Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Kanādas hokejisti uzvar otrajās olimpiskajās spēlēs pēc kārtas

Soču olimpiskā hokeja turnīra finālā svētdien Kanāda ar 3:0 uzveica Zviedriju, tiekot pie otrās zelta medaļas pēc kārtas un trešās pēdējos četros turnīros. Kanāda par olimpisko čempioni hokejā kļuvusi jau devīto reizi vēsturē.

Vārtus uzvarētājiem guva Džonatans Teivzs, Sidnijs Krosbijs un Kriss Kunics, bet vārtsargs Karijs Praiss atvairīja visus 24 metienus. Tikmēr kanādieši Henriku Lundkvistu traucēja 36 reizes. Kanādas galvenais treneris Maiks Bebkoks kļuvis par pirmo savas valsts speciālistu, kurš ar izlasi olimpiskajās spēlēs ieguvis divas zelta medaļas.

Spēles ievadā nedaudz aktīvāk darbojās zviedri, vairākas reizes bīstami apdraudot Kanādas vārtus, tomēr kanādieši spēja izvirzīties vadībā pirmie, vēl pirms tam trāpot arī pa vārtu stabu. Ripu Henrika Lundkvista sargātajos vārtos 13.minūtē iemeta kanādiešu uzbrucējs Džonatans Teivzs, bet līdz perioda beigām kanādieši vēl neizmantoja arī skaitlisko vairākumu. Trešdaļas pēdējās sekundēs noraidījums Kanādai, tādējādi zviedri otro periodu sāka vairākumā.

Otrajā periodā Kanāda pārņēma iniciatīvu, divas reizes spēlējot arī vairākumā, bet otro ripu zviedru vārtos spēles 36.minūtē raidīja kanādiešu kapteinis Sidnijs Krosbijs, kurš skaistā izgājienā pārspēja Lundkvistu. Par šobrīd labāko hokejistu uzskatītajam Krosbijam tie bija pirmi vārti turnīrā. Pēc spēlētām 40 minūtēm Kanādai pārsvars ne tikai uz tablo (2:0), bet arī demonstrētajā sniegumā.

Trešā perioda vidū kanādieši trešo reizi pārspēja Lundkvistu, izcili precīzi metot Krisam Kunicam - Zviedrijas valstsvienības galvenais treneris Pērs Marts spiests pieprasīt pārtraukumu. Arī pēc tā nekas daudz nemainījās, kanādiešiem pārliecinoši nosargājot panākumu.

Par turnīra labāko vārtsargu atzina Praisu, kamēr zviedrs Ēriks Kārlsons tika atzīts par labāko aizsargu. Tikmēr labākā uzbrucēja gods olimpisko spēļu hokeja turnīrā tika Filam Keselam.

Tikmēr par hokeja turnīra vērtīgāko spēlētāju jeb MVP atzīts 43 gadus vecais Somijas izlases veterāns Tēmu Selenne, kurš sešus spēļu laikā guva četrus vārtus un veica divas rezultatīvas piespēles.

Zīmīgi, ka Latvijas hokejisti turnīra gaitā spēlēja ar abām finālistēm - zviedriem apakšgrupā piekāpāmies ar 3:5, bet ceturtdaļfinālā ar 1:2 mača izskaņā nācās atzīt Kanādas pārākumu.

Kā ziņots, bronzu Sočos sestdien izcīnīja Somija, kas ar rezultātu 5:0 sagrāva ASV. Somi pie olimpiskās godalgas tika trešo reizi pēc kārtas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi