Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Kanādas un Krievijas hokejisti sagrauj grupu pastarītes

Kanādas hokeja izlase svētdien Herningā pasaules čempionāta augstākās divīzijas B apakšgrupas spēlē ar rezultātu 10:0 (2:0, 6:0, 2:0) neatstāja izredzes Dienvidkorejai.

Tikmēr A apakšgrupā Kopenhāgenā Krievijas valstsvienība ar rezultātu 7:0 (3:0, 3:0, 1:0) pārliecinoši tika galā ar Austrijas valstsvienību.

Sacensību debitante Dienvidkoreja pirmajā trešdaļā varonīgi turējās pretī kanādiešiem, taču ielaida divus vārtus, kad ar precīziem metieniem izcēlās Raiens Ņūdžents-Hopkinss un Taisons Džosts. Otrajā trešdaļā Kanāda sabēra sešas ripas pretinieku vārtos, šoreiz vārtus gūstot Koltonam Pareiko, Raienam O'Reilijam, Pjēram-Lukam Dubuā, Breidenam Šenam, Džostam un Džoelam Edmundsonam.

Savukārt spēles pēdējā nogrieznī devītos vārtus guva komandas kapteinis Konors Makdeivids, bet divciparu skaitli uz tablo panāca Džordans Eberle. Kanādas sastāvā uzreiz pieci hokejisti izcēlās ar trim rezultativitātes punktiem, tostarp Nacionālās hokeja līgas (NHL) superzvaigzne Makdeivids, kurš atzīmējās ar vieniem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm.

Pirmajā turnīra mačā kanādieši ar rezultātu 4:5 pēcspēles metienu sērijā piedzīvoja neveiksmi pret ASV izlasi, bet Dienvidkoreja ar rezultātu 1:8 zaudēja Somijai.

B apakšgrupā spēlē arī Latvijas izlase, kas sestdien pagarinājumā ar 3:2 pārspēja Norvēģiju. Ar diviem gūtiem vārtiem, tajā skaitā uzvaru nesošajiem, izcēlās Rūdolfs Balcers, bet vienu reizi precīzi meta Rodrigo Ābols.

Nākamo spēli Latvijas komanda aizvadīs svētdien plkst.21.15 pret Somijas valstsvienību. Latvijas grupā savstarpējo maču šajā pašā dienā izspēlēs arī Vācijas un Norvēģijas izlases.

B apakšgrupā līdere ar pieciem punktiem ir ASV, tālāk ar četriem punktiem seko Kanāda, bet trešajā pozīcijā ar trīs punktiem ir Somija. Pa diviem punktiem guvušas Latvija un Dānija, pa punktam ir Vācijai, Norvēģijai, bet Dienvidkoreja ir bez punktiem.

Savukārt A grupas mačā Krievijas izlase pārliecinoši apspēlēja Austriju, divus vārtus gūstot kādreizējam Zemgus Girgensona komandas biedram Mihailam Grigorenko, bet vēl pa vienam pievienoja Artjoms Aņisimovs, Aleksandrs Barabanovs, Kirils Kaprizovs, Maksims Mamins un Iļja Mikejevs.

Pirmajā spēlē Krievijas izlase ar rezultātu 7:0 guva virsroku pār Franciju. Līdz ar to krievu hokejisti divos mačos nav ielaiduši nevienus vārtus. Savukārt Austrija papildlaikā ar rezultātu 2:3 atzina Šveices pārākumu.

Svētdien A apakšgrupā savstarpējos mačus aizvadīs arī Zviedrijas un Čehijas valstsvienības, kā arī Slovākijas un Šveices izlases.

A grupas kopvērtējumā līdere ar sešiem punktiem ir Krievijai, bet tai seko Zviedrija un Francija, kas guvušas katra pa trīs punktiem. Pa diviem punktiem ir Čehijai un Šveicei, bet Slovākijai un Austrijai ir pa vienam punktam. Baltkrievija pagaidām ir bez punktiem.

Turnīrā startējošās 16 komandas sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei apakšgrupas sacensībās garantē septiņas spēles. Pēc viena apļa grupu spēlēm, kas ilgs līdz 15.maijam, katras apakšgrupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, bet turnīra divas vājākās komandas būs spiestas pamest augstāko divīziju.

To vietā nākamajā gadā nāks Lielbritānija, kas labāko grupā atgriezīsies pēc 24 gadu pārtraukuma, un Itālija, kas ieņēma pirmās divas vietas pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupā.

Top komentāri

Valdis klasiskais
V
Malači kaimiņi-Russian power. Tāpat arī Kanādieši, laikam pēc zāģa USA saprata savas kļūdas.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nebaidīties izaicinājuma

Sesks: "Pašreizējā situācijā būtu neprātīgi izvirzīt mērķus rezultātu ziņā".

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi