Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Kanādas hokejisti pārbaudes mačā pieveic ungārus; ASV apspēlē Vāciju

Pārbaudes spēlē pirms pasaules čempionāta Kanādas hokeja izlase otrdien viesos ar 5:2 (2:1, 2:0, 1:1) pārspēja Ungārijas valstsvienību, bet ASV ar 6:3 (2:0, 1:0, 3:3) pieveica vāciešus.

Mačā Budapeštā pirmie vārtus guva mājinieki, kuri sestajā minūtē izvirzījās vadībā pēc Ištvana Šofrona precīzā raidījuma. Līdz pirma perioda izskaņai gan kanādieši jau bija vadība ar 2:1 - vārtus guva Semijs Bleizs un Kodijs Glass.

Otrajā periodā Latvijas izlases pirmie pretinieki čempionātā kanādieši savu pārsvaru palielināja līdz trim vārtiem - precīzi meta Losons Krauss un vēlreiz Glass.

Trešajā periodā mājiniekiem vienus vārtus atguva Vilmašs Gallo, taču punktu mačam ar raidījumu tukšos vārtos pielika Glass, tiekot pie "hat trick" - 5:2.

Savukārt ASV hokejisti pārbaudes mačā ar vāciešiem Minhenē līdz spēles 33.minūtei bija izvirzījušies vadībā ar 3:0 - vārtus guva Ronijs Atards, Drū O'Konors un Konors Gārlends.

Trešajā periodā Vācijas izlase pēc diviem Dominika Kahuna vārtiem pietuvojās līdz 2:3, uz ko ar trāpīgu raidījumu atbildēja O'Konors. Mača 57.minūte Daniels Fišbuks spēlē atgrieza intrigu, panākot 3:4, tomēr ASV spēja gūt vēl divus vārtus, maču uzvarot ar 6:3. Amerikāņiem Roko Grimaldi 58.minūtē panāca 5:3, bet minūti vēlāk tukšos mājinieku vārtos ripu raidīja Semjuels Vokers.

Vēl vienā pārbaudes spēlē Slovēnijas izlase viesos ar 3:1 (1:0, 2:1, 0:0) apspēlēja Dānijas valstsvienību.

Mājinieku rindās vienīgos vārtus guva Niks Olesens, kamēr slovēņu sastāvā izcēlās Jans Urbass, Jans Drozgs un Kristjans Čepons.

Pasaules čempionāts, kuru kopīgi rīkos Somijas pilsēta Tampere un Rīga, norisināsies no 12. līdz 28.maijam.

Rīgā norisināsies B grupas spēles, kurās spēkus mēros Kanāda, Čehija, Šveice, Slovākija, Latvija, Norvēģija, Kazahstāna un Slovēnija, kā arī divi ceturtdaļfināla mači. Pirmo maču Latvijas izlase 12.maijā aizvadīs tieši ar kanādiešiem.

Tikmēr A apakšgrupā Tamperē cīnīsies Austrijas, Dānijas, Somijas, Francijas, Vācijas, Ungārijas, Zviedrijas un ASV izlases.

Iepriekšējā pasaules čempionātā triumfēja Somijas izlase, kas finālā papildlaikā ar 4:3 pieveica kanādiešus. Savukārt bronzas godalgas izcīnīja Čehijas valstsvienība, kas cīņā par trešo vietu ar 8:4 pārspēja amerikāņus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi