Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Kanādas, Krievijas, Zviedrijas un ASV U-20 hokejisti sasniedz pasaules čempionāta pusfinālu

Kanādas, Krievijas, Zviedrijas un ASV U-20 hokeja izlases pirmdien sasniedza pasaules čempionāta pusfinālu.

Turnīra saimniece Kanāda ceturtdaļfinālā ar 5:3 (0:1, 3:1, 2:1) apspēlēja Čehiju.

Šī mača rezultātu gan atklāja Čehijas hokejisti, kurus 17.minūtē vadībā izvirzīja Dāvids Kaše, bet otrā perioda sākumā kanādieši īsā laikā guva divus vārtus un pārņēma vadību. Pēcāk gan Tomāšs Šoustals līdzsvaroja rezultātu uz tablo, tomēr cīņas turpinājumā Kanādas valstsvienība izvirzījās vadībā ar divu vārtu pārsvaru.

Lai arī Čehija trešajā trešdaļā samazināja rezultāta starpību līdz minimumam, punktu šai cīņai pielika Žiljēns Gotjē, kurš guva mājinieku noslēdzošos divus vārtus.

Pusfinālā Kanādas hokejisti cīnīsies ar Zviedriju, kas savā ceturtdaļfināla cīņā ar 8:3 (3:0, 2:2, 3:1) sagrāva Slovākiju.

Uzvarētāju rindās pa diviem vārtiem guva Jūels Ēriksons un Tims Sederlunds, kamēr četras rezultatīvas piespēles veica Rasmuss Asplunds.

Vēl vienā ceturtdaļfināla mačā pirmdien ASV jaunie hokejisti ar 3:2 (2:0, 0:1, 1:1) pieveica Šveici.

Lai arī pirmajā trešdaļā amerikāņi izvirzījās vadībā ar 2:0, Šveices hokejisti trešajā periodā bija panākuši neizšķirtu. Uzvaru ASV izlasei vien 18 sekundes pēc pretinieku otrā vārtu guvuma 47.minūtē nodrošināja Džordans Grīnvejs.

ASV valstsvienība pusfinālā cīnīsies pret Krieviju, kas ceturtdaļfinālā ar 4:0 (2:0, 0:0, 2:0) pieveica Dānijas vienaudžus. Ar diviem gūtiem vārtiem Krievijas izlasē izcēlās viens no Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandas Ufas "Salavat Julajev" rezultatīvākajiem spēlētājiem Kirils Kaprizovs.

Jau vēstīts, ka Latvijas U-20 hokeja izlase pirmdien pasaules čempionāta pirmajā pārspēlē par vietu augstākajā divīzijā ar 1:2 (0:1, 1:0, 0:1) piekāpās Somijas vienaudžiem, kuri pērn kļuva par pasaules čempioniem.

Vietu augstākajā divīzijā saglabās izlase, kas triumfēs sērijā līdz divām uzvarām, līdz ar to Latvijas hokejistiem jāuzvar nākamie divi mači, lai saglabātu vietu starp planētas spēcīgākajām komandām.

Pirmajā pārspēlē vienīgos vārtus Latvijas izlases labā guva aizsargs Maksims Ponomarenko.

Tikmēr lielisku sniegumu Latvijas izlases vārtos demonstrēja vārtsargs Mareks Mitens, kurš atvairīja 43 no 45 pretinieku mestajām ripām, tiekot atzīts par labāko spēlētāju valstsvienībā. Savukārt Latvijas izlase pa pretinieku vārtiem meta teju divreiz mazāk - 24 reizes.

Nākamā pārspēle par vietu augstākajā divīzijā notiks otrdien, bet, ja būs nepieciešams trešais mačs, tas norisināsies ceturtdien.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi