Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Kanādas un Somijas hokejisti izcīna uzvaras pasaules čempionāta spēlēs

Kanādas un Somijas hokeja izlases trešdien Rīgā un Tamperē izcīnīja uzvaras pasaules čempionāta mačos.

Kanāda B apakšgrupā "Arēnā Rīga" ar rezultātu 5:1 (4:1, 0:0, 1:0) uzvarēja Kazahstānu un vismaz uz dienu kļuva par grupas līderi.

Jau 19.sekundē kanādiešus vadībā izvirzīja Makenzijs Vīgers, bet līdz astotajai minūtei rezultāts bija jau 3:0 ziemeļamerikāņu labā, jo ar 105 sekunžu starpību vēl divus vārtus guva Losons Krouzs. Perioda vidū Adils Beketajevs vienus vārtus atguva, bet 38 sekundes pirms došanās pārtraukumā Džo Veleno panāca 4:1. Trešā perioda otrajā minūtē Semjuels Blē guva piektos vārtus kanādiešiem.

Kanādas hokejistiem šajā mačā bija nospiedošs pārsvars metienos pa vārtiem (40:17). Blē un Veleno maču noslēdza ar trīs rezultativitātes punktiem (abiem 2+1).

Ar 11 punktiem četrās spēlēs pirmo vietu apakšgrupā ieņem Kanāda, deviņi un septiņi punkti ir trīs mačus aizvadījušajām Šveicei un Čehijai, bet ceturtā ar pieciem punktiem četros dueļos ir Latvija. Aiz mājiniekiem ar četriem punktiem trīs un četrās spēlēs ir Slovākija un Norvēģija, divus punktus četrās cīņās guvusi Kazahstāna, bet bez punktiem trīs cīņās ir Slovēnija.

Savukārt Somija Tamperē A apakšgrupas spēlē ar rezultātu 5:3 (1:1, 2:1, 2:1) guva virsroku pār Franciju.

Pirmie šajā mačā vārtus guva francūži, pēc nospēlētām 64 sekundēm 1:0 panākot Floriānam Šakjašvili, taču spēles favorīti somi piektajā minūtē izlīdzināja rezultātu pēc Harri Pesonena vārtu guvuma. Otrajā periodā pirmie vadību ieguva somi, 24.minūtē vārtus gūstot Ahti Oksanenam, bet pēc piecām minūtēm izlīdzinājumu panāca Žistēns Adamo.

Perioda otrajā pusē Marko Antila atguva Somijas izlases hokejistiem vadību, kuru trešās trešdaļas sestajā minūtē, realizējot vairākumu, nostiprināja Tēmu Hartikainens. Perioda vidū Šarls Bertrāns samazināja somu pārsvaru, bet punktu spēlei ar metienu tukšos vārtos pielika Sakari Manninens, kurš 62 sekundes pirms finālsvilpes panāca 5:3.

A apakšgrupā līdere ar 12 punktiem četrās spēlēs ir ASV, pa astoņiem punktiem trīs mačos ir Dānijai un Zviedrijai, septiņi un četri punkti ir četras cīņas aizvadījušajām Somijai un Francijai, divus punktus trīs dueļos iekrājusi Ungārija, punkts četrās spēlēs ir Austrijai, bet Vācija pēc trīs mačiem ir tukšā.

Turnīrā startējošās 16 komandas sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei garantē septiņas spēles. Katras apakšgrupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, bet abu grupu vājākās komandas pametīs spēcīgāko divīziju, un nākamgad to vietā starp 16 labākajām būs Polija un Lielbritānija.

Pērn pasaules meistarsacīkstēs triumfēja somi, kuri izšķirošajā mačā bija pārāki pār Kanādu.

Pasaules čempionāts, kuru kopīgi rīko Somijas pilsēta Tampere un Rīga, norisināsies līdz 28.maijam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi