitejas (OKR) komanda - Baltkrievija.

A grupā pirmo vietu ar 15 punktiem septiņās spēlēs ieņem Šveice, par punktu mazāk sešās spēlēs iekrājusi OKR, 12 punkti ir Slovākijai, Čehija un Zviedrija seko ar desmit punktiem, Dānijas rēķinā deviņi punkti, četrus nopelnījusi Baltkrievija un Lielbritānija, kura aizvadījusi septiņus mačus.

Ierasti pasaules čempionāts sākas maija pirmajā nedēļā, bet šogad tas pārcelts uz mēneša beigām, lai nepārklātos ar nacionālo čempionātu izspēli un NHL regulāro turnīru.

B grupā, kurā spēlē Latvija, Kanāda, Somija, ASV, Vācija, Norvēģija, Itālija un Kazahstāna, mači notiek "Arēnā Rīga", bet A grupas izlases Krievijas Olimpiskās komitejas (OKR) komanda, Zviedrija, Čehija, Šveice, Slovākija, Dānija, Baltkrievija un Lielbritānija savus dueļus aizvada Olimpiskā sporta centra futbola laukumā ierīkotajā ledus laukumā.

2022.gadā turnīru plānots uzņemt Somijai (Helsinkiem un Tamperei), 2023.gadā - Krievijai (Sanktpēterburgai), 2024.gadā Čehijai (Prāgai un Ostravai), bet 2025.gadā - Zviedrijai un Dānijai.

2021.gada pasaules čempionāts Rīgā notiks līdz 6.jūnijam.

Rīga pasaules meistarsacīkstes līdz šim vienīgo reizi uzņēmusi 2006.gadā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi